Siirry sisältöön
Vastuullinen vaihtoehto

Tentsile Experience EcoCamp Nuuksio

Maailman vihrein EcoCamp Nuuksion kansallispuistossa pääkaupunkiseudulla.

Tentsile Experience Eco Camp mahdollistaa alueella vierailevien retkeilijöiden ja matkailijoiden yöpymisen puussa autenttisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä.

Yöpyjät kokevat suomalaisen luonnon äänet. Kaakkureiden huudon Nuuksion Pitkäjärvellä, lehtopöllön huhuilun Romvuorella ja upean syksyisen tähtitaivaan tentsilen ylöpuolella. Voitte nauttia Nuuksion kansallispuiston lukuisista reiteistä ja luontokeskus Haltian tarjoamista palveluista osana elämysyötä Tentsilessä.

Tentsile Experience EcoCamp Nuuksio luo matalan kynnyksen perheille, ystäville ja pariskunnille tulla nauttimaan suomalaisen luonnon kauneudesta.

Yötä Tentsile -majoitteessa puiden oksilla, tuulen tuudittamana et varmasti unohda.

Tervetuloa kokemaan kesäinen luonto iholla ja nauttimaan metsästä aivan uudella tavalla maailman ekologisimmassa, "vähänhiilijalanjälkisessä" ekoleirissä Nuuksio Pitkäjärven rannalla.

SIJAINTI JA SAAPUMINEN

Tentsile EcoCamp on avoinna 1.6. - 30.9.2022. Syyskuun tarkka lopetuspäivämäärä täsmentyy kesän aikana ja syksyn varaustilanteen mukaan.

Alue sijaitsee Suomen Luontokeskus Haltian välittömässä läheisyydessä ja on saavutettavissa paikallisliikenteellä Espoon keskuksesta. Haltian yhteydessä olevat parkkipaikat ovat vapaasti käytettävissä, mikäli liikut omalla autolla. 

Tulopäivänä kokoontuminen tapahtuu Suomen luontokeskus Haltian pääovellä kello 14.00 - 15.00 välisenä aikana, josta oppaan johdolla siirrytään Tentsile-alueella, joka sijaitsee noin 3 minuutin kävelymatkan päässä. Ennen alueelle siirtymistä oppaanne esittelee Haltian ja lähialueen palvelut sekä näyttää suihku- ja wc-tilat.

TELTAT JA HINNAT

Tensile EcoCamp alueella on 5 Stingray Tentsileä, maksimi yöpyjämäärä on 15 henkilöä/yö.

2 henkilöä / 3 hengen Stingray Tree Tentsile -majoite 190 EUR / vrk
3 henkilöä / 3 hengen Stingray Tree Tentisle -majoite  255 EUR / vrk

HUOM! Jos teet varauksen min. 3 majoitetta, varaamme EcoCamp -alueen vain teidän ryhmänne käyttöön (mikäli ko. päivälle ei ole muita etukäteen tehtyjä varauksia ennen teidän varauksia)

Yhden yön elämyspaketti sisältää:

 • Tentsile-majoite Stingray tilauksen mukaisesti ja Tentsile Trillium Hammock. 
 • TRILLIUM on kolmelle hengelle suunniteltu oleskelutila, riippumattokeidas ja ilmassa oleva kevyt tukikohta Stingrayn alapuolella
 • Makuupussit, makuupussilakanat, pyyhkeet
 • Aamiainen Haltian ravintolassa
 • Sisäwc ja -suihku Solvallan rakennuksessa
 • Parkkipaikan
 • Iso kota yhteiseen illanviettoon nuotiopaikalla, pöydillä ja penkeillä, kodassa teepannut, lautaset, mukit, teetä, sokeria ja sinappia sekä polttopuita.
 • Kodassa lajittelupiste vierailijan retkieväs- ja iltapalaeväsroskille (kartonki/muovipakkaukset/metalli/lasi sekä poltettava sekajäte)

Varauksen siirtäminen

Vaikka Tentsile selviää hienosti hurjistakin olosuhteista, EcoCampissä vierailevan ei tarvitse. Tarjoamme veloituksettoman siirtomahdollisuuden seuraavissa tilanteissa:

 • Kaveri sairastuu
 • Sääennuste tulopäivän aamulla näyttää alueelle myrskyä ja yli 15m/s tuulia Nuuksiossa (sisämaassa).

Vaadittavat varusteet

Tarvitset vaatteita ja kenkiä sääolosuhteiden mukaan. Henkilökohtaiset vaatteet ja tarvikkeet yöpymiseen.

Mitä minun pitäisi pakata?

 • Retkeilykengät tai -saappaat
 • Sade- / tuulenpitävä takki ja housut
 • Retkeily paidat ja housut
 • Pitkä aluskerrasto (kesäkuu, syyskuu)
 • Lämmin takki tai pusero (omille retkille Tentsile alueen ulkopuolella)
 • Aurinkosuoja (hattu, aurinkolasit ja aurinkovoide)
 • Pieni reppu henkilökohtaisten esineiden kuljettamiseen

Vastuullisuus

 Kannustamme vieraitamme roskattomaan retkeilyyn. Älä jätä jälkiä luontoon. Vie mennessäsi se, minkä toit tullessasi. Lue lisää roskattoman retkeilyn periaatteista ennen matkaasi.

Jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet mahdollistavat luonnon kokemisen ja nauttimisen jokaiselle. Muistathan, että luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät sellaisenaan ole voimassa. Tutustuthan ennakkoon, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon suojelualueilla liikkuessasi.

 

Ympäristösertifikaatit

Valitsemalla ympäristösertifioidun palveluntarjoajan, valitset vastuullisesti.