Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Nuuksio

Suomen luontokeskus Haltia

Haltia on Nuuksiossa sijaitseva elämyksellinen näyttely- ja tapahtumakeskus, jonka luontonäyttelyissä pääsee kaikkiin Suomen kansallispuistoihin. Haltia tarjoaa modernit kokoustilat ja oheisohjelman. Lisäksi ravintola ja luontomyymälä.

Ekologisesti suunniteltu puurakenteinen Haltia on moderni näyttely- ja tapahtumakeskus Nuuksion kansallispuiston kupeessa vain 40 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Haltian ympäristöystävällisyys on huipputasoa ja olemme sitoutuneet toiminnassamme kestävään kehitykseen.

Luontonäyttelyt vievät ulos luontoon

Haltian näyttelyt tuovat koko Suomen luonnon lähellesi. Tutustu kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin, upeisiin vaellusreitteihin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin.

Luontokeskuksesta on helppo lähteä retkelle lähiluontoon tai Nuuksion kansallispuistoon. Etukäteisvarauksella on mahdollista varata opastus Haltian näyttelyihin, arkkitehtuuriin, ekoteknologiaan luontonäyttelyihin, Haltian arkkitehtuuriin, ekoteknologiaan tai luontoon ammattitaitoisen eräoppaan johdolla. 

Haltian yhteistyöyrittäjät tarjoavat retkiä, joilla Nuuksion kansallispuistossa voi talvella esimerkiksi seikkailla poroajelulla, kesällä meloa, rauhoittua metsässä, bongata lintuja tai kerätä sieniä ja marjoja.

Kokouspalvelut

Tarjoamme elämykselliset puitteet erilaisille tilaisuuksille ja tapahtumille. Haltian auditorio soveltuu 30-200 henkilön tilaisuuksille ja yksityistilaisuuksia varten on koko rakennus vuokrattavissa jopa 500 henkilön tilaisuuksiin. Saivo-saunakabinetissa ja järvinäköalallisissa kokoustiloissa järjestyvät toimivat kokoukset.

Ravintola Haltia ja luontomyymälä

Ravintola Haltia tarjoilee päivittäin Luonto lautaselle -lounasta sekä kahvilatuotteita sekä upean järvinäköalan. Ravintolasta saat mukaan myös retkieväät luontoretkelle. Luontomyymälä täydentää Haltian palveluita tarjoamalla ekologisia tuotteita.

Ravintola Haltialle on  myönnetty Ekokompassi.

Haltia haluaa tarjota kävijöille koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. Tule ja anna luonnon koskettaa!

 

 

Ympäristösertifikaatit

Valitsemalla ympäristösertifioidun palveluntarjoajan, valitset vastuullisesti.