Siirry sisältöön

Nuuksio

Sorlammen luontopolku

Aktiviteetit

Eteläisen Nuuksion metsissä kulkee noin 5 km pitkä luontopolku, jonka tuntumassa on hiidenkirnuja ja luolamainen muodostuma.

Luontopolulle pääsee kävellen Nuuksion ulkoilumajan parkkipaikalta Brobackasta, minne myös autot tulee jättää. Google Mapsista löytyy myös suoraan opastus luontopolun pienelle parkkipaikalle, ja sieltä johtaa noin sadan metrin mittainen polku varsinaiselle luontopolkureitille.

Sorlammen luontopolku kiertää vaihtelevassa metsämaastossa pääosin luonnonsuojelualueella. Alueelle ovat luonteenomaisia jyrkät kalliot, niiden väliset purolaaksot ja paikoin aarnimainen havumetsä. Polun varrella pääsee kurkistamaan Sorlammen hiidenkirnuihin ja Hiidenpesän luolaan. Polun varrelle osuu myös muita mielenkiintoisia geologisia kohteita.

Polku kulkee Lajalammen purolaakson kautta Sorlammelle, kulkien Sorlammen ruhjelaaksoa pitkin etelään ja kääntyen sieltä takaisin kohti lähtöpaikkaa.

Polun varrella on viisi opastaulua. Polun pituus on noin 5 km ja sen kiertäminen kestää 1,5–2 tuntia. Sorlammen keittokatoksella voi syödä eväitä ja paistaa makkaraa. Polulla on paikoin kivikkoa, puiden juuria sekä pitkospuita, joten polku ei ole helppokulkuinen. Polkua ylläpitää Espoon liikuntapalvelut.