<< Takaisin

Jos metsään haluat mennä nyt...

Sienestys ja marjastus aika on parhaimmillaan alkusyksystä. Lähde syysretkellä yhdistämään huvi ja hyöty.

Pirttimäki on 430 hehtaarin ulkoilualue Bodominjärven ja Nuuksion Pitkäjärven välissä. Hyvänä sienisyksynä täältä löytää sieniä kuin sateella. Jääkauden muovaamaa erämaa-aluetta hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot.

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Kehä III:n pohjoispuolella, Turunväylän ja Vanhan Porintien välissä. Syysviikonloput kuuluvat mittavan kansallispuiston suosituimpiin retkeilykohtiin. Suppilovahveroita himoavien kannattaa suunnata nokkansa pois ulkoilualueiden kulmilta ja tienvieruksilta - kilometrin kauemmas ja metsä on lähes koskematonta.

Puolarmetsästä sieniä löytää pienemmistäkin paikoista, kuten Puolarmaarin ulkoilualueen läheltä.

Espoon keskuspuisto on laaja metsäalue, jota ympäröivät Espoon keskuksen, Kuurinniityn, Henttaan, Olarin, Latokasken, Vanttilan ja Kaupunginkallion asuinalueet. Omiin tarpeisiin keräävän herkkusuun ei tarvitse lähteä Nuuksioon asti herkutellakseen kantarelleilla.

Pohjois-Espoo on täynnä Etelä-Suomen upeimpia aarniometsiä. Maisemia ihaillessa mieli saa lepää, ja suotuisilla keleillä kori täyttyy sienillä. Mukaan kannattaa varata sadesyksyn ykköstamineet: korkeavartiset kumisaappaat.

 

 

 

 

 

<< Takaisin