<< Tillbaka

Resande inom Esbo

Se och upplev Esbo på cykel

Det är lätt att färdas från en plats till en annan i Esbo. Utöver kollektivtrafikmedlen kan du hyra en bil eller en cykel. En annorlunda synvinkel på Esbo får du ute på havet på en kryssning eller ombord på skärgårdsbåten.

Lokaltrafik

Det är lätt att resa inom huvudstadsregionen. Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo och Kyrkslätt bildar ett enhetligt kollektivtrafiksområde med gemensamt biljettsystem.

Det finns olika typer av resekort och bruksändamålet avgör vilket kort det lönar sig att välja. Om du använder kollektivtrafiken regelbundet lönar det sig att ladda resekort med en period. En enkelbiljett fås enklare från biljettautomaterna. Barnbiljetterna är förmånligare än vuxenbiljetter. Barn under 7 år och vuxna med barnvagn åker gratis. En del pensionärer och studerande kan köpa biljetter till rabatterat pris.

Mera information och tidtabellerna för den lokala kollektivtrafiken i Esbo samt kollektivtrafiken i hela Helsingforsregionen hittar du på HRT:s webbsidor.

Reseplanerare

Med hjälp av HRT:s reseplanerar-tjänst hittar man enkelt de bästa kollektivtrafikförbindelserna och tidtabellerna i huvudstadsregionen. Resplaneraren omfattar huvudstadsregionens bussar, tunnelbana, spårvagnar, närtåg samt Sveaborgsfärjorna.

Reseplaneraren beskriver hur du tar dig från dörr till dörr, vilket innebär att den visar promenadvägar från startpunkten till den första hållplatsen och från sista hållplatsen till slutdestinationen, samt promenadvägar i samband med eventuellt byte av fordon.

www.hrt.fi/resplan

Skärgårdsbåtarna

Skärgårdsbåtarna till Esbos utfärdsholmar trafikerar juni-september. Noggrannare tidtabeller för sommaren 2014 publiceras under vårens lopp. Skärgårdsbåtarnas tidtabel

<< Tillbaka