Siirry sisältöön

Meri ja saaristo

Iso Vasikkasaari

Iso Vasikkasaari on monipuolinen ulkoilualue, josta löytyy muun muassa kesäravintola, keittokatoksia, uimaranta ja näköalatorni.

Saaren luonto on monipuolista ja rehevää. Reittivene pysähtyy saaren laiturissa. Luoteisnurkkaa lukuun ottamatta koko Iso Vasikkasaari on ulkoilualuetta. Yksityisalueella sijaitsee Espoon saariston ehkä erikoisin rakennus: Poseidonin temppeliä jäljittelevä huvimaja. Saaren rantoja kiertävät hienot rantaniityt, jotka ovat monipuolisimmillaan saaren eteläosissa. Saarella on vanha kalastaja-asumus, joka toimii kioskina ja kahvilana. Saarella toimii kesäravintola Gula Villan, jonka pihalla voit törmätä lampaisiin.

Saari on suosittu päiväretkikohde paikallisten keskuudessa, eikä ihme. Reittiveneet liikennöivät monta kertaa päivän aikana ja venematka on lyhimmillään vain muutaman minuutin mittainen. Saarella on uimaranta, nurmikkoalueita piknik-päivän viettoon, urheilukenttä sekä useita keittokatoksia ja taukopaikkoja ympäri saarta. Polttupuista huolehtii Espoon kaupunki. Luontopolkuverkosto on osittain esteetön ja yleisissä vessoissa on huomioitu myös liikuntorajoitteiset. Saarelta löytyy myös näköalatorni, josta on upeat maisemat ympäri saaristoa.

Omalla veneellä liikkuville löytyy vierasvenelaituri sekä kiinnityspoijuja ja -lenkkejä.

Iso Vasikkasaaresta voi lukea lisää mm. näistä blogeista:

Lataamalla Tripteri App Espoo -vierailijasovelluksen voit lukea myös muista Espoon elämyskohteista ja testata erilaisia valmiiksi suunniteltuja kierroksia tai suunnitella oman kierroksesi Espoon kohteisiin. Mille kuulostaisi viikonlopun saarihyppely Espoossa?