Siirry sisältöön

10 ideaa merellisiin tapahtumiin

Etsitkö kokous-, tapahtuma- tai juhlatilaa ja haluaisit suunnata merelliseen ympäristöön? Suunnitteletko työyhteisösi tyhy- tai virkistyspäivää? Ota suunta Espooseen! 

Espoostahan löytyy jopa 165 saarta mikä on enemmän kuin Havaijilla sekä lähes 60 kilometriä rantaviivaa merellisiin elämyksiin. Espoossa voitte olla oman elämänne merimiehiä ja kokea palan maailman suurinta saaristoaluetta ilman omaa venettä. Ja miten? Helposti! Hyppäätte metroon, polkaisette kaupunkifillarilla esimerkiksi Matinkylästä Nokkalan satamaan ja astutte saaristoveneen kyytiin! Saaristoon ja ulkoilusaariin pääsette tutustumaan reittiveneen kyydissä useasta lähtösatamasta. Katso Espoon saaristoliikenteen aikataulut ja -reitit.

 

1. Elämyksiä merellä: Hiiohoi ja Herrön kokous- ja juhlatila

Puinen saunarakennus meren rannalla. Ikkunasta heijastuu meri ja laskeva aurinko.

Tapahtumatoimisto Hiiohoi järjestää merellisiä tapahtumia ja mieleenpainuvia elämyksiä hienoissa saaristokohteissa. Yksi suosituimmista kohteista on idyllinen puuhuvila Herrö rantasaunoineen Espoon Suvisaaristossa. Herrö sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi. Matka Helsingistä HERRÖseen kestää aluksesta riippuen noin 30–60 minuuttia ja Suvisaariston rannoilta 10–20 minuuttia.

 Tietoja Herröstä 

hiiohoi.fi

2. Vesiurheilukeskus Laguuni - Fiilistakuu ryhmille!

Henkilö wakeboard-laudalla ja vesi roiskuu. Taustalla toimistorakennuksia.

Laguuni on Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa ja mitä mainioin virkistys- tai kesäjuhlan viettopaikka. Kokeilkaa tiimipäivän kunniaksi vaikka wakeboardingia, suppailua, vesitrampoliinia, melontaa tai sähköpyöräilyä - tai näitä kaikkia! Tarjolla on aina asiantuntevaa ohjausta, joten lajit sopivat niin aloittelijoille kun jo lajeja kokeilleille. Laguunin ryhmäpäivillä on myös Fiilistakuu – jos koet ettei päivä ole hauska, etsitään yhdessä hyvitysratkaisu.

Laguuni ryhmille

laguuniin.fi

 

3. Päivä Pentalassa: Ravintola Paven + Saaristomuseo Pentala

Punaisia puisia museo rakennuksia rannalla.

Räätälöi tiimillesi tai kokousvieraillesi käynti Pentalassa! Pentalan saari Espoon Suvisaaristossa on yksi Espoon saariston luontohelmistä: se on saari, jossa on järvi, jossa on saari! Saaristoluontoon pääsette tutustumaan kätevimmin saarta kiertävällä reilun kahden kilometrin mittaisella luontopolulla, omatoimisesti tai oppaan kanssa.

Saaristomuseossa tutustutaan puolestaan saaristoelämän moniin puoliin: asumiseen, työntekoon, huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Saapuminen onnistuu kesäkuusta elokuuhun reittiveneellä, mutta isommille ryhmille suosittelemme tilaus- tai taksiveneen varaamista Espoon saaristossa toimivilta vene- ja taksiveneyrittäjiltä, kuten esimerkiksi Espoo Linelta tai Aava Linesilta. Jos haluatte nauttia vauhdin hurmasta, varatkaa oma rib-vene kyyti Sea Adventures Finlandilta!

Museovierailua varten kannattaa varata jokin teemoitetuista opastuksista, esimerkiksi Arkea saaressa -toiminnallinen kierros, joka sopii mainiosti tyhyryhmille. Kierroksella on mm. yhteistyötaitojen testausta kalastajien töissä, lampaiden rapsutusta sekä ryhmäpotretti 1900-luvun alun hengessä. 

Pentalassa yritysryhmiä palvelevat

Pentala ryhmille

4. Teemalliset Rib-veneretket saaristoon

Ryhmä ihmisiä rib-veneen kyydissä.

Sea Adventures Finland järjestää teemoitettua retkiä Espoon, Sipoon, Kirkkonummen, Inkoon ja Helsingin saaristossa. RIB-veneestä sinulla on esteetön 360 asteen näkymä ympäröivään saaristoon. Safarilla istut mukavasti veneessä ja voit kokea olevasi osa saariston luontoa ja tarinoita. Retket kuljettavat sinut mielenkiintoisiin kohteisiin jonne muutoin olisi vaikea päästä.

Retket

Seaadventures.fi

5. Espoo Linen saaristoristeilyt

Saaristoristeilyalus, jonka kannella ihmisiä istumassa.

