Siirry sisältöön

Meri ja saaristo

Gåsgrund

Yksi Espoon ulkoilusaarista, joka on saavutettavissa saaristoveneen kyydissä. Saarella on mahdolllista yöpyä telttailen ja alueelta löytyy useampia keittokatoksia, tulipaikkoja sekä wc.

Noin kymmenen hehtaarin kokoiselle Gåsgrundetin saarelle pääsee kesäisin Espoon saaristoveneen kyydillä ja on näin ollen yksi Espoon ulkoilusaarista. Suurin osa saaresta on aaltojen muovaamaa kalliota, mutta osa sen luonnosta on lehtomaista niittyä ja kuivaa kangasmetsää. Kävely saarella on helpohkoa sen siloisten kallioiden ansiosta.

Saari on erinomainen kesäpäivän retkipaikka uimiseen ja auringonottoon. Saaren pohjoisosassa on kaksi uimarantaa, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Maisemat saarelta ovat häikäisevän kauniit. Sanotaan, että tämä on yksi Espoon kauneimmista saarista. Sopivan sään salliessa voit törmätä saarella maisemamaaleireihin.

Saarelle pääsee saaristoveneen kyydin lisäksi myös omalla veneellä tai meloen. Rantautuminen kanootilla on helppoa, sillä saaren pohjoispuoli on hyvin matalaa. Omalla veneellä tulijoille saarelta löytyy kiinnityspoijuja ja -lenkkejä. Telttaileminen on saarella sallittu, joten miksipä et jäisi yöksi kauniisiin merimaisemiin.

Saarella on useampia keittokatoksia ja tulipaikkoja, joten omien eväiden lämmittäminen on helppoa. Saarelta löytyy myös huussi, ja polttopuista huolehtii Espoon kaupunki.

Gåsgrundetista voi lukea lisää mm. näistä blogeista:

Lataamalla Tripsteri App Espoo -vierailijasovelluksen voit lukea myös muista Espoon elämyskohteista ja testata erilaisia valmiiksi suunniteltuja kierroksia tai suunnitella oman kierroksesi Espoon kohteisiin. Mille kuulostaisi viikonlopun saarihyppely Espoossa?