Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Nuuksio

Haltia Lake Lodge

Luonto- ja elämyshotelli Nuuksiossa, Suomen luontokeskus Haltian välittömässä läheisyydessä.

Vietä kanssamme virkistävä loma luonnon helmassa. 

Good Life. Nothing Else.

Koe hyvän elämän ainekset lintukodossa: luonto, aktiviteetit sekä korkeatasoinen ja elämyksellinen majoitus. Haltia Lake Lodge on Nuuksion upean kansallispuiston sydämessä, Suomen luontokeskus Haltian vieressä sijaitseva luontohotelli, jossa voit elää kuin lintu pesässään. Irti hälystä ja turhuuksista, lumoavan vuonomaisen Pitkäjärven läheisyydessä – kuitenkin vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä.

Majoituksen lisäksi järjestämme täydellisiä luontoelämyksiä, jotta vierailusi olisi inspiroiva ja virkistävä. Kaikki toimintamme rakentuu vakaasti luonnonsuojelun, kestävän kehityksen ja paikallisuuden periaatteille. Muinaissuomalaisessa mytologiassa maan haltia – eli luonto - on elämän suojelushaltija. Tervetuloa kohtaamaan oma haltiasi!

Majoitu pesässä

Onnistuneen ja virkistävän luontoloman perusedellytyksenä on riittävä lepo. Huoneiden suunnittelussa kaikki tähtää siihen, että olet aamulla kunnolla latautunut päivän luontoelämyksiä varten.

Kompaktit huoneemme on nimetty ja sisustettu linnunpesä-teemalla, ja huoneissa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään turhaa. Sisustus on tyylikkään minimalistinen, ja se yhdistelee suomalaista designia ja Kierrätyskeskuksen kanssa yhteistyössä ideoituja kalusteita. Materiaalit ovat luonnonmukaisia ja kotimaisia. Käperry nukkumaan Unikulman laadukkaaseen vuoteeseen, pienellä hiilijalanjäljellä, omaan pesään Nuuksion haltioiden suojelukseen – hyviä unia!

Aamun sarastaessa tai inspiroivan luonnossa vietetyn päivän päätteeksi saunamme lämpiävät hotellivieraille.

Meillä mahdollistetaan tarvittaessa myös digipaasto. Televisio ei mielestämme kuulu tänne, mutta Forest Loungessa voit uppoutua jakamaan päivän aikana koettuja elämyksiä ja suunnitella seuraavia retkiä ja aktiviteetteja virvoitusjuoman, laadukkaan viinin tai paikallisten pienpanimotuotteiden äärellä.

Kaikkiin majoitushintoihimme sisältyy raikas ja lähiruokaisa aamiainen, aamusauna ja wi-fi. 

Huoneet

  • 16 x Lodge Twin -huoneita (16m2): Näkymä Pitkäjärvelle, 2 vuodetta (80 x 200 cm), 1–2 henkilölle, ranskalainen parveke / pieni parveke
  • 4 x Lodge Queen -huoneita (15m2): Näkymä tarunhohtoiselle Pitkäjärvelle, 1 vuode (140 x 200 cm), 1–2 henkilölle, pieni parveke
  • 5 x glamping -luksusteltta (18m2), ilmastointi, lämmitys, vedetön pakastava WC, vettä käsien- ja hampaiden pesua varten, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja terassi.

 

Nuuksio-kokous

Löydä yrityksesi todellinen luonto

Irtiotto hälystä ja turhuuksista – vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Meillä löydät yrityksesi todellisen luonnon Nuuksion järviylängön maisemissa, metsänhaltioiden suojeluksessa.  Nuuksion alueen ensimmäinen todistettu nimi oli NOOX, jota nykyään kantaa  hotellimme inspiroiva kokoustila. NOOX - kokoustila on 15-20 henkilölle. Kokoustilassa on modernit kokousvälineet.

Elämyksiä luonnossa

Muinaissuomalaisessa mytologiassa maan haltia – eli luonto - on elämän suojelushaltija. Tervetuloa kohtaamaan oma haltiasi Nuuksion vaikuttavalla järviylängöllä. Koe puhdas ja kiireetön luonto kaikilla aisteillasi.

Tästä Suomen kansallisaarteissa on kyse – valtavan monimuotoisen metsän siimeksessä, kymmenien järvien ja lampien lomassa voit tehdä matkaa omaan tahtiisi – jalan, pyöräillen, hiihtäen tai vesiteitse. Tiesitkö, että muinaisespoolaisen taiteilijan luoma hirvi-kalliomaalaus sijaitsee vain 4km päässä rannastamme Pitkäjärvellä?

Heittäydy täysin vapaaksi omista arjen kahleistasi, ja lähde kanssamme opastetun luontoelämyksen pyörteisiin!

Sauna

Saunan haltia, eli saunatonttu kutsuu hotellivieraamme aamun sarastaessa tai inspiroivan luonnossa vietetyn päivän päätteeksi saunomaan.

Forest Lounge & Bar

Loungessa voit uppoutua jakamaan päivän aikana koettuja elämyksiä ja suunnitella seuraavia retkiä ja aktiviteetteja virvoitusjuoman, laadukkaan viinin tai paikallisten pienpanimotuotteiden äärellä. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Forest Lounge & Bar toimii olohuoneena ja lekottelupaikkana – täällä on helppo viihtyä pidempäänkin, Nuuksion luonnossa vietetyn päivän päätteeksi!

Kestävää matkailua

Matkailulla on valtava vaikutus luontoon, ilmastoon, kulttuuriin ja talouteen – niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Matkailutoiminta on valitettavan usein kestämättömällä pohjalla, aiheuttaen enemmän haittaa kuin hyötyä. Me haluamme olla osa kaivattua muutosta.

Haltia Lake Lodge on sitoutunut toimimaan kestävän matkailun malliesimerkkinä. Käytämme 100 % tuulivoimaa, ja hyödytämme suurta kirjoa paikallisia pientoimijoita. Kierrätämme kaiken, rakennamme kiertotalouden periaatteiden mukaisesti ja tähtäämme hiilineutraalisuuteen vuoden 2023 aikana.

Majoittumalla autat tekemään positiivisen vaikutuksen!