Siirry sisältöön

Nuuksio

Solvallan urheiluopisto

Solvallan urheiluopisto sijaitsee luonnonhelmassa Nuuksiossa, Pitkäjärven rannalla.

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoossa, Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Solvalla sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometrin päässä Espoon keskustasta. Solvallassa voit kokeilla eri lajeja osaavien ohjaajien opastuksella. Opistolta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä. Solvallan urheiluopiston läheisyydessä on 2,6 km pituinen pururata sekä 3,3 ja 2,2 km pitkät reitit, jotka ovat talvella hiihtolatuja.

Opisto tarjoaa myös opistotasoista majoitusta sekä tilaussaunoja. Urheiluopiston tuntumassa sijaitsevat Swinghill-laskettelukeskus ja Suomen luontokeskus Haltia.

Kulkuyhteydet: 

Bussit 245 ja 245A Espoon keskustasta, pysäkki Solvallan Urheiluopisto.

TILAT JA PALVELUT

Solvallassa on mahdollista järjestää esimerkiksi kokouksia ja yritysten liikunta- ja hyvinvointipäiviä. Tiloista löytyy kolme kokoustilaa enintään 35 henkilölle ja yksi kokoustila enintään 100 henkilölle. Pienemmät kokoukset voi myös järjestää meidän järvenranta mökissä, Pikku-Solvallassa.
Kokous- ja liikuntatilojen sekä saunojen lisäksi Solvalla tarjoaa opastettuja retkiä Nuuksioon, monipuolista ohjattua liikuntaa, palveluita terveyden edistämiseksi, kuntotestejä, terveysliikuntatestejä, harjoitusohjelmia, TYKY-palveluita yrityksille ja testauksia urheiluseuroille. Päivän voi päättää esimerkiksi rentoutuen tunnelmallisessa Mäntykodassa tai Rantasaunassa.
Järjestämme myös leirejä ja leirikouluja.

MAJOITUS

Vuodepaikkoja n. 132 hengelle.

  • Pikku Solvalla 12 hlöä
  • Ullakko 30 hlöä (15 x 2 hlöä)
  • Kurssila 36 hlöä (18 x 2 hlöä)
  • Oppilaskoti 24 hlöä (12 x 2 hlöä)
  • Luhta 22 hlöä (4 x 3 ja 2 x 5 hlöä)

Useimmissa huoneissa on wc ja suihku. Vuodevaatteet ja pyyhkeet löytyvät huoneista.

SAUNAT

Saunat löytyvät urheiluopiston rakennuksista ja rantasaunat Nuuksion Pitkäjärven rannassa. Useimpien saunatilojen yhteydessä löytyy oleskelutilat.

  • Iso ja pieni rantasauna (15 hlöä / 6 hlöä)
  • Päärakennuksen iso ja pieni sauna (25 hlöä / 10 hlöä )
  • Uimaranta​