Natura Viva

Natura Viva on luontoaktiviteetteihin erikoistunut perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia retkipalveluita Nuuksion kansallispuistossa.

Nuuksion Haukanpesä

Natura Vivan toimipiste Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee Haukkalammen rannalla. Haukkalampi, jonne kulkuyhteydet ovat hyvät niin autolla kuin linja-autoilla, on erinomainen päivä- tai viikonloppuretken lähtöpaikka. 

Haukanpesä on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun joka päivä klo 10–18. Syksyn ja talvikauden aukioloajat ilmoitetaan erikseen. Talvisin Haukanpesällä toimii itsepalvelulumikenkävuokraamo, joka on auki aina, kun lumiolosuhteet lumikenkäilyyn kansallispuistossa ovat suotuisat. 

Vuokraa kanootti, SUP-lauta, soutuvene tai fatbike

Haukanpesältä voit vuokrata avokanootin, SUP-laudan, soutuveneen tai Fatbike-pyörän. Haukkalampi on myös loistava kohde vesiaktiviteeteille. Se on aina tyyni, ja meloen tai soutaen pääset nauttimaan kauniista maisemista ja luonnonrauhasta. Vuokrattavissa on myös suosittuja Fatbike-pyöriä, joilla voit tutustua Nuuksion kansallispuistoon tai suunnata pidemmälle pyöräretkelle.

Lähde ohjatuille retkille

Natura Viva tarjoaa Nuuksion kansallispuistossa retkiä ympäri vuoden.

Talvikaudella on tarjolla lumikenkä- tai patikkaretki Nuuksio Winter Walk and Campfire.

Kesän suosituin retki on Nuuksio Canoe and Hike Adventure.

Partioaitan kanssa yhteistyössä toteutettavalla viikottaisella kanoottiretkellä pääset helposti kokeilemaan lajia ensi kertaa.

Joka toinen viikko kesäkaudella pääset testaamaan suppailua Tutustu SUP-melontaan retkellä

 

Cafe Silva kutsuu kahville

Haukanpesällä palvelee myös Cafe Silva. Nauti kuppi kahvia, lämmintä teetä, uunituore pulla tai herkullinen sämpylä. Kahvilasta voit ostaa eväät kätevästi mukaan myös patikkaretkelle. Kahvilassa myydään myös virvoitusjuomia, jäätelöä ja muita herkkuja. Cafe Silva on auki touko–syyskuussa joka päivä, muina aikoina erillisen ilmoituksen mukaan. Katso aukioloajat kotisivuilta.

Virkistyspäivä Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuisto ja Haukkalammen ympäristö on mainio paikka yrityksen tai yhteisön TYKY- tai TYHY-päiväksi. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa sekä pienille että isoille ryhmille. Ohjelmassa on kanoottimelontaa, suppailua, fatbike-retkiä sekä luonto- ja patikkaretkiä. Kaikkia ohjelmia voidaan yhdistellä. Luontoaktiviteetin jälkeen on mukava nauttia Haukanpesän saunan löylyistä tai ruokailla nuotiolla. 

Haukanpesän sauna

Nauti perinteisen puusaunan löylyistä ja pulahda Haukkalampeen uimaan. Voit vuokrata tämän tunnelmallisen saunan kahdeksi tunniksi tai viideksi tunniksi. Löylyihin mahtuu kuusi henkeä kerrallaan, ja takkahuoneessa on iso pöytä ja tuolit 12 hengelle. Takkahuoneessa on kokousvarustus, ja myös ruokailun järjestäminen saunavarauksen yhteyteen onnistuu.

Aidot eräkämpät, Oravankolo ja Tikankolo

Vuoden 2019 alusta Oravankolon ja Tikankolon eräkämpät tulevat varattaviksi Natura Vivan kautta. Kummassakin kämpässä on makuupaikat kuudelle hengelle ja oma erillinen saunarakennus. Kämpät sijaitsevat vesistön rannalla Nuuksion kansallispuiston sisällä. Kämpät ovat hyvin suosittuja, joten kannattaa varata haluamansa ajankohta ajoissa.

Yhteystiedot

Haukkalammentie 32, 02820 Espoo
info@naturaviva.fi
+358 10 292 4035

http://www.naturaviva.fi