Siirry sisältöön

 Nuuksion alueen syksyn aktiviteettivinkit

Onni on raikas ilma, luonto ja hiljaisuus. Nuuksion kansallispuiston alueella voit harrastaa ja nauttia syksyn upeista luonnon väreistä. Tutustu koko Suomen upeaan luontoon ja erilaisiin näyttelyihin Suomen luontokeskus Haltiassa, lähde vaeltamaan omatoimisesti tai osallistu opastettuihin retkiin!

 

Nuuksion metsämaisema järven yli ja auringonnousu.

OMATOIMISESTI

Nuuksioon.fi – suunnittele päiväsi julkisilla liikkuen

Tutustu etukäteen erilaisiin reittivaihtoehtoihin ja suunnittele oma päiväsi luonnossa Nuuksioon.fi -palvelun avulla. Palvelu yhdistää HSL-alueen julkisen liikenteen aikataulut, kansallispuiston ja sitä ympäröivien virkistysalueiden reittejä uudella tavalla. Julkisilla liikkuessasi et ole sidottu ainoastaan rengasreitteihin, vaan voit nousta pois pysäkillä A, patikoida ja nauttia palveluista ja nousta retkesi päätteeksi bussiin pysäkillä B. Monet reiteistä ovat yhdistelmiä olemassa olevista reiteistä. Suunnittele oma päiväsi luontoon kestävästi julkisilla liikkuen ja hyödynnä parhaat retkivinkit!

Nuuksioon.fi -palveluun
Retkiehdotuksia: 25 kpl


Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia on lasten ja aikuisten suosima elämyksellinen näyttelykeskus, joka kokoaa Suomen monipuolisen luonnon yhden katon alle. Haltiassa koet maamme luonnon ja eläimistön etelän saaristosta Lappiin asti ja näet samalla kertaa kaikki Suomen vuodenajat. Vaikuttavan audiovisuaalisen päänäyttelyn lisäksi pääset tutustumaan luontopääkaupungin luontoon, kuuntelemaan aitoja luonnonääniä sekä tapaamaan ”ihka oikean” Halla-karhun. Päänäyttelyn lisäksi Haltiassa on vaihtuvia erikois- ja gallerianäyttelyitä kuten Yöni liito-oravana -näyttely. Ravintola Haltiassa voit nauttia kotimaisista puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa tai nauttia kahvilan antimista maisemaravintolassa.

Aika: Avoinna ke-su klo 10-17.
Hinta: 13 € / 8 € / alle 7v. ja museokorttilaiset veloituksetta. Perhelippu 25€ (sis. 1-2 aikuista & 1-4 lasta). Hintaan sisältyy ääniopastus.
Osta pääsylippu ennakkoon alennettuun hintaan.
Tutustu Haltiaan.

 

Nuuksion poropuisto

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa. Tapaa suloiset sarvipäät Niila, Usva, Taika, Lumi, Nella ja Tähti. Nämä 6 poroa asuvat tarhassa ympäri vuoden. Vierailu yleisenä aukioloaikana sisältää porojen syöttämistä ja nokipannukahvia (myös tee ja mehu) sekä tikkupullan paistamista kodan nuotiotulilla. Pieni matkamuistopuoti on auki.

Aika: Yleinen aukiolopäivä marraskuussa lauantaisin klo 12-15. Muina aikoina yksityisvierailut mahdollisia, kysy lisää: info@NuuksioReindeerPark.fi
Joulukuun yleiset aukiolopäivät:
Avoinna klo 12-15:
La 5.12.
La 12.12. Joulupukki paikalla
La 19.12. Joulupukki paikalla
Su 20.12. Joulupukki paikalla
La 26.12.
Su 27.12.
Hinta: 25 € / 10 € (4-11 v.) . Perhelippu 60 € (2 aikuista ja 2 lasta). sis. porojen ruokkiminen, tikkupullan paistoa ja nokipannukahvit kodassa.
Osta pääsylippu ennakkoon.
Tutustu poropuistoon.

Opastetut retket

Varaa yksityinen opastettu retki Nuuksioon perheen tai ystävien kesken!

ForRestfulin ohjelmamenu ryhmälle.
Hawkhillin opastetut retket luonnossa.
Natura Vivan privaattiretki: Nuuksio Forest Lake Walk.
SMA Groupin opastetut aktiviteetit ja retkikierrokset ryhmälle.
Nuuksion Taika -valmiit aktiviteettiohjelmat luonnossa ja Wäinölän hirsituvassa.
Arctic Expedition päivittäiset huskyajelut ennakkotilauksesta.

Telttailu

Nauti luonnon kauniista väreistä ja jatka telttailukautta pitkälle syksyyn! Tutustu tarkemmin Espoon ja Nuuksion telttailualueisiin.


Nuuksion vuokrattavat saunat

Lähde viettämään syksyistä päivää perheen, ystävien tai vaikkapa kollegoiden kanssa! Ulkoilun lomassa piipahda nauttimaan lämmöistä varaamalla saunatila yksityiskäyttöön.

Eventure, Yli-Takkulan tilalla Pohjois-Espoossa aivan Nuuksion rajalla vanha hirsirunkoinen puulämmitteinen pihasauna 8 henkilölle, ulkona myös poreallas 6-8 henkilölle.
Green Window Nuuksio, Neljä vuokrattavaa saunaa. Perinteinen savusauna, puulämmitteinen sauna sekä kaksi sähkösaunaa kauniin järven rannalla Nuuksion Kattilassa. 
HaltiaSaivon Saunan yksityistilat Nuuksion Pitkäjärven rannalla, josta on pääsy näköalaterassille.
Hotelli LepolampiKaksi hirsistä saunaa Kivilammen rannalla Nuuksion etelä puolella.
Hotelli Nuuksioallasosaston saunatilat ja rantasauna  Siikajärven rannalla.
Natura  VivaOravankolo ja Tikankolo eräkämppien saunatilat  Ruuhilammen rannalla sekä Haukanpesän sauna Haukkalammen rannalla. 
Nuuksion TaikaVilla Paratiisin puulämmitteinen sauna Nuuksion pohjoispuolella Poikkipuoliaisen rannalla.
SMA GroupKarhunpesä  puulämmitteinen sauna Nuuksiossa sekä ulkoporeallas ja Safaritalo / InipiSpa puulämmitteinen sauna ja kolme lämminvesipaljua rentoutumiseen.
Solvallan urheiluopisto, Rantasauna Nuuksion Pitkäjräven rannalla.

 

Naisen käsi kurottaa metsälammen veden pintaan.