Ohjelmapalvelut

Kaikkihan tuntevat Joulupukin, valkopartaisen vanhan ukin, joka on lähtöisin Korvatunturilta ja jolla on useampi tukikohta ympäri Suomea. Oletko koskaan miettinyt, mitä Joulupukki tekee loma-aikoinaan? Kun työt Korvatunturilla on tehty, Joulupukki rentoutuu Espoon Korpilammella henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa, järviluonnon keskellä. Itse valkoparta toivottaa sinut lämpimästi tervehtien piilopirttiinsä, joka ei ole ihan mikä tahansa mökki. Takan äärellä Joulupukki kertoo tarinoita menneistä kesistä Korpilammella. Pukki sanoo muistavansa hyvin ainakin 150 täällä viettämäänsä kesää. Tämän pitemmälle hän ei ole tosin päässyt muistelmissaan, koska nukahtaa aina kesken laskujensa!

Joulupukilla on lisäksi aito savusauna - suomalaisen perinteen ydin. Saunatontun lempeydellä lämmitetty sauna on Joulupukin ja tonttujen mieleen. Sauna on aina ollut suomalaisille pyhä paikka ja saunassa on saunatontun vartioima saunarauha. Muinoin joulusaunasta varattiin sauna-aikaa myös vainajille ja viimeinen saunoja heitti lähtiessään löylyt myös heille. Joulusaunassa piti käydä varhain, ennen aattoateriaa. Nykyäänkin suurin osa suomalaisista käy joulusaunassa ennen kuin pukki tuo lahjat perheen pienemmille.

Kesällä saatat nähdä pukin soutelemassa puuveneellä tyynellä lammella. "Toivottavasti venetonttu on muistanut tervata ruuhen huolella. Tontuista kun ei aina tiedä," tuumii pukki pitkää partaansa haroen. Lammella soutelu onkin Joulupukin mielipuuhaa, mikään ei ole niin rauhoittavaa kuin veden liplatus veneen kylkeä vasten ja pääskysten viserrys sinisen kirkkaalla taivaalla.

Yhteystiedot

Lomatie, 02970 Espoo
info@santascottage.fi
+358 50 330 8077
Facebook
facebook.com/SantasCottageKorpilampi
www.santascottage.fi