Ajankohtaista

Mitä yhteistä on wakeboardingilla, SUP-lautailulla, vesitrampoliinilla ja melonnalla? Ne kaikki löytyvät kohta yhdestä paikasta, Keilaniemen rannasta.

Espoon Keilaniemeen avataan täksi kesäksi kelluva vesiurheilukeskus Laguuni. 600m2 kokoinen laituri tarjoaa mahdollisuudet rentoon kesäpäivän viettoon tai moninaiseen harrastamiseen, kuten SUP-lautailuun, wakeboardingiin, melontaan ja vesitrampoliinilla hyppelyyn.

Suojaisassa ympäristössä on tilaa kaiken ikäisille ja toisille harrastajille. Mukana on myös vuoden 2017 nuori yrittäjä- palkinnon saaneen Street Gastron uusi ravintola Blägä, joka lupaa tarjota Espoon parhaat burgerit.

”Vesiurheilun ympärille keskittyvälle konseptille nähtiin selkeä tarve. Laguunissa suojaisan spotin ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä yleisölle tarjotaan kansainvälisen tason puitteet kaapeli-wakeboardingille ja muulle vesiurheilulle. Paikka taipuu sujuvasti niin aloittelijoiden kuin kokeneempien harrastajienkin tarpeisiin. Laadukkaasta ja turvallisesta ohjauksesta vastaavat palveluntarjoajat, jotka ovat tunnettuja alansa edelläkävijöitä. Tänä kesänä wakeboardingin lisäksi mm. SUP polo tulee varmasti olemaan hittilaji”, povaa Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus.

Laguunin jättilaiturista tekee erityisen ainutlaatuisen se, että wake-kaapeli pyörii täysin ympäristöä kuormittamatta, aurinkopaneelien voimin. Puhtaan energian yhtiö Fortum on yksi Laguunin tärkeistä tukijoista, jotka tuovat lisäarvoa ja kestävyyttä uudenlaiselle yritystoiminnalle.

Myös Espoon kaupunki tukee hanketta. ”Espoo on laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan Euroopan kestävin kaupunki. Vahvuuksinamme ovat erityisesti osaaminen, turvallisuus ja luonto, jotka kaikki ovat myös espoolaisten arvostamia asioita. Rantaraitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua ja virkistäytyä merellisessä ympäristössä. Vesiurheilukeskus Laguuni Keilaniemessä on hieno ja kaivattu lisä Rantaraitin palvelutarjontaan”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Hankkeen taustalla on joukko lajin aktiiviharrastajia, jotka ovat toimineet vuosia vesiurheilun parissa. Samalla on tullut tehtyä muutama maailmanennätyskin, joista tuoreimpana ”Sport is above politics”  -tempaus, jonka muun muassa Richard Branson noteerasi blogissaan.

Mistä paikka sitten on saanut nimensä? Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus selittää: ”Laguuni tietysti tarkoittaa erillistä, mereen muotoutuvaa allasta. Meille se on myös eräs erityinen spotti Espanjan Tarifassa, Välimeren ja Atlantin risteyksessä, jossa tuulee aina. Kuun kierron mukaan Tarifan rannalle nousee aika ajoin noin kaksi metriä syvä laguuni, jossa olemme viettäneet elämämme hauskimpia päiviä. Luonnon, rauhan ja täydellisten harrastuspuitteiden lisäksi hauskuus siellä perustuu yhteisöllisyyteen ja kannustavaan ilmapiiriin. Sitä kaikkea haluamme tarjota myös kaikille Espoon Laguunin kävijöille.”

Lisätietoja: www.laguuniin.fi

 3.5.2017