Nuuksio

Sea & Mountain Adventures

tunnelmalliset hirsihuvilat sekä ekologiset päremajat nuuksion kansallispuistossa tarjoavat viihtyisät puitteet kokouspäiville tai yksityistilaisuuksille ruokapalveluineen vain 30 min päässä helsingin keskustasta. lisäksi elämykselliset ohjelmpalvelut ja vierailut poropuistoon.

Perheyritys Sea & Mountain Adventures on toiminut Nuuksiossa jo vuodesta 1994, järjestäen kokous- ja ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Tiloissa on aina vain yksi asiakasryhmä kerrallaan, joten oma rauha luonnon helmassa on taattu. Ruoka valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä, puhtaita raaka-aineita kunnioittaen.

Sea & Mountain Adventures tarjoaa elämyksiä ja eksotiikkaa kokouksen lomaan ja virkistäytymiseen ammattitaitoisten oppaiden johdolla. Sea & Mountain Adventures on Metsähallituksen ja Suomen luontokeskus Haltian yhteistyöyrittäjä, ja noudattaa toiminnassaan Metsähallituksen kestävän kehityksen periaatteita.


KARHUNPESÄ 

Viihtyisä Karhunpesän hirsihuvila sijaitsee kallion laella, josta on upeat näkymät Nuuksion kansallispuistoon. Koe ainutlaatuinen luonnon rauha keskellä kansallispuistoa. Päiväkokous 22 henkilölle, majoitus kolmessa 2 henkilön makuuhuoneessa ja ullakkoparvella.

Puulämmitteinen sauna ja 7-hengen hierova ulkoporeallas kallioterassilla, tähtitaivaan alla. Ruoka valmistetaan omassa keittiössämme Safaritalolla ja tuodaan tarjolle sovittuina kellonaikoina. Kesäkautena suositut grilliruokailut omalla kallioterassilla onnistuvat isommallekin ryhmälle. Omat juomat ovat sallittuja. Karhunpesä toimii tukikohtana myös aktiviteettiohjelmille. Kokouksen lomaan sopii hyvin esim. kierros frisbeegolfia haastavalla 9-väyläisellä maastofrisbeegolfradalla, joka on pelattavissa myös pimeällä led-valaistuin kiekoin strobo-valaistuihin koreihin. Huimapäät voivat puolestaan seikkailla ”high rope” -radalla. Pihalta pääsee suoraan kansallispuiston poluille ja ainutlaatuisuutta lisää alueella sijaitseva elämyksellinen poropuisto. 


NUUKSION POROPUISTO & WHITE REINDEER -KOTARAVINTOLA 

Koe ripaus Lapin eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa, jossa pääset tutustumaan suloisiin sarvipäihimme ja syöttämään niille jäkälää. Vietä ikimuistoinen hetki porojen seurassa ja nauti herkullinen ateria White Reindeer -kotaravintolassamme nuotiotulen loisteessa. Poropuistossa käyntiin voi yhdistää myös opastetun patikkaretken esim. luontokeskus Haltiasta lähtevää luontopolkua pitkin. Myös Haukkalammen suunnasta kulkee merkitty reitti poropuistoon.

Pienryhmille järjestämme vaellusretkiä poron kanssa kansallispuistossa yhdistettynä makkaran paistoon kodassa. Poropuisto ja kotaravintola ovat auki tilauksesta ryhmille ja erikseen mainittuina ajankohtina yleisölle.

www.nuuksiowhitereindeer.fi

ELÄMYSMAJOITUS PÄREMAJASSA

Koe ainutlaatuinen yöpyminen ekologisesti luonnon materiaaleista valmistetussa päremajassa Nuuksion Poropuistossa. Ulkopinta on tehty kuusipäreistä ja haapaa on sisätiloissa, yhteensä yli 2500 pärettä.

