Siirry sisältöön

Tiedote 24.8.2016

Ympäristötekniikan professori Jaana Sorvarista vuoden 2016 Espoo Ambassador

Rakennetun ympäristön laitoksen professori Jaana Sorvari Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulusta on valittu vuoden 2016 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassador toimii Suomessa ja ulkomailla Espoon kongressilähettiläänä. Sorvari on kahdeksas Espoo Ambassador. Valinta julkistettiin 24.8.2016 Aalto-yliopiston Design Factoryssa pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa, jota isännöivät Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto.

Espoo Ambassadorin valintatyöryhmän mukaan Sorvari on kansainvälisesti tunnettu ympäristötekniikan tutkija ja aktiivinen toimija alansa kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimusryhmissä ja järjestöissä. Vaikka Sorvari on tuore kasvo kongressijärjestäjänä, hän on osoittanut innostuneisuutta ja halua tarttua haasteeseen. Syyskuussa 2016 Sorvari on pääjärjestäjänä Espoon Otaniemessä pidettävässä pohjoismaisessa pilaantuneen ympäristön tutkimuksen ja kunnostuksen konferenssissa, NORDROCS - the Joint Nordic Meeting on Remediation of Contaminated Sites. Konferenssiin odotetaan yli 200 alan huippuosaajaa niin Pohjoismaista kuin muualta Euroopasta. Lisäksi Sorvari on esittänyt kiinnostuksensa kutsua seuraavaksi alan eurooppalaisen konferenssin Suomeen.

“Professori Sorvari tulee olemaan paitsi erinomainen Espoon viestinviejä myös hieno esimerkki ja kannustaja muille, jotka vielä harkitsevat oman alansa kansainvälisen kongressin kutsumista Suomeen”, Espoo Marketing Oy:n Matkailujohtaja Laura Marjamo sanoo.

”Jo noin 30 vuotta Espoossa asuneena markkinoin mieluusti kotikaupunkiani konferenssien järjestämispaikkana, samoin kuin omaa opinahjoani Aalto-yliopistoa. Otaniemen kampusalue on vehreydessään ja merellisyydessään ainutlaatuinen. Sen lisäksi Espoossa on lukuisia muitakin upeita paikkoja, joita esitellä kansainvälisille vieraille”, Jaana Sorvari sanoo.

Sorvari aloitti ympäristötekniikan professorina Aalto-yliopistossa elokuussa 2014. Aiemmin hän työskenteli erikoistutkijana Suomen ympäristökeskuksessa. Sorvarin erikoisosaamiseen kuuluvat maaperän pilaantumiseen liittyvässä riskinarvioinnissa ja kunnostustoimien kestävyyden arvioinnissa käytettävät menetelmät sekä maarakentamisessa hyödynnettävien jätemateriaalien ympäristökelpoisuuden arviointi. Nykyisessä tehtävässä hänen tutkimusalansa on laajempi ja kattaa kiertotalous- ja kestävyysperiaatteiden toteuttamiseen liittyvän tutkimuksen, erityisesti jätteiden hyödyntämisen. Lisäksi Sorvarin johtamassa tutkimusryhmässä tutkitaan kestävän kehityksen roolia ympäristötekniikan opetuksessa.

Espoo Ambassador -ohjelma

Espoon kaupunki yhdessä Visit Espoon kanssa käynnisti Espoo Ambassador -ohjelman vuonna 2009 tavoitteenaan kasvattaa Espoossa järjestettävien kansainvälisten konferenssien määrää. Ohjelma pyrkii rohkaisemaan tieteentekijöitä kutsumaan ja isännöimään oman alansa konferensseja. Ohjelman ytimessä on vuosittain valittava vuoden Espoo Ambassador. Vuodesta 2009 alkaen Espoo Ambassadorien järjestämät kongressit ovat tuoneet kaupungille matkailutuloa yli 3,2 miljoonaa euroa.

Kuva median käyttöön ladattavissa täältä: https://www.dropbox.com/s/48cd3zcmbpqxs24/Espoo%20Ambassador_2016_print_cropped.jpg?dl=0
Kuvassa vasemmalta: Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi, Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola, Vuoden 2016 Espoo Ambassador Jaana Sorvari, Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen

Lisätietoja:

Visit Espoo
Markkinointikoordinaattori Riikka Laatikainen
puh. 043 824 6219, riikka.laatikainen@espoo.fi

Espoo Ambassador-ohjelma: www.visitespoo.fi/fi/kokous-kongressi/ambassador/