Siirry sisältöön

Tapiola

Museo Leikki

Kulttuuri ja nähtävyydet

Museo Leikki on lapsuuden, lelujen ja leikin oma museo Espoon Tapiolassa, Näyttelykeskus WeeGeen pihapiirissä.

Museo Leikki tarjoaa mielenkiintoisia, nostalgisia ja koskettavia kulttuurielämyksiä kaikenikäisille. Museo tallentaa valtakunnallisesti leluja kokoelmien aarrearkkuunsa ja pitää leikin lippua korkealla.

NÄYTTELYT

Museo Leikin päänäyttely Leikin laboratorio puolustaa kaikenikäisten leikkiä! Se vie sinut matkalle lapsuuden ilmiöiden pariin. Leiki vanhanajan lelukauppaa, anna nallen lohduttaa, vieraile taikametsässä tai kurkista fanien kokoelmiin. Näyttelyssä suomalaisille rakkaat lelut kertovat sinulle omia tarinoitaan. Nostalgiseen lapsuuden maailmaan pääset tutustumaan myös leikkeihin ja leluihin liittyvien muistotekstien avulla.

Ruutuhyppy – vaihtuva näyttely (13.5.2022 – 3.3.2024) kertoo leikin ja digitaalisen pelaamisen samankaltaisuuksista. Voidaanko pelaaminen nähdä digitaalisena leikkinä? Entä onko leikkisän somesisällön luominen itse asiassa leikkiä? Näyttelyssä tuodaan esille leikin ja pelien kehityssuuntia, ja tarjotaan keskustelun aloituksia pelaajille ja heidän vanhemmilleen. Ruutuhyppy-näyttelyyn voi pääsee tutustumaan myös pelaamalla!

Lisäksi Museo Leikki järjestää säännöllisesti pienempiä pop-up-näyttelyitä.

PALVELUT

Museo Leikki tarjoaa monipuolisia palveluita kaikenikäisille. Museolta voi tilata muun muassa kiinnostavia ja leikkisiä opastuksia, mielikuvitusta kutkuttelevia työpajoja, hauskoja leikkihetkiä ja ikimuistoisia syntymäpäiviä. Museo räätälöi asiakkaan toiveiden mukaan myös muita palveluita ja tilojen vuokrausta niin yksityis- kuin yritystilaisuuksia varten.

Museo Leikissä voit viettää vaikka koko päivän, sillä samassa rakennuksessa sijaitsevat myös Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu, museokauppa, Kahvila & Putiikki Pupusaari sekä pihapiirissä Näyttelykeskus WeeGee.

Aukioloajat

Ma suljettu
Ti 12–17
Ke 11–19
To 11–19
Pe 11–19
La 10–17
Su 10–17

1.9.–30.5. kuukauden 1. perjantai auki jo klo 9