Siirry sisältöön

2.2.2021

Suomen luontokeskus Haltia saa naapuriinsa Haltia Lake Lodgen

Haltia Lake Lodge -rakennus.

Nuuksioon, Suomen Luontokeskus Haltian viereen on tulossa ympäristöystävällisyyteen ja luontoaktiviteetteihin pohjaava hotelli.

"Emme tarjoa pelkkää majoitusta, vaan myös elämyksiä. Jollekin se saattaa olla Nuuksion Pitkäjärvestä ongittu ja itse paistettu kala, jollekin keväinen linturetki asiantuntijaoppaan johdolla, jollekulle melontasafari tai vaikkapa lumimyrskyssä selviämisen simulointiharjoitus. Pääasia on, että jokainen vieraamme löytää itselleen tärkeitä luontokokemuksia", sanoo Haltia Lake Lodgen toimitusjohtaja Teemu Tuomarla.

"Haltian lähellä ei nyt ole hotellitasoista majoitustoimintaa. Haltia Lake Lodge Oy paikkaa tämän puutteen, joten yritykset ja yhteisöt voivat järjestää myös useita päiviä kestäviä kokouksia luonnonläheisessä ympäristössä."

Luontomatkailu vetää

"Ekologisuus ja ympäristöarvot ohjaavat kaikkea toimintaamme. Vieraille välitetään tietoa ja ohjeita omien valintojen merkityksestä sekä alueen luonnon erityispiirteistä ja niiden kunnioittamisesta. Sitoudumme Metsähallituksen Kestävän matkailun periaatteisiin, liitymme Sustainable Travel Finland-ohjelmaan ja hankimme toiminnalle soveltuvan ympäristösertifikaatin. Meillä ei ole muovia tai kertakäyttöpakkauksia ja käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti tuulivoimalla tuotettua, kertoo Tuomarla. Hiilinegatiivisuuteen on tarkoitus päästä jo vuoteen 2023 mennessä."

"Vaikka tilanne on juuri nyt matkailulle vaikea, uskomme lujasti liike-ideaamme. Poikkeusolot ovat osoittaneet luontomatkailun vetovoiman. Tällaiset kohteet ovat varmasti myös ulkomaisten matkanjärjestäjien ykkösvaihtoehtojen joukossa, kun Suomeen suuntautuva matkailu alkaa taas elpyä."

"Aika kaipaa rohkeita avauksia ja positiivisia tarinoita. Hotelli luo myös uusia työpaikkoja ja antaa lisää työtä Nuuksion alueella toimiville yrittäjille", Tuomarla sanoo.

Hotelli avautuu kesällä

Uuden hotellin kiinteistö on aiemmin ollut läheisen Solvallan urheiluopiston käytössä. Foribon Oy saneeraa 2000-luvulla valmistuneet rakennukset täydellisesti hotellikäyttöön. Hotelliin tulee 20 huonetta, kolme perhehuonetta ja lounge- sekä baaritilat sekä design-shop, jossa myydään suomalaisia lähi- ja designtuotteita.

Haltian kokousvieraista odotetaan merkittävää panosta uuden hotellin liiketoiminnalle. Hotellin saneerauksen arvioidaan valmistuvan niin että ovet avautuvat kesän 2021 aikana. Yhtiön suunnitelmissa on myös laajentuminen Haltian lähialueilla.

Lisätietoja

www.haltialakelodge.fi