Espoo Linen m/s Royal Catilla nautitte upeista maisemista, jännittävistä saaristolais­tarinoista, hyvästä seurasta ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. Kyytiin mahtuu jopa yli 100 risteilyvierasta. Opastettujen lounas- ja illallisristeilyjen lisäksi saatavilla on myös tilausristeilyjä yritys- ja muille ryhmille.

espooline.fi

6. Villa Kotkankallio

Kivinen ja puinen huvilarakennus puiden ympäröimänä.

Villa Kotkankallio on hulppea kivi-/hirsihuvila Porkkalanniemen merellisessä ympäristössä, omalla isolla aidatulla tontilla. Toimivat ja käytännölliset tilat sopivat erinomaisesti useamman päivän ”off-site” -kokousvetäytymisille omassa luonnon rauhassa. Tiloissa on WI-FI, joten hybridikokous pienemmän ryhmän kanssa onnistuu Kotkankalliossa mainiosti.

Kallioisella piha-alueella on grillikatos kotakeittiöineen ja nuotiotulineen. Ruokatarjoilut valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä kauden tuoreista raaka-aineista. Villaisäntä tuo ruokatarjoilut esille sovittuina kellonaikoina. Tiloissa on anniskeluoikeudet ja juomista laskutetaan kulutuksen mukaan.

Kotkankallion merelliset aktiviteetit

Tutustu Villa Kotkankallioon

7. Långvik

 Hotellirakennus ilmasta käsin kuvattuna meren rannalla.

Långvikin kokous- ja kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummen rauhallisessa merenrantamiljöössä vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja lentokentältä. Tyylikkäät ja monipuoliset kokous- ja juhlatilat - joita on muuten yhteensä 27 kappaletta - muuttuvat moneksi ja mahdollistavat niin pienten kuin suurten tilaisuuksien järjestämisen. 

Tila- ja oheisohjelmapoimintoja

langvik.fi

8. Radisson BLU Hotel Espoo

Valkoinen hotellirakennus koivujen ympäröimänä.

Dipolin naapurissa meren rannalla sijaitseva hotelli loistavien liikuntamahdollisuuksien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Täällä irrottaudutte tavanomaisista kokousrutiineista uudistuneella Blu Moments & Wellness -osastolla. Ajankohtainen kokoustekniikka ja Brain Food -kokousruokailu virittävät aivosi luovaan tilaan Espoon merellisissä maisemissa. Olennainen osa kokoustasi Radisson Blu Hotel Espoossa on ympäröivän luonnon ja erilaisten aktiviteettien hyödyntäminen. Walking meeting on virkistävä tapa tehdä esimerkiksi ryhmätöitä meren rannassa kävellen kun taas saunayoga aloittaa tai päättää kokouspäivänne lempeästi ja rentouttavasti. 

Radissonin kapasiteetit pähkinänkuoressa:

radisson blu espoo

 

9. Hanasaari: Kokous- ja tapahtumapaikka kuin helmi!

Hotelli rakennus ilmasta käsin kuvattuna. Rakennusta ympäröi puut ja meri.

Sitähän Hanasaari on: Monipuoliset kokoustilat, tilavat hotellihuoneet, tasokas ravintola sekä pohjoismainen taide ja design kohtaavat toisensa vain kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, upean saaristoluonnon keskellä. Kokous-/juhlatilaisuuteesi on helppo yhdistää saaristoristeily suoraan Hanasaaren omasta laiturista. Kätevää, ainutlaatuista ja varmasti mieleenpainuvaa!

Hanasaari tarjoaa

hanaholmen.fi

10. Tapahtumien talo Dipoli

Kokoustalo Dipoli puiden keskellä.

Otaniemessä, Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä sijaitseva legendaarinen Dipoli tarjoaa kuusi eri kokoista tapahtuma- ja kokoustilaa pienistä ryhmistä jopa 1000 hengen seminaareihin ja kansainvälisiin konferensseihin. Iltatilaisuuksissa talon suurimmat salit yhdistettyinä edustaviin aulatiloihin taipuvat myös yli 1000 hengen cocktai-tilaisuuksiin. Monikäyttötalon tyylikkäässä à la carte -ravintola Metsossa maistuvat kauden parhaista lähituottajien raaka-aineista kootut annokset, monipuoliset lounaat ja ryhmille suunnatut Aalto-menut. 

Kokoukseen tai seminaariin on helppo yhdistää merellisiä elämyksiä sillä merenrantaan on vain 200 metriä! Saaristoveneen Otarannan laituri ja rantahotelli Radissob Blu Espoo ovat myös nurkan takana. Järjestäkää kokouksen päätteeksi vaikka leikkimieliset yleisurheilukisat Otaniemen urheilukentällä merimaisemia ihaillen.

Tilat pähkinänkuoressa

dipoli-tapahtuma-ja-kokoustilat

 

Hyödynnä Visit Espoon kokous- ja kongressipalveluja

Lue lisää palveluistamme ja ota rohkeasti yhteyttä!