Siirry sisältöön

Meri ja saaristo, Otaniemi - Keilaniemi, Matinkylä-Olari, Espoonlahti

Espoon Rantaraitti

Ainutkertainen virkistys- ja ulkoilureitti Espoon Rantaraitti - Merellistä tunnelmaa ja kivaa tekemistä ympäri vuoden

Espoon merenrantaraitti mahdollistaa liikkumisen ja virkistäytymisen merellisessä ympäristössä. Neljäkymmentä kilometriä pitkän Rantaraitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä.

Varaa ja suunnittele

Matkapakettien kauppapaikka Travel Plannerissä voit suunnitella, räätälöidä ja ostaa mieleisesi pakettimatkan merillisiin tunnelmiin Espooseen ja Kirkkonummella.

Yksittäisten elämysten kauppapaikka Bookingpointista voit ostaa yksittäisiä elämyksiä useisiin merellisiin palveluihin ja tuotteisiin. 

DayTripster -vierailijasovellus

Lataamalla veloituksettoman päiväretkisovellus DayTripsterin puhelimeesi pääset tutustumaan Espoon Rantaraitin kohteisiin ja saariston helmiin. Vierailijasovelluksen avulla voit suunnitella itsellesi sopivan kierroksen tai valita valmiista vaihtoehdoista mieleisesi. Mille kuulostaisi vaelluskierros Espoon Rantaraitilla tai viikonlopun saarihyppely Espoossa kesäaikaan?

DayTripsterin blogista voit lukea 20 ideaa kokea Espoon Rantaraitti.

Rantaraitti mobiilisti

Kohteiden seuraaminen perustuu matkapuhelimen GPS-ominaisuuteen eli etenemistä voi seurata puhelimesta pitkin matkaa. Rantaraitin kohteet eli solmukohdat (Points of Interest, POI) on merkitty selkeästi. Kun kohdetta lähestyy kävellen tai pyöräillen, solmukohdassa oleva tieto ja kuvitus aukeavat painamalla POI-merkkiä. Palvelussa on erikseen merkittyinä Rantaraitin pyöräiltävä reitti, Espoon rantamaratonreitit ja Villa Elfvikin esteetön luontopolku sekä lisäksi Rantaraitin lähellä olevat linja-autopysäkit ajantasaisine aikataululinkkeineen. Palvelu on maksuton käyttäjilleen, ja se on ladattavissa osoitteesta  https://app.citynomadi.com/ . Älypuhelimiin aplikaation voi ladata app storesta tai play kaupasta.

 

 

 

 

 

Näkemistä ja tekemistä

Ravintoloita Rantaraitin varrella ja läheisyydessä

Kahviloita Rantaraitin varrella ja läheisyydessä

Rantaraitilta saaristoon

Espoon useista satamista on mahdollisuus kesäaikaan hypätä saaristoveneiden kyytiin ja lähteä viettämään kesäpäivää virkistys- ja ulkoilusaarille. Viidelle Espoon saarista pääsee reittiveneiden kyydissä. Osalla saarista on mahdollisuus myös viipyä yön yli telttailen. Kesällä 2022 lanseerattava uusi reittivenelinja on suunnattu erityisesti pyöräilijöille, joka mahdollistaa siirtymisen reittiveneen kyydissä satamasta toiseen ja taittaa toinen osuus retkestä pyöräillen.

Tutustu reittivenelinjoihin ja tarkempiin aikatauluihin.