Siirry sisältöön

Meri ja saaristo

Stora Herrö

Reilun neljänkymmenen hehtaarin kokoinen ulkoilusaari, joka on saavutettavissa saaristoveneen kyydissä. Saarella on mahdolllista yöpyä telttailen ja alueelta löytyy useampia keittokatoksia, tulipaikkoja sekä wc.

Stora Herrö on yksi Espoon kaupungin ulkoilusaarista, jonne pääsee saaristoveneen kyydissä. Saari on kooltaan yli 40 hehtaaria ja sen luonto on enimmäkseen kallioista ja metsäistä. Saaren itärannalta löytyy myös matalia, hiekkaisia lahdelmia rantaniittyineen, jotka soveltuvat hyvin uimiseen ja auringonottoon. Saaren eteläosassa, Södervikenissä, sijaitsee myös pieni saraneva.

Monipuolisen saaren luontopolkuja pitkin pääsee kulkemaan saaren korkeampaan paikkaan, näköalatornille, josta on upeat maisemat ympäri saaristoa. Saarella on yksityismökkejä, mutta suuri osa saaren pohjois- ja itärannoista on kaikille avointa ulkoilualuetta. Hyvinä marja- ja sienivuosina kannattaa ottaa mukaan ämpäri, sillä mustikka- ja sienimaastot ovat tällä saarella erinomaiset.

Stora Herrö on mukava retkikohde niin päiväretkelle kuin yön yli retkeilyyn. Telttailu on saarella sallittu ja sieltä löytyy keittokatoksia, tulentekopaikkoja ja wc. Espoon kaupunki huolehtii saarelle polttopuut. Alueella on kaivo, mutta oma juomavesi on tuotava mukanaan.

Saaristovenelaiturin lisäksi saarelta löytyy myös noin kymmenenpaikkainen vieraslaituri, mikäli liikut omalla veneellä. Lue lisää saaristoliikenteestä täältä tai tarkista saaristoveneiden aikataulu www.hsl.fi.

HiioHoi Oy:llä on saarella tilausravintola ja tapahtumatila HERRÖ, joka sopii erinomaisesti erilaisten asiakastilaisuuksien, tiimipäivien, kokousten tai juhlien viettopaikaksi.

Stora Herröstä voi lukea lisää mm. näistä blogeista:

Lataamalla Tripsteri App Espoo -vierailijasovelluksen voit lukea myös muista Espoon elämyskohteista ja testata erilaisia valmiiksi suunniteltuja kierroksia tai suunnitella oman kierroksesi Espoon kohteisiin. Mille kuulostaisi viikonlopun saarihyppely Espoossa?