Talvilämpimässä päremajassa on kahden hengen majoitusmahdollisuus. Majassa on eco-Wc ja rajoitettu peseytymismahdollisuus. Poroja voi seurata ja syöttää suoraan ikkunasta käsin. Sijainti kansallispuiston rajanaapurissa mahdollistaa pääsyn suoraan merkityille poluille. Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee kilometrin päässä päremajoista. Päremajoja on 2 kpl.

SAFARITALO

Erähenkinen Safaritalon hirsihuvila sijaitsee Swing Hill laskettelukeskuksen vieressä, 700 m päässä Suomen luontokeskus Haltiasta. Safaritalo toimii suosittuna kokoushuvilana, pitopaikkana yksityistilaisuuksille sekä tukikohtana aktiviteettiohjelmille.

Suuri piha-alue terasseineen tarjoaa erinomaiset puitteet isojen ryhmien pihakisoille ja metsäretkille pääsee suoraan pihalta. Melonta, kirkkovenesoutu ja ekologinen risteily viikinkivene Helgalla lähtevät omasta rannasta Pitkäjärvelle. Eksoottinen InipiSpa kotakylpylä lämminvesipaljuineen ja uintimahdollisuuksineen sijaitsee Safaritalon metsälammen rannalla.

Päärakennuksessa ei ole majoitusta mutta pihapiirin pienissä retkitason mökeissä on majoitusmahdollisuus kesäkautena.

Ruokapalvelut retkieväistä kolmen ruokalajin illallisiin valmistuvat Safaritalon omasta keittiöstä paikan päällä. Kokousmenut, kesän BBQ-grillimenu salaattipöytineen, pihanuotiolla loimutettua lohta tai savustettua kauden kalaa sekä after ski fondueillallinen takkatulen äärellä, sopivat hyvin Safaritalon eränhenkiseen tunnelmaan. Tiloissamme on anniskeluoikeudet.


INIPI SPA

InipiSpa kotakylpylän puulämmitteisessä saunassa ja lämminvesipaljuissa mieli ja keho rentoutuu kokouksen tai ulkoilun päätteeksi. Kodan keskellä palava nuotiotuli luo lisätunnelmaa. Pulahdus metsälammen virkistävään veteen tai avantoon antaa voimia uusiin haasteisiin. Saunatiloihin mahtuu kerralla noin 20 henkeä. Saunomisen päätteeksi maistuu herkullinen ateria Safaritalolla.


OHJELMAPALVELUT

Oli sitten tavoitteenasi tiimikoulutus tai luontoelämys, laajasta valikoimasta löydät sopivat talvi- ja kesäaktiviteetit aina sauvakävelystä seikkailulajeihin. Sea & Mountain Adventures tarjoaa räätälöityjä aktiviteettiohjelmia varusteineen ympäri vuoden, mm.: Melonta, kirkkovenesoutu, Helga viikinkiveneristeily, maastopyöräily, jousiammunta, tapparan heitto, jousiammunta 3D-eläinhahmoihin, kalliokiipeily/abseil, teambuilding, geocaching, Photo Hunt -tiimiohjelma, metsäjooga, lumikenkä- ja potkukelkkasafari, pilkki, umpihankihiihto, alppicurling, pelastuspukupulikointi, arctic supping, porovaellus pienryhmälle, pikkujouluohjelmat jne. Lämpimiä talvivarusteita löytyy niitä tarvitseville.

Leppoisan patikkaretken ja vaativan seikkailukisan väliin mahtuu runsaasti eri vaihtoehtoja nautiskelijoille ja extreme-hurjapäille. Ohjelmat toteutetaan tinkimättömällä ammattitaidolla, kokeneiden ja kielitaitoisten erä-/seikkailuoppaiden johdolla. Aktiviteeteille on laadittu asianmukaiset turvallisuus- ja pelastussuunnitelmat. 

Yhteystiedot

Nuuksiontie 83 / 77, 02820 Espoo
sma@sma.fi, info@NuuksioReindeerPark.fi
+358 9 595 550

www.sma.fi