Siirry sisältöön

TOP 10 ideaa merellisiin tapahtumiin

Etsitkö kokous-, tapahtuma- tai juhlatilaa ja haluaisit suunnata merelliseen ympäristöön? Suunnitteletko työyhteisösi tyhy- tai virkistyspäivää? Ota suunta Espooseen! 

Espoostahan löytyy jopa 165 saarta mikä on enemmän kuin Havaijilla sekä lähes 60 kilometriä rantaviivaa merellisiin elämyksiin. Espoossa voitte olla oman elämänne merimiehiä ja kokea palan maailman suurinta saaristoaluetta ilman omaa venettä. Ja miten? Helposti! Hyppäätte metroon, polkaisette kaupunkifillarilla esimerkiksi Matinkylästä Nokkalan satamaan ja astutte saaristoveneen kyytiin! Saaristoon ja ulkoilusaariin pääsette tutustumaan reittiveneen kyydissä useasta lähtösatamasta. Katso Espoon saaristoliikenteen aikataulut ja -reitit.

Parhaat tärpit kartan muodossa ladattavissa tästä.1. Elämyksiä merellä: Hiiohoi ja Herrön kokous- ja juhlatila

Tapahtumatoimisto Hiiohoi järjestää merellisiä tapahtumia ja mieleenpainuvia elämyksiä hienoissa saaristokohteissa. Yksi suosituimmista kohteista on idyllinen puuhuvila Herrö rantasaunoineen Espoon Suvisaaristossa. Herrö sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi.

 Tietoja Herröstä: 

”Saariston maisemat ja niihin yhdistetty huippuravintolatasoinen ruokaelämys irrottavat tehokkaasti arjesta ja tarjoavat unohtumattoman vau-elämyksen keskellä hiljaista luontoa, lyhyen matkan päässä kaupungin vilinästä. Saaristo ja siellä veneily tekee maakrapuun vaikutuksen jo sellaisenaan, mutta tarvittaessa lennätämme asiakkaat saareen vaikka helikopterilla. Lukuisat off-site -kohteet, kuten majakat ja vanhat veneveistämöt, muuttuvat käsissämme ’epätiloista’ ainutlaatuisiksi tapahtumatiloiksi, jotka eivät ole vapailla vuokramarkkinoilla.”

Tapahtuma-arkkitehti Henri Suni
Tapahtumatoimisto Hiiohoi

www.hiiohoi.fi2. Hanasaari: Kokous- ja tapahtumapaikka kuin helmi!

Sitähän Hanasaari on: Monipuoliset kokoustilat, tilavat hotellihuoneet, tasokas ravintola sekä pohjoismainen taide ja design kohtaavat toisensa vain kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, upean saaristoluonnon keskellä. Kokous-/juhlatilaisuuteesi on helppo yhdistää saaristoristeily suoraan Hanasaaren omasta laiturista. Kätevää, ainutlaatuista ja varmasti mieleenpainuvaa!

Hanasaari tarjoaa:

www.hanaholmen.fi

3. Vesiurheilukeskus Laguuni - Fiilistakuu ryhmille!

Laguuni on Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa ja mitä mainioin virkistys- tai kesäjuhlan viettopaikka. Kokeilkaa tiimipäivän kunniaksi vaikka wakeboardingia, suppailua, vesitrampoliinia, melontaa tai niitä kaikkia. Tarjolla on aina asiantuntevaa ohjausta, joten lajit sopivat niin aloittelijoille kun jo lajeja kokeilleille. Laguunin ryhmäpäivillä on myös Fiilistakuu – jos koet ettei päivä ole hauska, etsitään yhdessä hyvitysratkaisu.

Laguuni ryhmille:

www.laguuniin.fi

4. Päivä Pentalassa: Ravintola Paven + Saaristomuseo Pentala

Räätälöi tiimillesi tai kokousvieraillesi käynti Pentalassa! Pentalan saari Espoon Suvisaaristossa on yksi Espoon saariston luontohelmistä: se on saari, jossa on järvi, jossa on saari! Saaristoluontoon pääsette tutustumaan kätevimmin saarta kiertävällä reilun kahden kilometrin mittaisella luontopolulla, omatoimisesti tai oppaan kanssa. Viime kesänä Pentalassa avattiin pitkän odotuksen jälkeen saaristoelämän saloista kertova uusi Pentalan Saaristomuseo, joka avautuessaan avasi myös saaristoliikenteen Pentalaan. Saapuminen onnistuu siis reittiveneellä, mutta isommille ryhmille suosittelemme tilaus- tai taksiveneen varaamista Espoon saaristossa toimivilta vene- ja taksiveneyrittäjiltä, kuten esimerkiksi Espoo Linelta tai Aava Linesilta. 

