Siirry sisältöön

Nuuksio

SMA Group

Monipuoliset ohjelmapalvelut, tunnelmalliset hirsihuvilat sekä ekologiset päremajat Nuuksion kansallispuistossa tarjoavat viihtyisät puitteet kokouspäiville tai yksityistilaisuuksille ruokapalveluineen vain 30 min päässä Helsingin keskustasta.

Perheyritys SMA Group on toiminut Nuuksiossa jo vuodesta 1994, järjestäen kokous- ja ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Tiloissa on aina vain yksi asiakasryhmä kerrallaan, joten oma rauha luonnon helmassa on taattu. Ruoka valmistetaan paikan päällä omassa keittiössä, puhtaita raaka-aineita kunnioittaen.

SMA Group tarjoaa elämyksiä ja eksotiikkaa kokouksen lomaan ja virkistäytymiseen ammattitaitoisten oppaiden johdolla. Yritys on Metsähallituksen ja Suomen luontokeskus Haltian yhteistyöyrittäjä, ja noudattaa toiminnassaan Metsähallituksen kestävän kehityksen periaatteita.

Karhunpesä

Viihtyisä hirsihuvila sijaitsee korkean kallion laella, josta avautuvat upeat näkymät Nuuksion kansallispuistoon.
Karhunpesällä vietät rennon villasukkakokouksen ruokapalveluiden kera tai voit vuokrata mökin yksityisesti ja kokkailla omatoimisesti keittiössä ja grillata ulkona. Pihalla on myös nuotiopaikka. Puulämmitteisen saunan lempeissä löylyissä ja hierovassa ulkoporealtaassa mieli ja keho rentoutuu. Aktiivista ohjelmaa kaipaaville tarjoamme laajan valikoiman ulkoiluohjelmia ympäri vuoden. Kokouksen lomaan esim. kierros frisbeegolfia haastavalla 9-väyläisellä maastofrisbeegolfradalla, joka on pelattavissa myös pimeällä led-valaistuin kiekoin valaistuihin koreihin. Huimapäät voivat seikkailla ”high rope” -radalla. Erilaiset tiimiohjelmat, GPS-suunnistus, pyöräily, melonta, soutu, lumikenkäily jne. ovat mahdollisia näissä maisemissa. Kansallispuiston merkityille luontopoluille pääsee suoraan nurkalta. Alueen ainutlaatuisuutta lisää myös tontilla sijaitseva poropuisto, jossa on mahdollista vierailla tilauksesta.

Safaritalo

Erähenkinen Safaritalon hirsihuvila sijaitsee Swing Hill laskettelukeskuksen / Nuuksio BikeParkin vieressä, 700 m Suomen luontokeskus Haltiasta. Safaritalo toimii suosittuna kokoushuvilana, juhlatilana sekä tukikohtana aktiviteettiohjelmille. Laaja piha-alue terasseineen tarjoaa erinomaiset puitteet suurten ryhmien piha-aktiviteeteille ja kansallispuistoon pääsee suoraan pihalta. Safaritalon rannasta voi lähteä melomaan tai soutamaan kirkkoveneillä Pitkäjärvelle tai risteilylle ekologisella viikinkivene Helgalla. Talvella potkukelkkailemaan, pilkille tai lumikenkäretkille. Aktiviteettiohjelmia löytyy runsas valikoima ympäri vuoden.

Safaritalon InipiSpa -kotakylpylässä on mukava rentoutua päivän päätteeksi. Isossa kodassa on puulämmitteinen sauna, kolme lämminvesipaljua ja kodan keskellä palava nuotiotuli luomassa tunnelmaa. Uinti- ja avantouintimahdollisuus metsälammessa. Tilat noin 15 kylpijälle kerralla. Kotakylpylä on ympärivuotisessa käytössä tilauksesta.Safaritalon ravintolakeittiössä valmistuvat herkulliset ruokatarjoilut aina retkieväistä kolmen ruokalajin illallisiin. Grillattuna, savustettuna, loimutettuna, after ski -fondueillalliset takkatulen äärellä, juhlaillalliset – You name it, we make it. Tiloissa on anniskeluoikeudet, joten juomia löytyy myös paikan päältä.

