Siirry sisältöön

Espoo Ambassador -ohjelma


Visit Espoo yhdessä Espoon kaupungin kanssa valitsevat ja palkitsevat vuosittain Espoossa vaikuttavan tieteentekijän, Espoo Ambassadorin. Espoo Ambassadoriksi valittu henkilö toimii aktiivisesti alansa kansainvälisissä tieteellisissä järjestöissä ja edustustehtävissä edustaen oman yliopistonsa ja Suomen tieteellistä osaamista ja tutkimustyön merkitystä liikkuessaan maailmalla.

Valittu henkilö osallistuu alansa kansainvälisiin kongresseihin ja kutsuu näitä myös Espooseen. Samalla Espoo Ambassador kannustaa muita tieteentekijöitä järjestötoimintaan ja kongressien järjestämiseen levittämällä tietoa siitä, miten Espoo voi tukea ja auttaa tieteentekijöitä kansainvälisten kongressien kutsumisessa ja järjestämisessä.

Palkinto luovutetaan Espoon kaupungin isännöimässä vuosittain järjestettävässä Espoo Ambassador -kutsuvierastilaisuudessa, jonne kutsutaan laaja joukko Aalto-yliopiston ja muiden espoolaisten tiedeyhteisöjen edustajia.

Espoo Ambassadorin valinnalla halutaan tuoda esille tieteellisten kongressien merkitystä niin tutkijan itsensä, hänen edustamansa instituutin sekä kaupungin kannalta. Palkinnon jaon yhteydessä tieteentekijöitä kannustetaan kutsumaan oman alan kongresseja Suomeen ja Espooseen sekä kerrotaan, miten Espoon kaupunki yhdessä kaupungin kongressitoimiston ja Aalto-yliopiston kanssa tukevat ja auttavat tieteentekijöitä kansainvälisten kongressien kutsumisessa ja järjestämisessä. Visit Espoon kongressiyksikkö on palkinnut Vuoden Ambassadoreja vuodesta 2009. Vuosina 2020 ja 2021 ei valittu ja palkittu vuoden Ambassadori koronapandemian vuoksi.

ambassadorit esittäytyvät 

Sinustako seuraava Espoo Ambassador?

Ehdokkaita vuoden Ambassadoriksi voi lähettää meille pitkin vuotta alla olevalla lomakkeella. Voit ehdottaa itseäsi tai kollegaasi. Alla olevat kysymykset auttavat miettimään sopivaa henkilöä.

Jos vastasit kyllä ainakin yhteen kysymykseen, olet sopiva ehdokas Espoon seuraavaksi kongressilähettilääksi. Kerro meille siis oma ehdokkaasi perusteluineen.


Espoo Ambassador valintaperusteet

Vuoden Ambassadorin valintakriteerejä ovat henkilön aktiivisuus kansainvälisessä tutkimustyössä ja oman alansa järjestöissä, aktiivisuus kongressien kutsujana ja järjestäjänä sekä Espoossa pidettävien ja jo pidettyjen kongressien merkittävyys kansainvälisesti. Valittava henkilö edustaa oman alansa huippua Suomessa.


Olemme kaikki Espoon viestinviejiä!

Espoo Ambassador -ohjelman tarkoitus ei ole vain palkita yhtä ansioitunutta kongressijärjestää, vaan kannustaa ja tukea koko Espoon tiede- ja tutkimusyhteisöä aktiiviseen kansainväliseen toimintaan. Haluammekin viestittää, että kaikki Espoossa työskentelevät ja asuvat ovat omalta osaltaan Espoon Ambassadoreja, viestinviejiä maailmalla. Visit Espoo tukee kaikkia Espoon viestinviejiä tarjoamalla maksuttomia kongressipalveluita sekä tarjoamalla erilaista markkinointimateriaalia (esitysmateriaaleja, esitteitä, karttoja, kuvia, videoita). Ota rohkeasti yhteyttä.


Minäkö järjestäisin kansainvälisen kongressin?

Tässä muutama hyvä syy tällaisen päätöksen perusteluksi:

Ehdota Ambassadoria

Ehdota meille henkilöä täyttämällä oheinen lomake. Voit myös ehdottaa itseäsi. Jättämällä yhteystietosi saat kutsun vuoden Ambassadorin julkistamistilaisuuteen. *Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia täyttää. Kuvavarmennus