Siirry sisältöön

Leppävaara

Villa Elfvikin luontotalo

Kulttuuri ja nähtävyydet

Historiallinen Jugend-huvila ja luontotalo Laajalahden luonnonsuojelualueen kainalossa.

Historiallinen Jugend-huvila, joka toimii luontotalona, merenrannan tuntumassa Laajalahden luonnonsuojelualueen kainalossa.

Lapsille

Talon yläkerrasta löytyy Mäyrän metsä, jossa voit kurkistaa mäyränkoloon, leikkiä käsinukeilla ja roolivaatteilla tai viettää rauhallisen satu- tai piirtelyhetken. Luontotalolla järjestetään usein retkiä lähiluontoon, askartelutuokioita ja muita hauskoja hetkiä lähiluonnon parissa.

Luontopolku

Laajalahden luonnonsuojelualue on Etelä-Suomen parhaita lintuvesiä ja myös kansainvälisesti arvokas. Villa Elfvikin pihalta lähtee 700 metrin pituinen luontopolku, jota pitkin voi kulkea niin pyörätuolilla kuin lastenrattaillakin. Myös lintutorniin pääsee pyörätuolilla.

Näyttelyt

Villa Elfvikin luontotalossa on Espoon luonnon arvokkaimmista ominaispiirteistä, lehdoista, lintuvesistä, Nuuksion järviylängöstä ja saaristosta kertova yleisönäyttely "Eläköön Espoo". Vaihtuvat näyttelyt esittelevät erilaisia ympäristö- ja luontoaiheita.

 

 

 

 

Esitteitä ja julkaisuja luonnosta

Luontotalosta voit poimia mukaan mm. Espoon eri luontopolkujen esitteitä ja pääkaupunkiseudun luotoretkikalenterin. Ala-aulan lukusohvalla voit tutustua valikoimaan luonto- ja ympäristöjulkaisuja. Infosta voit myös ostaa omaksi luontokirjan tai -kortin.

Café Elfvik

Luontotalon kahvila Café Elfvik on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin sekä pyhinä talon aukioloaikoina. Kahvilassa on tarjolla herkullinen keittolounas sunnuntaisin. Aina on tarjolla myös kasvis-, vegaani ja gluteenittomat vaihtoehdot. Kahvi ja tee ovat luomua.

Ei pääsymaksua.

Kokous- ja juhlatilat

Kokous- ja juhlatiloja luonnon helmassa, upeassa Jugend-huvilassa. Talon yläkerrassa on pieni kokoustila Uuttu, johon mahtuu noin 15 henkeä. Tämä tila on käytettävissä talon aukioloaikoina. Uutusta löydät tarvittaessa datatykin, piirtoheittimen, diaprojektorin, valkokankaan sekä fläppi- ja liitutaulut. Iltaisin kokous- ja juhlatilana on käytettävissä talon alakerta. Tällöin käytettävissä ovat alakerran tilat, joihin mahtuu noin 50 henkeä silloin, kun kaikki vieraat istuvat. Kokoustauoilla voit tutustua talon näyttelyihin tai tehdä pienen happihyppelyn ulkoalueilla. Kokoustarjoilut voit hoitaa itse keittiössämme tai tilata talossa toimivalta kahvilayrittäjältä Merirosvot Juhlapalvelu Oy:ltä. Juhla- ja kokouskäytössä on huomioitava, että Villa Elfvikin tiloissa ei saa tupakoida eikä myöskään polttaa kynttilöitä.

Yhteystiedot

Elfvikintie 4, 02600 Espoo
villaelfvik@espoo.fi
0438269208

www.espoo.fi/villaelfvik