Ohjelmapalvelut

Oli sitten tavoitteenasi tiimikoulutus tai luontoelämys, laajasta valikoimasta löydät sopivat talvi- ja kesäaktiviteetit aina sauvakävelystä seikkailulajeihin. SMA Group tarjoaa räätälöityjä aktiviteettiohjelmia varusteineen ympäri vuoden, mm.: Melonta, kirkkovenesoutu, Helga viikinkiveneristeily, maastopyöräily, jousiammunta, tapparan heitto, jousiammunta 3D-eläinhahmoihin, kalliokiipeily/abseil, teambuilding, geocaching, Photo Hunt -tiimiohjelma, metsäjooga, lumikenkä- ja potkukelkkasafari, pilkki, umpihankihiihto, alppicurling, pelastuspukupulikointi, arctic supping, porovaellus pienryhmälle, pikkujouluohjelmat jne. Lämpimiä talvivarusteita löytyy niitä tarvitseville.

Leppoisan patikkaretken ja vaativan seikkailukisan väliin mahtuu runsaasti eri vaihtoehtoja nautiskelijoille ja extreme-hurjapäille. Ohjelmat toteutetaan tinkimättömällä ammattitaidolla, kokeneiden ja kielitaitoisten erä-/seikkailuoppaiden johdolla. Aktiviteeteille on laadittu asianmukaiset turvallisuus- ja pelastussuunnitelmat. 

Nuuksion poropuisto ja White Reindeer -kotaravintola

Koe ripaus Lapin eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa, jossa pääset tutustumaan suloisiin sarvipäihin ja syöttämään niille jäkälää. Poropuiston tunnelmallisessa kodassa voit nauttia nokipannukahvia tai vaikkapa kolmen ruokalajin illallisen viinin kera nuotiotulen äärellä. Kota on varattavissa ympäri vuoden ja se on yhdistettävissä myös Karhunpesän varaukseen. Poropuistoon liitettäviä ohjelmavaihtoehtoja ovat mm. patikkaretki oppaan kanssa luontopolkuja pitkin poropuistoon; vaellusretki poroa taluttaen kansallispuistossa; voit osallistua päivittäiseen porojen ruokinta- ja hoitotyöhön poronhoitajan ohjauksessa; joulupukin tapaaminen ym. Porojen ystäville löytyy myös uniikki majoitusmahdollisuus ekologisessa päremajassa, jonka ikkunasta voi seurata poroja ja syöttää niitä. 

Poropuiston yleiset aukioloajat voi tarkistaa nettisivuiltamme, yksityisvaraukset ovat mahdollisia muina aikoina. Pääsyliput yleisille päiville ja yksityisvarauksille voi ostaa SMA Shop -verkkokaupassamme:

Verkkokauppaan

Nuuksion poropuiston omat sivut

Elämysmajoitus Päremajassa

Koe ainutlaatuinen yöpyminen ekologisesti luonnon materiaaleista valmistetussa päremajassa Nuuksion Poropuistossa. Ulkopinta on tehty kuusipäreistä ja haapaa on sisätiloissa, yhteensä yli 2500 pärettä.

Talvilämpimässä päremajassa on kahden hengen majoitusmahdollisuus. Majassa on eco-Wc ja rajoitettu peseytymismahdollisuus. Poroja voi seurata ja syöttää suoraan ikkunasta käsin. Sijainti kansallispuiston rajanaapurissa mahdollistaa pääsyn suoraan merkityille poluille. Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee kilometrin päässä päremajoista. Päremajoja on 2 kpl.

Inipi Spa kotakylpylä

InipiSpa kotakylpylän puulämmitteisessä saunassa ja lämminvesipaljuissa mieli ja keho rentoutuu kokouksen tai ulkoilun päätteeksi. Kodan keskellä palava nuotiotuli luo lisätunnelmaa. Pulahdus metsälammen virkistävään veteen tai avantoon antaa voimia uusiin haasteisiin. Saunatiloihin mahtuu kerralla noin 20 henkeä. Saunomisen päätteeksi maistuu herkullinen ateria Safaritalolla.

Retkeilymökit

Safaritalon pienet ja simppelit 4-hengen retkeilymökit ovat vuokrattavissa kesäkautena. Noin 12 m2:n mökissä on sähkölämmitys, kahdet kerrossängyt ja pöytä. Peitot ja tyynyt sisältyvät, ota mukaan oma makuupussi tai vuokraa lakanat meiltä. Pihalla on puucee, vesipiste ja nuotiopaikka, uintimahdollisuus metsälammessa. Retkeilymökki on oiva vaihtoehto telttayöpymiselle Nuuksiossa. Kansallispuiston merkityt luontopolut lähtevät nurkalta.