Siirry sisältöön

Guide Cami

Ohjelmapalvelut

Tervetuloa opastetulle veneretkelle Suvisaaristoon saaristolaisen kanssa! Koe Espoon saaristolaiskulttuuri ja historia paikallisen oppaan ja KulTur -veneen kanssa.

Kesällä voit nauttia saaristoelämästä ja kokea Espoon sisäsaariston avonaisesta KulTur-moottoriveneestä käsin oman max 6 hengen seurueesi kesken. Oletko elämysmatkailija etsimässä. Haluatko kokea hiljaisuutta, laineiden liplatusta, lokinnaurua, tuulta ja suolan roiskeita? Haluatko tietää kuinka saaristolaiset ovat asuneet, kehittäneet ja jättäneet sitä kautta jälkensä saaristoon?

Espoon Suvisaaristo luonnonkauniissa saaristossa on moninainen kulttuuri ja historia joka on kertomisen, kokemisen, kunnioituksen ja suojelemisen arvoinen.  Ajamme hitaasti ja rauhallisesti Espoon sisäsaaristossa, suuntaamme etelään Espooonlahden väylää pitkin joka oli Porkkalaparenteesin vuosina 1944-1956 Suomen raja ja kierrämme Pentalan saaren eteläkärjen. Veneretket lähtevät Saaristokaupan laiturilta Suinonsalmesta (Suvisaarentie 23, Espoo), noin 20km Helsingistä tai sopimuksen mukaan.

Toiminimi Guide Cami aloitti toimintansa kesällä 2021. Olen yrittäjä Espoon Suvisaaristosta. Minulla on vahva yhteys arkipäivän saaristolaiselämään, sillä olen asunut 25 vuotta ympärivuotisesti saaressa ilman tieyhteyttä. Talvisin kuljen mantereelle jalkaisin tai potkukelkalla. Vuosina 2019-2020 suoritin Oppaan ammattitutkinnon ja Vuokraveneen kuljettajankirjan. Olen auktorisoitunut Helsingin opas ja Porkkala parenteesin opas. Opastan Espoon kaupungin Pentalan saaristomuseossa ja Villa Rulluddenissa. Helsingissä opastan Citykirjasto Oodenissa ja Olympiastadionissa. Minulla on KL tutkinto Helsingin Yliopistosta ja 40 vuoden työkokemus opetus-  ja kulttuurialalta.