ESPOO SUURSAARI RACE 2017

Haukilahden Seura - Gäddvikssällskapet ry järjestää Espoo – Suursaari –Racen

Rantakarnevaali Haukilahden Mellstenin rannassa perjantaina 9.6.2017 klo 12.00 – 21.00.
Tervetuloa käymään ja viihtymään!

Espoon kaupunki tuo tapahtumaan pomppulinnan lasten iloksi ja Rantaraitin isäntä Lennart Pettersson on tavattavissa.

 

Taustaa
Haukilahden Seura on päättänyt yhdessä Espoo – Suursaari –Race toimikunnan kanssa herättää henkiin Mellstenin rannassa, rantaraitin varrella 2000-luvun alkuun saakka toimineen hienon rantatapahtuman, joka aikoinaan keräsi kävijöitä tuhatmäärin. Tapahtuma joutui silloin taipumaan viranomaismääräysten edessä, mutta nyt on toinen aika.

Espoo – Suursaari –Race
Espoo – Suursaari Race on Suomen suurin avomeripurjehduskilpailu, johon odotetaan osallistuvan reilut 100 venettä ja liki 900 miehistön jäsentä. Kilpailun startti on Haukilahden edustalla, reitti kiertää Kotkan edustan Suursaaren ja palaa takaisin Espooseen. Kilpailussa on useita eri luokkia ja siten myös useita lähtöjä. Kipparikokouksen jälkeen veneet irtautuvat rannasta n. klo 19 alkaen.

Rantakarnevaali
Takavuosina rannassa myytiin kesään ja veneilyyn liittyviä tuotteita ja yleisöä oli pitkin päivää runsaasti. Tänä vuonna mukana ovat mm. kaikki kolme tapahtumaan aikanaan osallistunutta ravintolaa. Myynnissä on veneilytarvikkeita ja merellisiä herkkuja. Alueella olevat kolme venekerhoa, ovat edustettuina, samoin Espoon Meripelastajat, Surfilautailijat jne. Haukilahden Seuralla on alueella oma esittelyteltta.

Viranomaiset (merivartiosto & poliisi) esittelevät kalustoaan rantakarnevaaliin aikana.

 Lähetä pullopostia! #visitespoo