<< Takaisin

Vastuullisesti Espoossa

Nauti lähiruuasta EspooMenu -ravintoloissa, pyöräile luonnonvaroja säästäen Espoon lukuisilla pyöräreiteillä ja nuku ympäristösertifioiduissa hotelleissa!

Monet espoolaiset matkailuyritykset ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään. 2004 Scandic Espoo oli Suomen kaikkien aikojen toinen Joutsenmerkin saanut majoitusyritys ja Kongressikeskus Dipoli Suomen ensimmäinen WWFn Green Office -sertifikaatin saanut kokouspaikka. Vuonna 2014 Dipolin Green Office -merkki viettää 10-vuotispäiviä.

2013 Nuuksioon nousseen Suomen luontokeskus Haltian lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä on huippuesimerkki ekologisuudesta. Rakennus lämpenee ja jäähtyy auringosta ja maasta saatavalla energialla. Suomen ensimmäinen tapahtumille suunnattu ympäristösertifikaatti Ekokompassi tapahtumille sertifioi myös espoolaisia tapahtumia ensimmäisten joukossa vuonna 2013.


Espoon ympäristösertifioidut:


Espoon kohteissa käytössä olevat ympäristöjärjestelmät:


ICCA Scandinavian Chapter - kestävän kehityksen projekti kokous ja kongressialalla

Visit Espoo on mukana kansainvälisen kokous- ja kongressijärjestön, ICCA:n, Skandinavisten jäsenmaiden sopimuksessa, jolla edistetään kestävää kehitystä kokousten ja tapahtumien järjestämisessä. Yli 50 järjestön jäsentä (mm. kaupunkien Matkailu- ja kongressitoimistot, DMC -toimistot ja tapahtumapaikat) ovat allekirjoittaneet ” the Scandinavia Sustainable Meetings Accord” -julistuksen. Accordissa hahmotellaan 10 erityistoimea, joihin kaikki allekirjoittajat sitoutuvat edistääkseen kestävää kehitystä kokous ja tapahtuma -alalla.

Projektin aikana pohjoismaiset kaupungit, Espoo ja muut kilpakumppanit, ovat kartoittaneet kaupunkien kestävän kehityksen tilannetta ja ympäristötoimia. Toimet on listattu vertailukelpoiseen taulukkoon ja mittareina on käytetty mm. kaupunkien omia toimenpiteitä sekä kokousalan elinkeinon sitoutuneisuutta kestävään kehitykseen. Syntynyt raportti, Scandinavian Destination Sustainability Index, on ainutlaatuinen maailmassa ja se kertoo pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sitoutuneisuudesta ympäristöasioihin kongressialalla.

<< Takaisin