Päivitetty 28.5.

Aktiviteetti-ideoita ja kivaa tekemistä

Huom! Hallituksen 4.5. tiedottamien uusien linjauksien johdosta eri rajoitustoimia puretaan hallitusti vähitellen. Käytännön järjestelyt vievät jonkin verran aikaa ja pyrimme informoimaan avautumisista ja palveluiden saatavuudesta sitä mukaa, kun tietoa tulee.

Vierailukohteiden ollessa tilapäisesti vielä suljettu, löytyy Espoosta ja lähialueilta paljon vaihtoehtoista tekemistä ja moni kohde onkin kantanut aktiviteettitalkoissa kortensa kekoon! Alla kooste, jota päivitetään säännöllisesti aktiviteettien ja palveluiden osalta sekä rajoitustoimien purkamiset ja mahdolliset uudet rajoitustoimet huomioiden. 

Huomioithan, että visitespoo.fi:n tiedot palveluntarjoajien aukioloajoista ja palveluista eivät välttämättä ole heti ajan tasalla - suosittelemme vierailemaan tahojen omilla verkkosivuilla. 

VIRTUAALISET TAPAHTUMAT

Kurkkaa Visit Espoon tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumat kooste ja osallistu tapahtumiin kotisohvalta! Kurkkaa myös tämän sivun alalaidassa olevat noutoruokapaikat!

Huomioithan, että muilta osin visitespoo.fi:n tapahtumakalenteri ei ole ajan tasalla toistaiseksi. Pahoittelemme tästä johtuvia virheitä tapahtumakalenterissamme. Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien muuttuneet tapahtumatiedot kannattaakin tarkistaa tapahtumien omilta nettisivuilta. 

NUUKSION ALUEEN PALVELUT

KULTTUURIELÄMYKSIÄ JA AVAUTUVIA KOHTEITA

Virtuaaliaktiviteetteja ja -kierroksia:

Tiesitkö, että moneen kohteeseen pääsee myös virtuaalikierrokselle? Tsekkaa ainakin seuraavat, jos mietit, mitä tekisit tilanteen taas normalisoituessa:

URHEILU JA MUUT AKTIVITEETIT

Ulkoillessa ja ulkona liikkuessa tulee muistaa annetut suositukset, kuten parin metrin etäisyyden pitäminen muihin. Muistathan myös, että yli 10 hengen ryhmiä (päivittyvä tieto) ei saa muodostua.

Retkipaikan blogi "Näin retkeilet koronavirusepidemian aikana" sekä Suomen Ladun julkaisema etiketti koronapandemian aikaiseen ulkoiluun antavat hyviä vinkkejä vastuulliseen liikkumiseen.

RAVINTOLOITA AVATAAN 1.6. ALKAEN (tilanne päivittyy koko ajan):

Lahjakortit sekä ravintoloiden ja kahviloiden take away ja kotiinkuljetuspalvelut

Voit halutessasi myös tukea paikallista yrittäjää tänä haasteellisena aikana ostamalla vaikkapa lahjakortin synttärisankarille, vastavalmistuneelle tai itselle myöhempää käyttöä varten. Tai entäpä jos tilaisitkin tänään lounaaan suoraan kotiovelle? Useat ravintolat ja kahvilat ovat siirtyneetkin ruoan kotiinkuljetuksiin ja takeaway annosten tarjoamiseen asiakkailleen. Tutustua vaihtoehtoihin Tuetaan paikallista sivultamme.

Take away -palvelua / ruoan kotiinkuljetuksia tarjoavat kahvilat ja ravintolat
(Hallitus on linjannut, että ravitsemisliikkeiden asteittainen avaaminen aloitetaan 1.6.)

Espoosta löytyy myös monia pienpanimoita (mm. Fat Lizard, Espoon Oman Panimo, Olarin Panimo), joiden panimokaupat palvelevat hyvien oluiden ystäviä. Fat Lizardin panimokauppa on auki ke-pe klo 12-18. Tilauksen voi tehdä netistä ja noutaa kaupan luukulta!

LÄHELLÄ ESPOOTA

Katso myös avoinna olevat kohteet, toimivat palvelut ja aktiviteettivinkit ihanassa luontonaapurissa Vihdissä

Tutustu lisäksi kuuteen vinkkiin virkistävistä kevätretkistä upeissa Kirkkonummen maastoissa!

Suomen hallitus päätti maaliskuussa poikkeuksellisista, käytännössä kaikkien kansalaisten arkeen vaikuttavista rajoitustoimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Espoossa seurataan valtioneuvoston linjauksia poikkeustilanteessa.

Koronavirus (Covid-19): Tietoa vierailijoille -tiedote kertoo yleisohjeita poikkeusolosuhteissa