HANKKEET

Ilmakuva Nuuksio

 

PERILLE ASTI -HANKE KEHITTÄÄ SAAVUTETTAVUUTTA RANTARAITILLA JA NUUKSIOSSA

Espoo Marketing Oy:n ja yhteistyökumppaneiden Perille Asti -hanke käynnistyi syyskuussa 2017. Hankkeen tavoitteena on parantaa matkailijoiden, työntekijöiden ja asukkaiden liikkumista pääkaupunkiseudulla täydentäen nykyistä liikennejärjestelmää. Espoossa saavutettavuutta parannetaan Rantaraitin ja Nuuksion näkökulmista.

”Hankkeen tavoitteena on parantaa matkailijoiden ja asukkaiden pääsyä luonto- ja elämyskohteisiin Nuuksiossa ja Rantaraitilla. Espoon kaupungin päätös kaupunkipyörien lisäämisestä on hieno avaus ja tulee olemaan läsnä myös Rantaraitin asiakaspolkuja suunniteltaessa”, toteaa projektipäällikkö Karoliina Korpela Espoo Marketingista.

Hankkeessa tavoitellaan markkinalähtöisiä, älykkäitä liikkumisen ratkaisuja ja palveluja erityisesti matkailualan yritysten hyödynnettäväksi.

Perille asti -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2017-2019. Hankkeen toteuttavat Espoo Marketing Oy, Forum Virium Helsinki, Vantaan kaupunki, Aalto yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Demos Helsinki.
Hankkeen kohdealueet ovat Espoossa Nuuksio ja Rantaraitin alue, Vantaalla matkailukohteet ja Aviapolis sekä Helsingissä Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueet. Kokonaisbudjetiltaan 1,9 miljoonan euron yhteishanketta koordinoi Vantaan kaupunki.

 

Tervetuloa koko pääkaupunkiseudun yhteiseen Perille asti -hankkeen infotilaisuuteen!

Aika: 30.01.2018 klo 9.00-11.00
Paikka: Näyttely- ja infotila Laituri (Narinkka 2, Kamppi, Helsinki)

Tilaisuus on tarkoitettu liikkumispalveluja ja -ratkaisuja kehittäville yrityksille sekä matkailualan toimijoille.

Tapahtuma alkaa Perille asti -hankkeen tiiviillä esittelyllä. Kahvin jälkeen pohdimme työpajoissa, millaiset kokeilut olisivat hyödyllisiä ja houkuttelevia eri toimijoille. Mitkä ovat kohdealueiden liikkumisen keskeiset ongelmat ja kehittämistarpeet? Millaisilla liikkumispalveluilla ja ratkaisuilla niihin voitaisiin vastata?

 

NUUKSIOON KEHITETÄÄN PAREMPIA YHTEYKSIÄ

Hanke järjestää työpajoja Nuuksion alueen saavutettavuuden kehittämiseksi. Työpajojen perusteella hanke toteuttaa syksyllä 2018 saavutettavuutta parantavia kokeiluja.

Työpaja 1. Kutsu ja ilmoittautuminen

Työpaja järjestetään 14.2 klo 9:00-12:00 Hotelli Nuuksiossa.
Tavoite: saavutettavuuteen liittyvien haasteiden ja tarpeiden määrittäminen.
Kohdennettu: Nuuksion alueella toimiville matkailuyrittäjille ja -toimijoille.


Työpaja 2. Kutsu ja ilmoittautuminen

Työpaja järjestetään 6.3. klo 12:30-16:00 Visit Espoon kumppanitapaamisen jälkeen Radisson Blu Espoossa Otaniemessä.
Työpaja järjestetään yhteistyössä Forum Virium Helsingin Perille asti -hankkeen kanssa.
Tavoite: törmäyttää liikkumisratkaisuja tarjoavia yrityksiä matkailuyrittäjien ja -toimijoiden saavutettavuuteen liittyviin haasteisiin.
Kohdennettu: Nuuksion ja Jätkäsaaren alueella toimiville matkailuyrittäjille ja -toimijoille sekä ratkaisun tarjoajille.


Työpaja 3. Kutsu ja ilmoittautuminen

Työpaja järjestetään 28.3 klo 9:00-12:00 Suomen luontokeskus Haltiassa.
Tavoite: saada työpajasta speksejä tulevien kokeilujen hankintaa varten. Työpajassa työstetään saavutettavuuteen liittyviä haasteita yhdessä ratkaisujen tarjoajien kanssa.
Kohdennettu: Nuuksion alueella toimiville matkailuyrittäjille ja toimijoille sekä ratkaisun tarjoajille.


Perille asti -hanke tulee kilpailuttamaan työpajojen pohjalta ratkaisuntarjoajat, joista valitut pääsevät toteuttamaan kokeilun syksyllä 2018.

Lisätietoa linkeistä ja projektipäällikkö Karoliina Korpelalta.

Tervetuloa mukaan työpajoihin!

 

 

 

Yhteystiedot:

Karoliina Korpela
projektipäällikkö
Perille Asti -hanke
Espoo Marketing Oy/ Visit Espoo

Innopoli 2, Tekniikantie 14
FI-02150 Espoo, Finland
Tel. +358 43 8273 271
karoliina.korpela@espoo.fi