Siirry sisältöön

Päivitetty 2.9.2020

Avoinna ja aukeamassa olevat palvelut Espoossa ja lähialueilla

Nainen liukuu ilmassa kiipeilypuiston valjaissa.

Huom! Hallituksen tiedottamien eri rajoitustoimien purkaminen asteittain on käynnissä. Pyrimme informoimaan avautumisista ja palveluiden saatavuudesta sitä mukaa, kun tietoa tulee. Muistetaanhan yhdessä myös noudattaa vallitsevia ohjeistuksia.

Espoon ja lähialueiden palvelut ja käyntikohteet ovat pääosin avautuneet normaaliin toimintaan poikkeusajan jälkeen.  Alla kooste, jota päivitetään säännöllisesti aktiviteettien ja palveluiden osalta sekä mahdolliset uudet rajoitustoimet huomioiden. Kaikki palveluntarjoajat ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten antamia ohjeita ja ensisijaisena tavoitteena onkin, että jokainen voi vierailla eri kohteissa sekä nauttia palveluista turvallisesti. 

Katso myös teemasivuiltamme vinkit kesätekemiselle, lapsiperheille, Nuuksion sekä meri ja saaristo alueiden palveluihin! Kesätapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme.
Huomioithan, että visitespoo.fi:n tiedot palveluntarjoajien aukioloajoista ja palveluista eivät välttämättä ole heti ajan tasalla - suosittelemme vierailemaan tahojen omilla verkkosivuilla. 

Avoinna olevat palvelut Espossa ja lähialuilla 2020

Hotellit

Mökit ja huvilat

Erikoismajoitukset

Poimintoja avoinna olevista ravintoloista

Tutustu muihin kahviloihin ja ravintoloihin verkkosivuillamme.

Espoosta löytyy myös monia pienpanimoita (mm. Fat Lizard, Espoon Oman Panimo, Olarin Panimo), joiden panimokaupat palvelevat hyvien oluiden ystäviä. Fat Lizardin panimokauppa on auki ke-pe klo 12-18. Tilauksen voi tehdä netistä ja noutaa kaupan luukulta!

Urheilu ja muut aktiviteetit

Ulkoillessa ja ulkona liikkuessa tulee muistaa annetut suositukset, kuten parin metrin etäisyyden pitäminen muihin. Retkipaikan blogi "Näin retkeilet koronavirusepidemian aikana" sekä Suomen Ladun julkaisema etiketti koronapandemian aikaiseen ulkoiluun antavat hyviä vinkkejä vastuulliseen liikkumiseen.

Kulttuurielämyksiä

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti museot ja muita julkisia palveluita avataan 1. kesäkuuta lähtien rajoitetulla kävijämäärällä (enintään 50 henkilöä) samaan aikaan. Kaikki Espoon museot ovat avanneet ovensa kesäkuun alussa vierailijoille.

Nuuksion alueen palvelut

Nuuksion alueen palveluihin pääset tutustumaan ajantasaisesti Nuuksio -teemasivullamme. Nuuksiossa vieraillessa kannattaa tarkistaa parkkitilanne etukäteen Parkkihaukka -palvelusta sekä julkisilla liikuessa reittisuositus nuuksioon.fi -palvelusta.

Virtuaaliset elämykset

Kurkkaa Visit Espoon tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumat kooste ja osallistu tapahtumiin kotisohvalta! 

Huomioithan, että muilta osin visitespoo.fi:n tapahtumakalenteri ei ole vielä täysin ajan tasalla. Pahoittelemme tästä johtuvia virheitä tapahtumakalenterissamme. Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien muuttuneet tapahtumatiedot kannattaakin tarkistaa tapahtumien omilta nettisivuilta.  .

Tiesitkö, että moneen kohteeseen pääsee myös virtuaalikierrokselle? Tsekkaa ainakin seuraavat, jos mietit, mitä tekisit tilanteen taas normalisoituessa:

Lahjakortit sekä ravintoloiden ja kahviloiden take away - ja kotiinkuljetuspalvelut

Huom! Ravintoloiden avauduttua osa ravintoloista on jatkanut myös ruuan take away- ja kotiinkuljetuspalvelua. Palvelutarjontaan kannattaa tutustua ravintoloiden omilla sivuilla.

Voit halutessasi myös tukea paikallista yrittäjää tänä haasteellisena aikana ostamalla vaikkapa lahjakortin synttärisankarille, vastavalmistuneelle tai itselle myöhempää käyttöä varten. Voit tutustua vaihtoehtoihin myös Tuetaan paikallista -sivullamme.

Lähellä Espoota

Katso myös avoinna olevat kohteet, toimivat palvelut ja aktiviteettivinkit ihanassa luontonaapurissa Vihdissä

Tutustu lisäksi kuuteen vinkkiin virkistävistä kevätretkistä upeissa Kirkkonummen maastoissa!

Covid-19 Info matkailijoille

Koronavirus (Covid-19): Tietoa vierailijoille -tiedote kertoo yleisohjeita poikkeusolosuhteissa