Siirry sisältöön

Tapiola

Näyttelykeskus WeeGee

WeeGee: Museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus.

Näyttelykeskus Weegee on monipuolinen kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa, mikä yhdistää museon, näyttelyt ja tapahtumat toisiinsa. WeeGeen näyttelykeskus toimii entisessä Aarno Ruusuvuoren (1925-1992) suunnittelemassa Weilin&Göösin kirjapainotalossa Espoon Tapiolassa. WeeGee tarjoaa mahdollisuuden uppoutua kahteen erilaiseen museomaailmaan yhdellä kertaa. Nämä kaksi museota ovat EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja KAMU, Espoon kaupunginmuseo. EMMA on yhdistelmä kotimaista ja kansainvälistä modernismia, nykytaidetta ja designia, kun taas KAMU vaalii Espoon historiaa tuoden sen näkyville nykyaikaan. 

Museoelämyksen jälkeen kannattaa vierailla EMMAn museokaupassa, josta saattaa löytyä kivoja matkamuistoja kotiin viemiseksi tai pysähtyä ravintola Cafe Zoceri WeeGeessä herkuttelemaan. WeeGeen pihalla on omintakeinen nähtävyys, arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo, jota voisi kuvailla utopistiseksi muovitaloksi. Se on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun.  

 

 

 

Aikaisemmin WeeGeessä sijainneet Lelumuseo Hevosenkenkä ja Kellomuseo muuttavat naapuritontille. Molemmat museot avautuvat uudelleen keväällä 2022. Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä on erinomainen kohde lapsiperheille, sillä täällä pääsee tutustumaan leikkikulttuurin historiaan 1800-luvulta nykypäivään. Kellomuseo vie vierailijat kellojen ihmeelliseen maailmaan ja tutustuttaa Suomessa valmistettuihin ja käytettyihin kelloihin sekä kellojen historiaan.  

Kurkista WeeGeen sivustoihin, josta saa selville tarkemmat aukioloajat sekä mitä kaikkea ajankohtaista ja jännittävää näyttelykeskuksessa tapahtuu juuri tänään. Näyttelykeskus tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. 

Näyttelykeskus WeeGee sijaitsee noin 800 metrin päästä Tapiolan metroasemalta. Molemmat länsimetrot Helsingin suunnasta pysähtyvät Tapiolassa. Tänne pääsee helposti autolla, sillä näyttelykeskuksen läheisyydessä on vierailijoille suunnattu parkkipaikka, josta löytyy myös invapysäköintiVaihtoehtoisesti näyttelykeskukseen voi saapua kätevästi myös pyörällä, ja lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Ahertajantiellä.