Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Natura Viva

Natura Viva on luontoaktiviteetteihin erikoistunut perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia retkipalveluita Nuuksion kansallispuistossa.

Nuuksion Haukanpesä

Natura Vivan toimipiste Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee Haukkalammen rannalla. Haukkalampi, jonne kulkuyhteydet ovat hyvät niin autolla kuin linja-autoilla, on erinomainen päivä- tai viikonloppuretken lähtöpaikka. 

Haukanpesä on avoinna vuonna 2020 kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Toukokuussa on toiminnassa Fatbike-omatoimivuokraus ja ja viikonloppuisin Cafe Silva take-away.

Vuokraa kanootti, SUP-lauta, soutuvene tai fatbike

Haukanpesältä voit vuokrata avokanootin, SUP-laudan, soutuveneen tai Fatbike-pyörän. Haukkalampi on myös loistava kohde vesiaktiviteeteille. Se on aina tyyni, ja meloen tai soutaen pääset nauttimaan kauniista maisemista ja luonnonrauhasta. Vuokrattavissa on myös suosittuja Fatbike-pyöriä, joilla voit tutustua Nuuksion kansallispuistoon tai suunnata pidemmälle pyöräretkelle.

Lähde ohjatuille retkille

Natura Viva tarjoaa Nuuksion kansallispuistossa retkiä ympäri vuoden.

Talvikaudella on tarjolla lumikenkä- tai patikkaretki Nuuksio Winter Walk and Campfire.
Kesän suosituin retki on Nuuksio Canoe and Hike Adventure.
Haukanpesällä pääset tutustumaan kanoottimelonnan tai suppailun saloihin ohjatuilla retkillä. Ilmoittaudu mukaan kanoottiretkelle.
Lähde tutustumaan SUP-lautailuun.

Cafe Silva kutsuu kahville

Haukanpesällä palvelee myös Cafe Silva. Nauti kuppi kahvia, lämmintä teetä, uunituore pulla tai herkullinen sämpylä. Kahvilasta voit ostaa eväät kätevästi mukaan myös patikkaretkelle. Kahvilassa myydään myös virvoitusjuomia, jäätelöä ja muita herkkuja. Cafe Silva on auki 9.5.2020 alkaen viikonloppuisin take awaynä. Kesä-syyskuussa joka päivä, muina aikoina erillisen ilmoituksen mukaan. Katso aukioloajat kotisivuilta.

 

Virkistyspäivä Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuisto ja Haukkalammen ympäristö on mainio paikka yrityksen tai yhteisön TYKY- tai TYHY-päiväksi. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa sekä pienille että isoille ryhmille. Ohjelmassa on kanoottimelontaa, suppailua, fatbike-retkiä sekä luonto- ja patikkaretkiä. Kaikkia ohjelmia voidaan yhdistellä. Luontoaktiviteetin jälkeen on mukava nauttia Haukanpesän saunan löylyistä tai ruokailla nuotiolla. 

Haukanpesän sauna

Nauti perinteisen puusaunan löylyistä ja pulahda Haukkalampeen uimaan. Voit vuokrata tämän tunnelmallisen saunan kahdeksi tunniksi tai viideksi tunniksi. Löylyihin mahtuu kuusi henkeä kerrallaan, ja takkahuoneessa on iso pöytä ja tuolit 12 hengelle. Takkahuoneessa on kokousvarustus, ja myös ruokailun järjestäminen saunavarauksen yhteyteen onnistuu.

Aidot eräkämpät, Oravankolo ja Tikankolo

Oravankolon ja Tikankolon eräkämpät Nuuksiossa ovat varattavissa Natura Vivan kautta. Kummassakin kämpässä on makuupaikat kuudelle hengelle ja oma erillinen saunarakennus. Kämpät sijaitsevat vesistön rannalla Nuuksion kansallispuiston sisällä. Kämpät ovat hyvin suosittuja, joten kannattaa varata haluamansa ajankohta ajoissa.

Fatbike omatoimivuokraamo Hotelli Korpilammella

Nyt voit vuokrata Fatbike-pyörän myös Hotelli Korpilammella ja tutustua Nuuksion järviylängön itäosiin. Vuokraa pyöräsi täältä.

Natura Vivan kausikortilla pyöräilet rajattomasti

Jos haluat pyöräillä paljon, niin kannattaa hankkia Natura Vivan kausikortti. Fatbike-kausikortilla pyöräilet kummassakin toimipisteessämme Espoossa, sekä myös Vuosaaren ja Teijon kansallispuiston toimipisteissä.

Aukioloajat

TOUKOKUU 2020

Cafe Silva take-away 9.5. alkaen:

La klo 10 - 18 
Su klo 12 - 18

Nuuksion Haukanpesä

Kanoottien ja SUP-lautojen vuokraus suljettu. 

Omatoiminen Fatbike vuokraus auki!

KESÄ-, HEINÄ- ja ELOKUU 2020

Arkisin klo 13 - 20
La ja Su klo 10 - 18

SYYSKUU 2020

Arkisin klo 15 - 19
La klo 10 - 18
Su klo 12 - 18

Ympäristösertifikaatit

Valitsemalla ympäristösertifioidun palveluntarjoajan, valitset vastuullisesti.