ESPOON IHANAT SAUNAT

Saunominen kuuluu vahvasti suomalaiseen kulttuuriin. Espoosta löydät monia yleisiä saunoja, perinteisistä saunoista elämyksellisiin vaihtoehtoihin. Tutustu alueen vuokrattaviin sekä yleisiä saunavuoroja tarjoaviin palveluihin vinkkilistan avulla.

Kuva: Hawkhill, Villa Taavetti

YLEISET SAUNAVUOROT

 HUOM! COVID-19 pandemiasta johtuen monet yleiset saunavuorot eivät ole tällä hetkellä käytössä. Varmista ajankohtainen tilanne yritysten sivuilta.

NATURA VIVA

Haukanpesän sauna lämmitetään yleisiä saunavuoroja varten sunnuntaisin klo 11:00 alkaen kolmessa vuorossa. Tarjolla on naisten-, miesten-, ja sekavuoro. Yhdeltä henkilöltä saunavuoron hinta on 8 euroa/1,5 tuntia ja alle 12v. lapsilta 4 euroa. Puulämmitteinen sauna sijaitsee Nuuksiossa Haukkalammen rannalla.

Naisten vuoro: 11:00-12:30 

Sekavuoro: 12:30-14:00 (uimapuku pakollinen) 

Miesten vuoro: 14:00-15:30

ULKOILUKESKUS OITTAA

Yleiset, miehille ja naisille omat noin 25 henkilön saunat ja hyvät suihkutilat Oittaalla järven rannalla. Molemmissa saunoissa on isot pukuhuoneet lukittavine kaappeineen. Saunat ovat pääasiassa yleisvuorosaunoja, mutta niitä voi varata arkisin yksityiskäyttöön isojen ryhmien kohdalla.

 

TILAUSSAUNAT

BODOMIN KARTANO

Rantasauna: Kartanon pihapiirin rantamökissä, aivan Bodominjärven rannalla sijaitsee tyylikäs sauna ja kokoustila 12 vieraalle.

Makasiini: Pihapiirin makasiinisaunoista yksi sauna on naisille, noin 15 henkilölle ja kaksi saunaa miehille, joihin molempiin mahtuu yhteensä noin 20 henkilöä.

BOWLCIRCUS SELLO

Erillinen saunaosasto koostuu edustavasta sauna- ja yksityistilasta. Saunasta voi seurata keilaradan tapahtumia. Kaikki tarjoiluvaihtoehdot menuista juomiin on mahdollista tilata saunaosastolle sekä muihin yksityistiloihin. Bowlcircus Sello sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa Leppävaarassa.

ESPOO METRO AREENA

Kaksi saunallista kabinettia, josta on suora näkyvyys areenalle. Kokoussaunat enintään 43 henkilölle. Metro Areena sijaitsee Espoon urheilupuiston alueella.

EVENTURE

Yli-Takkulan tilalla Pohjois-Espoossa aivan Nuuksion rajalla vanha hirsirunkoinen puulämmitteinen pihasauna 8 henkilölle, ulkona poreallas 6-8 henkilölle.

GREEN WINDOW NUUKSIO

Neljä vuokrattavaa saunaa. Perinteinen savusauna, puulämmitteinen sauna sekä kaksi sähkösaunaa kauniin järven rannalla. Soveltuu myös suuremmille ryhmille ja on varattavissa yksityistilaisuuksiin. Saunat sijaitsevat Nuuksion Kattilassa. 

HALTIA

Saivon Saunan yksityistilat Nuuksion Pitkäjärven rannalla on mitoitettu 12 hengelle, jonka tilavaraus sisältää heti käyttölämpimän saunan suihku- ja pukeutumistiloineen sekä kabinetin, josta on pääsy näköalaterassille.

HANASAARI

Retrosauna 70- luvun tunnelmalla. Vuokrattavissa kaksi erillistä sähölämmitteistä saunaa kuudelle tai 10 henkilölle. Saunaosastolla on lisäksi 17 metrinen uima-allas, takkatila, terassi ja uimalaituri. Saunaosaston voi varata myös yksityiskäyttöön. Hanasaari sijaitsee Keilalahden ja Lauttasaaren välissä.

HAWKHILL

Kaksi puusaunaa ja neljä sähkösaunaa osana hirsihuviloita, jotka sopivat kokousten järjestämiseen. Saunasta pääsee vilvoittelemaan terassille, josta on näkymä suoraan järvelle. Käytössä on oma ranta ja laituri, josta voi pulahtaa järveen vilvoittelemaan tai talvella avantoon. Saunat sijaitsevat Haukkamäellä Nuuksiossa.

