Siirry sisältöön
Selkä edellä oleva mies katselee kesäillan auringonlaskua. Horisontissa näkyy Keilaniemen toimistotaloja..

Ihastu kokouskaupunki Espooseen!

Suomen toiseksi suurin kaupunki, Espoo, on yllätysten kaupunki. Espoossa moderni arkkitehtuuri, huippuyritykset, kulttuuri ja koskematon erämaaluonto kohtaavat. Useat kansainväliset yritykset, kuten Kone ja Neste Oil ovat valinneet Espoon tyyssijakseen. Suuri osa suomalaisista pörssiyhtiöistä onkin halunneet kotipaikakseen Espoon. Innovatiivinen ilmapiiri vetää puoleensa tiede- ja tutkimusalan huippuosaajia ja kaupunki tunnetaan kansainvälisestikin osaamisen, tutkimuksen ja kehitystyön keskuksena, jonka ytimessä on Aalto-yliopiston kampusalue Otaniemessä.

Espoolle ominaista ovat laajat luontoalueet: merenrannat, saaristo, suojelualueiden erämaat ja järviylängön vesistöt. Espoon kulttuurimaisemat, rakennetut ympäristöt ja luontoalueet muodostavat kuin Suomen pienoiskoossa. Tämä yhdistettynä Espoon sijaintiin pääkaupunki Helsingin vieressä, luo upeita mahdollisuuksia kokoustapahtumiin. Espoo onkin Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki eikä ihme. Espoo vetää puoleensa vahvasti kansainvälisiä tiede- ja tutkimusalan ammattilaisia: Otaniemessä sijaitsevat Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut sekä tutkimuskeskusten, osaamisen ja liike-elämän keskittymät pääkaupunkiseudulla tuovat vuosittain tuhansia kokous- ja kongressivieraita Espooseen.

Espoossa järjestettiin vuonna 2019 yhteensä 92 kansainvälistä järjestökongressia, joihin osallistui ennätyksellisesti lähes 10 000 kongressivierasta. Kongressien määrä kasvoi huimat yli 40 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. 

Tasokkaat puitteet ja ammattitaitoiset palveluntuottajat

Espoon hotelli- ja kokoustilakapasiteetti kattaa niin pienet kuin suuretkin kongressit ja tapahtumat. Tarjolla on perinteisiä kongressikeskuksia, kokoushotelleja ja konserttisaleja. Upeat kartanot ja huvilat järvien rannoilla luovat puolestaan juhlavat puitteet illanviettoihin ja erilaisille vastaanotoille. Espoossa voit majoittua myön luonnon helmaan lähelle kaupungin sykettä. 

Saavutettavuus ja julkinen liikenne

Espoon sijainti Suomen etelärannikolla, pääkaupunki Helsingin kainalossa on erinomainen. Kansainväliselle Helsinki Airport -lentokentälle on puolen tunnin ajomatka Espoosta. Suoria lentoja Helsinkiin on yli 130 kohteesta ympäri maailmaa. Laivayhteydet mm. Tallinnaan, Tukholmaan ja Pietariin tarjoavat yhden vaihtoehtoisen matkustustavan. Allegro -junalla pääset kätevästi Pietariin, vain 3,5 tunnissa! 

Sisäinen liikenne

Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa - Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäinen lippujärjestelmä. Tarjolla on useita erilaisia lippuja erilaisiin matkustustarpeisiin. Joukkoliikenteestä vastaavan Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän (HSL:n) -sivuilta löydät eri lipputyyppien hinnat sekä joukkoliikenteen aikataulut. Kehärata tarjoaa suoran junayhteyden lentoasemalle Helsingin keskustasta.  Marraskuussa 2017 liikennöinnin aloittanut länsimetro kulkee Helsingistä aina Matinkylään asti. Matka Tapiolasta tai Otaniemestä Helsinkiin taittuu muutamassa minuutissa!

Reittiopas

HSL:n Reittiopas -palvelun avulla voit hakea joukkoliikenteen kulkuyhteyksiä ja aikatauluja pääkaupunkiseudulla. Palvelusta löytyvät niin bussit, metrot, raitiovaunut, lähijunat kuin Suomenlinnan lautat. Reittiopas toimii ovelta-ovelle -periaatteella eli se näyttää kävelyreitit lähtöpisteestä ensimmäiselle pysäkille ja viimeiseltä pysäkiltä haluttuun päätepisteeseen sekä mahdollisiin vaihtoihin liittyvät kävelyosuudet.

Vinkki

Kongressien ja suurtapahtuminen järjestäjien on mahdollista saada alennusta joukkoliikenteen lipuista. Suurtapahtumiin akkreditoiduille voidaan myöntää myös kokonaan vapaa matkustusoikeus, jos tapahtumaan osallistuu vähintään 1 000 henkeä. Katso tarkemmin HSL:n sivuilta: HSL Tapahtumajärjestäjille

Ympäristövastuulliset kokoukset

Monet espoolaiset matkailuyritykset ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään. 2004 Scandic Espoo oli Suomen kaikkien aikojen toinen Joutsenmerkin saanut majoitusyritys ja kongressikeskus Dipoli Suomen ensimmäinen WWFn Green Office -sertifikaatin saanut kokouspaikka. Suomen luontokeskus Haltian lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä on puolestaan huippuesimerkki ekologisuudesta. Rakennus lämpenee ja jäähtyy auringosta ja maasta saatavalla energialla. Lukuisat ohjelmapalveluyritykset noudattavat Metsähallituksen määrittämiä kestävän luontomatkailun periaatteita, joten tapahtuman oheisohjelmat on helppo toteuttaa ympäristöystävällisesti. Tutustu vihreämpi kokous Espoossa -sivuumme.

Monipuoliset ohjeisohjelmat

Espoo tarjoaa elämyksiä jokaiselle päivällä, aamusta iltaan. Olipa tapahtumasi minä vuoden aikana tahansa, Espoon runsas kulttuuri- ja tapahtumatarjonta, mielenkiintoiset nähtävyydet, saaristo sekä Nuuksion kansallispuisto tarjoavat paljon vaihtoehtoja oheis- ja seuralaisohjelmille ja ajatusten tuulettamiselle. Tässä muutama idea oheisohjelmaksi: eräruokailu tai eräkokkikurssi, 4 järven melontaseikkailu Nuuksiossa, Inipi Spa & Ice Spa, lumikenkä- tai pilkkiretki, pelastuspukupulikointi, husky ajelu ja vierailu Nuuksion porotilalla. Tutustu Espoon ohjelmapalveluyrityksiin palveluhakumme kautta tai kysy vinkkejä suoraan Visit Espoon kongressitiimiltä - autamme mielellämme!