Siirry sisältöön

Keskuspuiston Tikankierros

Espoon keskuspuiston Tikankierroksen pituus on reilu 3 kilometriä, ja se risteää ulkoiluväylien kanssa, joten siitä voi hyvin kulkea vain osan.

Luontopolku on viitoitettu ja sen varrella on viisi kohdetaulua, joiden avulla Keskuspuiston monipuoliseen luontoon on helppo tutustua.

Tikankierroksen reitti seuraa vanhoja metsäpolkuja ja on paikoin vaikeakulkuinen. Polulla on kosteammissa paikoissa pitkospuista kulkua helpottamassa.

Tikankierroksen luontopolku kiertelee Keskuspuistolle ominaisissa metsämaastoissa, jossa maisemat vaihtuvat karuista kallioista reheväkasvuisiin painanteisiin. Reitin varrelle jää myös kaksi perinnemaisemaniittyä. Lisäksi Keskuspuiston kaksi hiidenkirnua ovat lähellä luontopolkua. Niille johtava polku on merkitty viitalla. Hyviä eväs- ja levähdyspaikkoja löytyy luontopolun varrella olevilta kallioilta.

Reitillä ei ole jätehuoltoa, joten viethän eväsroskat mukanasi tai lähempään roska-astiaan! Muistathan, että avotulen teko on kielletty. Kunnioita luontoa ja ota huomioon muut puistossa kulkijat.

Polkua ylläpitää Espoon ympäristökeskus. Luontopolulle voit ottaa mukaan Tervetuloa Keskuspuiston tikankierrokselle -esitteen.