Visit Espoon kokous- ja kongressipalvelut

Kokous- ja kongressipalvelut
Tutustu Espoon kokoustiloihin

Visit Espoon kongressitiimi auttaa kokous- ja tapahtumajärjestäjiä löytämään sopivimmat Espoon helmet.

Visit Espoo

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin markkinointiyhtiötä, Espoo Marketing Oy:tä. Visit Espoo edistää kokous- ja kongressitoimintaa sekä vapaa-ajan matkailua luonnon ja innovaatioiden Espoossa. ​

Haemme aktiivisesti kokous- ja kongressitapahtumia kaupunkiin ja tarjoamme niihin liittyviä palveluja.  Visit Espoo markkinoi Espoota sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tiivis ja aktiivinen yhteistyö espoolaisten matkailu- ja kongressialan toimijoiden kanssa on vahvuutemme.

Palvelut kokousten ja kongressien järjestäjille

Meiltä saat maksuttomasti apua kokousten ja kongressien ennakkosuunnittelussa ja kutsumisessa. Autamme sinua löytämään sopivimmat kumppanit ja alihankkijat sekä aikataulun ja tavat, miten selviytyä tapahtumaprojektista.

Maksuttomasti käytössäsi ovat myös erilaiset Espoo -esitteet ja kartat, joita voit tilata meiltä. 

Tässä esimerkkejä siitä, miten voimme auttaa ja tukea Sinua:

 • asiantuntija-apu kokousten ja kongressien ennakkosuunnittelussa ja kutsumisessa
 • kutsu/esittelyaineiston kokoaminen
 • sopivan kokous- tai kongressipaikan, majoituksen ja juhlatilojen etsiminen sekä alustavat varaukset
 • avainhenkilöiden/päätöksentekijöiden tutustumiskäyntien suunnittelu
 • kongressipalvelutoimistojen puolueeton kilpailuttaminen tarvittaessa
 • avustaminen oheis- ja seuralaisohjelmien suunnittelussa
 • avustamisen kokousten ja kongressien markkinoinnissa
 • alustavan budjetin laadinnassa avustaminen
 • neuvoja kongressiavustusten hakemiseen
 • markkinointimateriaalit

Kokous Espoo -infot

Yritysten ja yhteisöjen tapahtumia järjestäville tiimeille suunnatussa infossa koko tiimi saa kattavan kuvan Espoon kokouspalvelutarjonnasta ja uusia ideoita tulevien tapahtumien järjestämiseen. Pidämme infoja 2-30 hengen tiimeille. Saavumme teidän toimistolle, teille sopivana ajankohtana. Infot kestävät noin tunnin.

Lue lisää >>

Kokous Espoo -kierrokset & After Work -tapahtuma

Visit Espoo järjestää pääkaupunkiseudun kokousjärjestäjille 4-8 Kokous Espoo -kierrosta vuodessa. Kierroksilla tutustutaan kolmeen eri kokouspalveluita tarjoavaan yritykseen Espoossa ja lähialueella aamupäivän tai iltapäivän aikana. Osallistujille täysin maksuttomat kierrokset tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua palveluihin itse paikan päällä ja saada samalla uusia ideoita tuleviin tapahtumiin. 

Syksyisin järjestettävä Kokous Espoo After Work -tapahtuma kokoaan yhteen Espoon ja lähialueen kokous-, kongressi- ja majoituspalvelut sekä oheispalveluiden tuottajat. 8.10.2019 järjestettävässä tilaisuudessa on mukana reilu 50 palveluiden tarjoajaa.

Mikäli vastaat omassa työssäsi yrityksenne kokous- tapahtuma, virkistys- tai tyhypäivien järjestämisestä ja haluaisit mukaan tuleville tutustumiskierroksille tai 8.10. järjestettävään After Work -tilaisuuteen, ota rohkeasti yhteyttä riikka.laatikainen@espoo.fi ja pyydä kutsua. Huomioithan kuitenkin ystävällisesti, että nämä tilaisuudet on tarkoitettu ammatissaan ja työssään kokouksia ja tapahtumia järjestäville henkilöille. Tilaisuudet eivät ole opiskelijoille tai jo eläkkeelle jääneille.

Kaupungin vastaanotto

Kansainväliselle tieteelliselle konferenssille on mahdollista anoa vastaanottoa Espoon kaupungilta. Lähetä vapaamuotoinen anomus Visit Espoolle sähköpostitse meet@espoo.fi. Anomuksessa tulee käydä ilmi taustatietoja järjestävästä organisaatiosta (esim. missä edelliset kongressit on järjestetty ja niiden osallistujamäärät ym.) ja kongressin tieteellisestä ohjelmasta, vieraiden arvioitu ukumäärä, toivottu ajankohta vastaanotolle sekä yhteyshenkilö mahdollisia lisäkysymyksiä varten.

Konferenssi avustukset

Tieteelliselle konferenssille on mahdollista hakea rahallista avustusta Tieteellisten seurain valtuuskunnalta (TSV). Avustusta on mahdollista saada kansainvälisten tieteellisten järjestöjen toistuviin konferensseihin, joita suomalaiset omalla vuorollaan järjestävät Suomessa. Valtionavustusta myönnetään ensisijaisesti ulkomaisten esitelmöitsijöiden matkakuluihin. Kansainvälisiä konferensseja varten voidaan lisäksi myöntää tukea tila-, sihteeristö- ja viestintäkuluihin. Lisätietoja avustuksista ja hakuajoista löytyy TSV:n sivuilta

Kokous- ja kongressijärjestäjän oppaat

 • Finland Convention Bureaun kongressisuunnitelun opas tarjoaa neuvoja ja ohjeita kansainvälisen kongressin järjestäjälle kokouksen kutsu- ja suunnitteluvaiheeseen.

Verkostot ja jäsenyydet

Visit Espoo on jäsenenä seuraavissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kokous- ja tapahtuma-alan ammattilaisverkostoissa. Verkostojen avulla kehitämme koko ajan omaa osaamistamme.

Ota yhteyttä:

Miikka Valo, Director, Convention & Tourism
Kansainväliset kongressit, urheilutapahtumat
043 824 6038
miikka.valo(a)espoo.fi

Riikka Laatikainen, Marketing Manager, Member of MPI
Kokoukset ja yritystapahtumat, markkinointiviestintä
043 824 6219
riikka.laatikainen(a)espoo.fi

Yhteystiedot

A Grid, Otakaari 5, 02150 Espoo
visit@espoo.fi
+358 43 824 6866

http://www.kokousespoo.fi