Siirry sisältöön

#DTTT Global 2019 -seminaarin järjestelyissä minimoidaan ilmastovaikutuksia

Espoo ja Helsinki isännöivät 4.-5.12.2019 kansainvälistä #DTTT (Digital Tourism Think Tank) Global digitaalisen matkailun seminaaria, jonka pääteemana on tänä vuonna digitaalisuuden lisäksi vastuullisuus matkailussa.

The Digital Tourism Think Tankin järjestämä seminaari kokoaa digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoita ympäri maailman keskustelemaan matkailun kestävästä tulevaisuudesta. Paikalle on tulossa lähes 300 osallistujaa kansainvälisesti. Seminaari järjestetään Dipolissa, Espoossa, minkä lisäksi Helsinki isännöi tapahtuman iltatilaisuutta Kaupungintalon juhlasalissa keskiviikkona 4.12.

Kaikki järjestelyt Helsingissä ja Espoossa on tehty mahdollisimman vastuullisesti. Esimerkiksi 80 prosenttia tarjoiluista on lähiluomuruokaa, ja ruokahävikin minimoimiseksi ylijääneet tarjoilut toimitetaan paikalliseen opiskelijaravintolaan. Yhteistyökumppani HSL tarjoaa kolmen päivän julkisen liikenteen lipun jokaiselle tapahtuman osallistujalle, ja heitä kannustetaan käyttämään julkista liikennettä koko vierailunsa ajan sekä Helsingissä että Espoossa. Tilaisuuksissa ei myöskään käytetä kertakäyttöastioita, ja nimikyltit ja muut materiaalit käytetään uudelleen seminaarin jälkeen.

The Great Global Dinner Game Suomen luontokeskus Haltiassa tiistaina 3.12. kokoaa yhteen matkailuelinkeinon asiantuntijoita sekä matkailuorganisaatioiden edustajia haastamaan pelin muodossa toistensa ideoita ja ratkaisuja digitaalisen ja vastuullisen matkailun edelleen kehittämiseksi.

Espoo haluaa profiloitua vastuullisena vierailukohteena

Espoossa on sitouduttu pitkäjänteiseen kestävään kehitykseen ja Visit Espoo rakentaa parhaillaan uutta kestävän matkailun tiekarttaa, joka valmistuu alkuvuodesta 2020. Osa tätä työtä on kestävän matkailun edistämisen kirjaus osaksi Kestävä Espoo -toimenpideohjelmaa ja Espoon kaupungin strategiaa. Samalla Visit Espoo haluaa olla tukemassa Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman tavoitteita ja rakentaa yhdessä Suomesta Pohjolan ykkösmaa kestävän matkailun saralla.

Vastuullisuus on tärkeää espoolaisille matkailualan toimijoille ja koko kaupungille. Espoo on innovatiivinen kestävän kehityksen toimija. Espoolaiset matkailualan yritykset ja tahot ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään. Myös vierailija voi toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

 

Lisätietoa seminaarista:
https://www.thinkdigital.travel/dttt-global/

Lue lisää vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä Espoossa:
https://www.espoo.fi/kestavaespoo

 

Yhteydenotot:
Miikka Valo
miikka.valo@espoo.fi
Puh. 043-824 6038

www.visitespoo.fi