HONKALINTU

Korpilammen savusauna Lahnuksessa Korpilammen rannalla tarjoaa aidon elämyksen hotelli Korpilammen kokous- ja seminaariryhmille tai yksityiseen tapahtumaan esim. polttariryhmille. Saunaan mahtuu kerralla 10 henkilöä. Saunassa on myös pukuhuone ja paljun voi varata saunan yhteyteen. 

HOTELLI KORPILAMPI

Mukava tilaussauna, jossa voi saunoa kokouksen jälkeen tai viettää saunailtaa omalla porukalla. Saunaan mahtuu kerrallaan 20 henkilöä. Korpilammen vastarannalla sijaitseva Riihi ja savusauna sopivat erinomaisesti 10 - 30 hengen ryhmille illanviettopaikaksi tai kesäpäivän viettoon. Suuremmat kokous- ja virkistyspäiväryhmät voivat varata hotellin saunaosaston yksityiskäyttöön hotellin omien sauna-aikojen ulkopuolella tai sopimuksen mukaan. Korpilammen hotelli sijaitsee Korpilammen rannalla Lahnuksessa.

HOTELLI LEPOLAMPI

Kaksi hirsistä saunaa pukuhuoneineen Kivilammen rannalla Nuuksion etelä puolella. Saunoja voi varata erilaisiin virkistys- ja juhlatilaisuuksiin. Isolla saunalla on takkatila, joka soveltuu niin kokouksiin, kuin illanviettoon. Saunaan mahtuu 40–45 henkilöä. Pieneen saunaan mahtuu 6-10 henkilöä ja saunalla on myös oleskelutila. Rantasaunoilta pääsee omalta laiturilta tai hiekkarannalta uimaan kirkasvetiseen lampeen. 

HOTELLI NUUKSIO

Allasosasto: Omat saunat pesu- ja pukutiloineen naisile ja miehille. Voit nauttia saunojen löylyistä, pulahtaa 16 metriseen uima-altaaseen ja rentoutua kahdeksan hengen porealtaassa. Pienempään saunaan mahtuu 8-10 henkilöä ja suurempaan 18-25 henkilöä. Saunat voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Hotelli Nuuksio sijaitsee Nuuksiossa Siikajärven rannalla.

Rantasauna: Kaksi erillistä saunaa puku- ja pesutiloilla Siikajärven rannalla. Saunoilta pääsee uimaan omalta laiturilta tai hiekkarannalta. Talvella mahdollisuus pulahtaa avantoon. Pienempään saunaan mahtuu 6-8 henkilöä ja suurempaan saunaan 15-18 henkilöä. Saunat voi vuokrata yhdessä tai erikseen.

LÅNGVIK

Rantasauna: Sauna soveltuu pienimuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen. Talvisin 20 henkilölle ja kesäisin 40 henkilölle, kun terassi on käytössä. Saunalta löytyy tarvittava kokoustekniikka palaverin järjestämiseen, oma keittiö sekä tunnelmallinen takka. Rantasaunan yhteydessä on terassi ja laituri, josta voi pulahtaa uimaan. Sauna sijaitsee Långvikenin rannalla Kirkkonummella.

VIP – Sauna Helmihopea: Tilaussauna hotellin kylpyläosastolla, omalla sisäänkäynnillä allasosastolle. Saunatilat ovat 20 hengelle. Jacuzzi bar palvelee saunan asiakkaita. Långvik sijaitsee Kirkkonummen puolella Långvikenin rannalla.

MAJVIK

Rantasauna: Kymmenelle hengelle sopiva sauna aivan meren rannassa ja laituri, josta voi mennä mereen viilentymään. Kaikki Majvikin saunat sijaitsevat Kallviksundetin rannalla Kirkkonummen Masalassa.

Tupasauna: 12 hengelle sopiva sauna kesäterassilla. Tupasaunassa on erillinen pukuhuone, suihkutila ja takkahuone oleskeluun ja ruokailuun.

Roopesauna: 15 hengelle sopiva sauna sijaitsee kokoustila Emman alakerrassa. Saunan yhteydessä on kokouskabinetti 12 henkilölle sekä erillinen oleskelutila esimerkiksi ruokailua varten.

Hotellin saunaosasto: Kaksi isoa 35 henkilölle suunniteltua naisten ja miesten saunaa, yhteinen uima-allas ja takkahuone. Hotellirakennuksessa on myös pienempi 15 hengen sauna uima-altaan yhteydessä, jonka älykiuas lämpiää hetkessä.

