Julkinen liikenne

Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa - Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäinen lippujärjestelmä. Tarjolla on useita lipputyyppejä erilaisiin matkustustarpeisiin. Joukkoliikenteestä vastaavan Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymän (HSL:n) -sivuilta löydät eri lipputyyppien hinnat sekä joukkoliikenteen, bussien, metron, raitiovaunujen ja lähijunien, aikataulut.

Liput

HSL:n matkustusalue on jaettu eri vyöhykkeisiin:

1 = sisäinen (Helsingin, Espoon ja Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen tai Kerava-Sipoon vyöhyke)
2 = seutu (Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan vyöhykkeellä kelpaava seutulippu)
3 = koko alue (Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon alueilla kelpaava koko alueen lippu)
L = lähialue (Lippu kelpaa kaikilla muilla HSL:n vyöhykkeillä paitsi Helsingissä)
0 = raitiovaunu (vain raitiovaunuissa)

Kertalippuja voi hankkia joko kuljettajilta, konduktööreiltä tai lippuautomaateista. Busseissa ja raitiovaunuissa kelpaa ainoastaan käteinen, mutta lähijunissa voi maksaa useimmilla debit/credit korteilla (Huom! Varmennettavat kortit eivät käy maksuvälineenä junassa). Lippuautomaatit on sijoitettu vilkkaimpien asemien yhteyteen.

Useammin julkisilla kulkuneuvoilla matkustavan kannattaa hankkia kertakortti tai vuorokausilippu, jolla saa valitsemallaan ajanjaksolla (1-7 vuorokautta) matkustaa niin paljon kuin haluaa. Kortteja sekä lippuja saa ostettua HSL:n myynti- ja palvelupisteistä. Lippuja saa lisäksi myös automaateista. Katso myyntipaikat HSL:n nettisivuilta.

Myös matkailijan etukortti Helsinki Card Region sisältää matkustusoikeuden Helsingin lisäksi myös Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle.

Reitit & aikataulut

Reitit ja aikataulut löydät kätevästi HSL:n reittioppaasta

Espoon sisäinen liikenne ja yhteydet Helsinkiin paranevat entisestään kun Länsimetro aloittaa toimintansa vuoden 2017 aikana. Metro kulkee Helsingistä aina Matinkylään asti.

Yhteystiedot

+358 (0)9 4766 4000
Twitter
#hsl_hrt
Facebook
facebook.com/helsinginseudunliikenne
www.hsl.fi/