Museovierailua varten kannttaa varata jokin teemoitetuista opastuksista, esimerkiksi Arkea saaressa -toiminnallinen kierros, joka sopii mainiosti tyhyryhmille. Kierroksella on mm. yhteistyötaitojen testausta kalastajien töissä, lampaiden rapsutusta sekä ryhmäpotretti 1900-luvun alun hengessä. www.kulttuuriespoo.fi/fi/node/340

Pentalassa yritysryhmiä palvelevat:

5. Gallen-Kallelan Museo - Akseli juhlissasi!

Kokoustakaa ja juhlikaa kuin Akseli jo yli sata vuotta sitten! Kansallistaiteilijan itsensä rakentama ateljeelinna Tarvaspäässä, Laajalahden rannalla tarjoaa unohtumattomia hetkiä suomalaisen taiteen ja luovuuden äärellä. 

Ryhmille suosittelemme:

6. Espoo Linen saaristoristeilyt

Espoo Linen m/s Royal Catilla nautitte upeista maisemista, jännittävistä saaristolais­tarinoista, hyvästä seurasta ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. Kyytiin mahtuu jopa yli 100 risteilyvierasta. Opastettujen lounas- ja illallisristeilyjen lisäksi saatavilla on myös tilausristeilyjä yritys- ja muille ryhmille.

www.espooline.fi

7. Radisson BLU Hotel Espoo

Dipolin naapurissa meren rannalla sijaitseva hotelli loistavien liikuntamahdollisuuksien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Täällä irrottaudutte tavanomaisista kokousrutiineista uudistuneella Blu Moments & Wellness -osastolla. Ajankohtainen kokoustekniikka ja Brain Food -kokousruokailu virittävät aivosi luovaan tilaan Espoon merellisissä maisemissa. Olennainen osa kokoustasi Radisson Blu Hotel Espoossa on ympäröivän luonnon ja erilaisten aktiviteettien hyödyntäminen. Walking meeting on virkistävä tapa tehdä esimerkiksi ryhmätöitä meren rannassa kävellen kun taas saunayoga aloittaa tai päättää kokouspäivänne lempeästi ja rentouttavasti. 

Radissonin kapasiteetit pähkinänkuoressa:

www.radissonblu.com/fi/hotelli-espoo

 

8. Tapahtumien talo Dipoli

Otaniemessä, Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä sijaitseva legendaarinen Dipoli tarjoaa kuusi eri kokoista tapahtuma- ja kokoustilaa pienistä ryhmistä jopa 1000 hengen seminaareihin ja kansainvälisiin konferensseihin. Iltatilaisuuksissa talon suurimmat salit yhdistettyinä edustaviin aulatiloihin taipuvat myös yli 1000 hengen cocktai-tilaisuuksiin. Monikäyttötalon tyylikkäässä à la carte -ravintola Metsossa maistuvat kauden parhaista lähituottajien raaka-aineista kootut annokset, monipuoliset lounaat ja ryhmille suunnatut Aalto-menut. 

Kokoukseen tai seminaariin on helppo yhdistää merellisiä elämyksiä sillä merenrantaan on vain 200 metriä! Saaristoveneen Otarannan laituri ja rantahotelli Radissob Blu Espoo ovat myös nurkan takana. Järjestäkää kokouksen päätteeksi vaikka leikkimieliset yleisurheilukisat Otaniemen urheilukentällä merimaisemia ihaillen.

Tilat pähkinänkuoressa:

www.aalto.fi/fi/palvelut/dipoli-tapahtuma-ja-kokoustilat

9. Nokkalan Majakka

Arkkitehtonisesti ainutlaatuinen moderni rantakahvila meren äärellä Nokkalan venesatamassa. Suosittu ja maukas aamiaiskokouspaikka 10–30 hengelle. Täällä nautit myös kesäisen kattoterassin auringonpaisteesta.

www.nokkalanmajakka.fi

10. Saaristolaisravintola Gula Villan

Isossa Vasikkasaaressa sijaitseva idyllinen, saaristolaisruokaa tarjoileva kesä- ja tilausravintola. Unohtumattomat puitteet jopa 100 hengen kokouksille, virkistyspäiville ja muille yritystilaisuuksille.

www.gulavillan.fi

 

Hyödynnä Visit Espoon kokous- ja kongressipalveluja!

Lue lisää palveluistamme ja ota rohkeasti yhteyttä!