Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Natura Viva

Natura Viva on luontoaktiviteetteihin erikoistunut perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia retkipalveluita Nuuksion kansallispuistossa.

Nuuksion Haukanpesä

Natura Vivan toimipiste Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee Haukkalammen rannalla. Haukkalampi, jonne kulkuyhteydet ovat hyvät niin autolla kuin linja-autoilla, on erinomainen päivä- tai viikonloppuretken lähtöpaikka. 

Haukanpesä on avoinna vuonna 2022 toukokuun alusta syyskuun loppuun. Fatbike- omatoimivuokraus on avoinna Nuuksion Haukkalammella syyskuun loppuun asti. Hotelli Korpilammen omatoimipisteeltä pääset pyöräilemään Luukin ulkoilualueella ympäri vuoden.

Vuokraa kanootti, SUP-lauta, soutuvene tai fatbike

Haukanpesältä voit vuokrata avokanootin, SUP-laudan, soutuveneen tai Fatbike-pyörän. Haukkalampi on myös loistava kohde vesiaktiviteeteille. Se on aina tyyni, ja meloen tai soutaen pääset nauttimaan kauniista maisemista ja luonnonrauhasta. Vuokrattavissa on myös suosittuja Fatbike-pyöriä, joilla voit tutustua Nuuksion kansallispuistoon tai suunnata pidemmälle pyöräretkelle.

Lähde ohjatuille retkille

Natura Viva tarjoaa Nuuksion kansallispuistossa retkiä ympäri vuoden.

Talvikaudella on tarjolla privaatteja lumikenkäretkiä Nuuksion kansallispuistossa ja Itä-Helsingissä.
Kesän suosituin retki on Nuuksio Canoe and Hike Adventure.
Haukanpesällä pääset tutustumaan kanoottimelonnan tai suppailun saloihin ohjatuilla retkillä. Ilmoittaudu mukaan kanoottiretkelle tai lähde tutustumaan SUP-lautailuun.

Cafe Silva kutsuu kahville

Haukanpesällä palvelee myös Cafe Silva. Nauti kuppi kahvia, lämmintä teetä, uunituore pulla tai herkullinen sämpylä. Kahvilasta voit ostaa eväät kätevästi mukaan myös patikkaretkelle. Lisäksi kahvilassa myydään virvoitusjuomia, jäätelöä ja muita herkkuja. Cafe Silva avautuu 1.5.2022 ja palvelee toukokuussa viikonloppuisin. Kesäkuusta alkaen Cafe Silva palvelee laajennetuilla aukioloajoilla, lisätietoa saat Natura Vivan kotisivuilta.

 

Virkistyspäivä Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuisto ja Haukkalammen ympäristö on mainio paikka yrityksen tai yhteisön TYKY- tai TYHY-päiväksi. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa sekä pienille että isoille ryhmille. Ohjelmassa on kanoottimelontaa, suppailua, fatbike-retkiä sekä luonto- ja patikkaretkiä. Kaikkia ohjelmia voidaan yhdistellä. Luontoaktiviteetin jälkeen on mukava nauttia Haukanpesän saunan löylyistä tai ruokailla nuotiolla. 

Haukanpesän sauna

Nauti perinteisen puusaunan löylyistä ja pulahda Haukkalampeen uimaan. Voit vuokrata tämän tunnelmallisen saunan kahdeksi tunniksi tai viideksi tunniksi. Löylyihin mahtuu kuusi henkeä kerrallaan, ja takkahuoneessa on iso pöytä ja tuolit 12 hengelle. Takkahuoneessa on kokousvarustus, ja myös ruokailun järjestäminen saunavarauksen yhteyteen onnistuu.

Aidot eräkämpät, Oravankolo ja Tikankolo

Oravankolon ja Tikankolon eräkämpät Nuuksiossa ovat varattavissa Natura Vivan kautta. Kummassakin kämpässä on makuupaikat kuudelle hengelle ja oma erillinen saunarakennus. Kämpät sijaitsevat vesistön rannalla Nuuksion kansallispuiston sisällä. Kämpät ovat hyvin suosittuja, joten kannattaa varata haluamansa ajankohta ajoissa.

Fatbike omatoimivuokraamo Hotelli Korpilammella

Nyt voit vuokrata Fatbike-pyörän myös Hotelli Korpilammella ja tutustua Nuuksion järviylängön itäosiin. Vuokraa pyöräsi täältä.

Nauti luontoelämyksistä Natura Vivan ulkoilijan kausikortilla

Ulkoilijan kausikortilla melot, suppailet, soudat ja pyöräilet helposti ja huolettomasti kaikissa Natura Vivan toimipisteissä sekä lisäksi pääset melomaan, suppailemaan ja pyöräilemään useissa omatoimipisteissä. Kausikortin avulla voit ulkoilla omatoimisesti silloin kun sinulle parhaiten sopii. Katso kaikki Natura Vivan kausikorttikohteet tästä.

 

Aukioloajat

AUKIOLOAJAT

Nuuksion Haukanpesä ja Cafe Silva

 

TOUKOKUU 2022

La klo 10 - 18 
Su klo 12 - 18

KESÄ-, HEINÄ- ja ELOKUU 2022

Arkisin klo 13 - 20
La ja Su klo 10 - 18

SYYSKUU 2022

Arkisin suljettu
La klo 10 - 18
Su klo 12 - 18

Ympäristösertifikaatit

Valitsemalla ympäristösertifioidun palveluntarjoajan, valitset vastuullisesti.