MESTARIMAARI

Vuokrattavana sauna, pesuhuone ja takkahuone ja yläkerrassa kuntosali Puolarmaarissa. Tilat ovat noin 40 henkilölle ja ne soveltuvat mm. kokous- ja koulutustilaisuuksiin sekä pienimuotoisten perhejuhlien viettoon. 

NATURA VIVA

Natura Viva tarjoaa vuokrattavaksi yksityistilaisuuksiin kolmea saunaa Nuuksiossa. Kaikki saunat ovat järven rannalla ja saunasta on mahdollista pulahtaa uimaan.

Oravankolo ja Tikankolo: Aitoja ja alkuperäisiä metsäkämppiä 1950-luvulta. Molempien kämppien yhteydessä on puusaunat ja kämppiä voi vuokrata myös saunailtaa varten, illan päätteeksi myös yöpyminen on mahdollista. Kumpaankin kämppään mahtuu kuusi henkilöä. Oravankolo sijaitsee Ruuhilammen rannalla ja Tikankolo Saarilammen rannalla.

Haukanpesän sauna: Saunassa pääset nauttimaan aidon puusaunan lempeistä löylyistä. Sauna on varattavissa ympäri vuoden yksityistilaisuuksiin ja saunaan mahtuu kuusi henkilöä kerrallaan. Puusaunassa on juokseva vesi ja peseytymismahdollisuus. Sauna sijaitsee Haukkalammen rannalla. 

NUUKSION TAIKA

Villa Paratiisin puulämmitteinen sauna Nuuksion pohjoispuolella Poikkipuoliaisen rannalla on 7 henkilölle, tiloissa on kaksi suihkua, WC sekä pukuhuone. Saunan katetulla terassilla on 12 henkilön pöytä sekä tulisija ja hellauuni. Saunan terassin vieressä on puulämmitteinen palju seitsemälle henkilölle.

OTAHALLI

Otahallin sauna- ja kabinettiosasto Otaniemessä on mainio paikka jopa 20 hengelle niin kokoukseen, kuin pelin jälkeiseen saunomiseen. Tilaukseen on mahdollista yhdistää myös palloilua tai ohjattua liikuntaa Otahallin monipuolisissa liikuntatiloissa. Sauna- ja kabinettiosasto on oma erillinen kokonaisuutensa, mikä takaa käyttäjille oman rauhan. Saunan ja kabinetin voi vuokrata myös erikseen.

RADISSON BLU ESPOO

Hotellin saunaosastolla Otaniemessä, meren rannalla ylimmässä kerroksessa on kolme saunaa, uima-allas ja terassi, josta on upeat näkymät.

RAISKI

20 henkilön sauna Kivenlahdessa, jossa on ”kylmäkaivo” kylmiä juomia varten sekä kuuden hengen lämmitettävä palju. Tilat soveltuvat 150 henkilölle. 

Saunarekka tarjoaa liikuteltavan saunan sinne, missä ikinä sitä tarvitseekaan. Saunarekka on hyvä lisä esimerkiksi yksityishenkilöiden juhliin ja yritysten promo- tai edustustilaisuuksiin. Saunarekasta löytyy puu- ja sähkökiuas, takka ja terassi. Saunaan mahtuu noin 20 kylpijää kerralla.

RAVINTOLA LAGUNA

Ravintola Lagunan saunat ovat ympärivuotisessa käytössä Lippajärven rannalla. Saunatilat, grillikatos ja ulkoilmaporeallas mahdollistavat jopa 40 henkilön tapahtumat.

Leppävaaran keskustassa tunnelmallinen 35 henkilön kelo sauna, jossa on lämmitetty näköalaterassi. 

Laajalahden keskustassa viihtyisät saunatilat 25 henkilölle.  

Luukin kartanolla on vuokrattavana kaksi samankokoista saunaa, jotka ovat 300 metrin päässä rannalta. Saunat ovat noin 20 henkilölle ja saunojen välissä on yhteinen vilvoittelutila. Saunatilat soveltuvat hyvin yli 100 hengen ryhmille ja se on ihanteellinen urheiluseurojen tapahtumiin ja esimerkiksi firmojen hyvinvointi päivien tai pikkujoulujen järjestämiseen.

RAVINTOLA VISTA 

Vuokrattavissa saunatilat Tapiolan Golfkeskuksesta.  

ROCK ABOVE STUDIO

Sauna 8-10 henkilölle. Tilat 70 henkilölle. Oleskelutilassa takka, äänentoistolaitteet, videotykki, karaokelaitteet sekä PS3. Erikoisuutena tilassa on myös esiintymislava, jossa mahtuu soittamaan kokonainen bändi. Rock Above Studio sijaitsee Olarinluomassa.

