Siirry sisältöön

Meri ja saaristo

Rövaren

Ulkoilusaaret

Suosittu kalliorantainen ulkoilusaari Espoon saaristossa, jonne pääsee saaristoveneen kyydissä kesäaikaan.

Rövarenille pääsee Espoon kaupungin saaristoveneiden kyydissä kesäaikaan, joten omaa venettä tai kanoottia ei tarvitse olla. Saari on reilun yhdeksän hehtaarin kokoinen ja telttailu on tälläkin ulkoilusaarella sallittua. 

Kaupunki huolehtii saaren tulentekopaikoille polttopuut ja niiden lisäksi taukopaikkoja on muitakin. Saari on pääsiasiassa kallio- ja kivikkorantaista, mutta saarella on kalliomännikköä ja saarelta voi saada kivan mustikka- ja/tai puolukkasaaliin kotiin viemisiksi. Lounaisrannan rantaniityllä kasvaa monia tyypillisiä merenrantakasveja.

Saarella on myös uimaranta ja saari onkin kiva paikka kesäpäivän viettoon joko päiväseltään tai yön yli vietettäväksi. Korkeimmalta kalliolta avautuvat näkymät Porkkalanniemelle. Omalla veneellä tulijoille löytyy kiinnityslenkkejä veneiden kiinnittämiseen.

Rövarenista voi lukea lisää mm. näistä blogeista:

Lataamalla Tripsteri App Espoo -vierailijasovelluksen voit lukea myös muista Espoon elämyskohteista ja testata erilaisia valmiiksi suunniteltuja kierroksia tai suunnitella oman kierroksesi Espoon kohteisiin. Mille kuulostaisi viikonlopun saarihyppely Espoossa?