RONGO-TALO

Sauna ja poreallas, takkahuone, jossa 60 tuumainen näyttö sekä pyyhkeitä 10 kappaletta. Sauna sijaitsee Sinimäessä.

SAUNASHIP

M/S Saunaship on 16 hengelle katsastettu ja varustettu huvialus, jossa on puusauna 10 henkilölle, tilava salonki, wc, suihku ja pukeutumistilat, etu- ja takakannen terassit, uima taso ja uimaportaat sekä minikeittiö ja kaasugrilli. 

SAUNA TAPIOLA

Sauna Tapiola on sauna- ja kokoustila, joka sijaitsee Tapiolan keskustassa, aivan metroaseman läheisyydessä. Saunaan mahtuu 10 saunojaa kerralla. Tiloihin kuuluu saunan lisäksi myös oleskelutilat, terassi, suihku- ja pukutilat sekä keittiö.

SEA & MOUNTAIN ADVENTURES

Karhunpesä: Perinteinen puulämmitteinen sauna Nuuksiossa sekä ulkoporeallas ja kokoustilat 20 henkilölle. 

Safaritalo / InipiSpa: Suuressa kodassa Nuuksiossa lempeälöylyinen puulämmitteinen sauna ja kolme lämminvesipaljua rentoutumiseen. Saunaan mahtuu 15–20 kylpijää kerralla. 

SKYBAR PENTHOUSE

SkyBar saunaosasto on ideaalinen saunatila Tapiolassa 6-10 henkilön ryhmälle. Tiloissa on pieni keittiö ja kattoterassi, jossa on grilli. 

ORIGINAL SOKOS HOTEL TAPIOLA GARDEN

Vuokrattavissa saunaosasto polttareihin, synttäreille tai mihin tahansa muuhun tapahtumaan. Saunaosatolla nautit leppoisista löylyistä. Saunaosasto on vuokrattavissa yksityiskäyttöön päivittäin kello 19 jälkeen. Saunaosastolla on uima-allas, saunakabinetti ja terassi.

SOLVALLAN URHEILUOPISTO

Iso rantasauna: Isokokoiseen rantasaunaan mahtuu kerralla noin 15 saunojaa. Saunomisen lomassa voi nauttia kansallispuiston raikkaasta ilmasta saunan terassilla tai laiturilla. Saunat sijaitsevat Nuuksion Pitkäjärven rannalla.

Pieni rantasauna: Pieneen rantasaunaan mahtuu noin kuusi saunojaa kerralla ja se sijaitsee ison saunan vieressä. Tarvittaessa voi vuokrata myös grillin tai tilata ruoat.

SOUKAN VENEKERHO

Paviljongin sauna ja takkahuone Soukassa Klobbenin saaristovenelaiturilla. Saunaan mahtuu kerralla kymmenen saunojaa ja takkahuoneeseen 15 henkilöä. Saunaosasto takkahuoneineen voidaan vuokrata joko erikseen tai yhdessä yläkerran salin kanssa.

SPEKTRI BUSINESS PARK

Uranus-sauna Pohjois-Tapiolassa vuokrattavissa päivisin 16 henkilölle ja iltaisin 25 henkilölle. Tilaan kuuluu fläppi- ja valkotaulu. 

STORA HERRÖ

Herrön Kalamajan saunaan Stora Herrön saarella mahtuu noin kymmenen henkilöä. Saunasta pystyy ihailla merimaisemaa ja vilvoitella terassilla tai pulahtaa mereen saunan omalta laiturilta. Pyyhkeet ja pesuaineet löytyvät paikan päältä. 

TECHNOPOLIS

Technopoliksen saunatilat Otaniemessä tarjoavat modernit puitteet tunnelmallisille saunailloille. Suurimmissa saunatiloissa voi järjestää isompiakin juhlia, joihin voi yhdistää grilli-illan ylimmän kerroksen kattoterassilla. Saunatiloissa on mahdollisuus järjestää myös teemailtoja saunomisen yhteydessä. Kapasiteetti on 10–24 henkilöä, vapaamuotoisissa tilaisuuksissa enemmän.

VAAPPUVA ANKKA

Uudistuneessa Olarin saunassa ja kabinetissa on saunatilat noin 10 hengen porukalle. Sauna lisäksi käytössä on tilava oleskelu/pukeutumishuone, jossa on äänentoisto järjestelmä ja suuri taulu-tv. Televisiota pystyy katsomaan myös saunan lauteilta.

 

Puuttuuko joku sauna listalta? Jos haluat vinkata meille niin ota yhteyttä: visit@espoo.fi