Siirry sisältöön

Tiedote 16.3.2018

Espoo on jälleen Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki

Espoolla on syytä juhlaan kongressirintamalla: Kaupungissa järjestettiin vuonna 2017 yhteensä 82 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui noin 6800 delegaattia. Kansainvälisistä kongresseista saatu matkailutulo Espoolle oli yli 9 miljoonaa euroa. Samalla Espoo saavutti takaisin asemansa Suomen toiseksi suosituimpana kongressikaupunkina.

Suomessa järjestettiin vuonna 2017 enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden aikana järjestettiin kaikkiaan 791 kansainvälistä järjestökongressia, joissa vieraili ennätykselliset 111 188 kongressikävijää. Kasvua edellisvuoteen syntyi 22 prosenttia. Kokonaismatkailutulovaikutus Suomessa oli noin 149 miljoonaa euroa.

Valtaosa Suomen kongresseista järjestettiin pääkaupunkiseudulla. Järjestökongressien lukumäärä Espoossa kasvoi vuonna 2017 yli 54 prosenttia ja Helsingissä yli 28 prosenttia. Espoon huikean kasvuluvun taustalla on kaupungin tärkeimpien kongressitalojen, Dipolin ja Hanasaaren peruskorjauksien valmistuminen ja talojen avautuminen kongressiasiakkaille.

- Espoolla oli hieno kongressivuosi 2017. Ennen kaikkea olen iloinen, että saavutimme aiempien vuosien tason kongressien määrässä ja nousimme takaisin Suomen toiseksi suosituimmaksi kongressikaupungiksi. Suomen 100-vuotis juhlavuodella oli varmasti myös oma vaikutuksensa positiiviseen kehitykseen. Kaiken kaikkiaan Suomi nähdään tällä hetkellä erittäin kiinnostavana kohteena kansainvälisille kongresseille, kertoo Visit Espoon kongressipäällikkö Miikka Valo.

Kongresseilla on suuri imagollinen merkitys Espoolle

Kansainväliset kongressit ja yritystapahtumat ovat erinomainen keino tuoda esille espoolaista osaamista kansainväliselle yleisölle ja rakentaa Espoon imagoa tutkimuksen edelläkävijänä ja innovaatioiden syntyalustana. Kongressit lisäävät kansallista ja kansainvälistä verkostoitumista ja vuorovaikutusta sekä kasvattaa luonnollisesti kaupungin ja yliopiston mainetta ja tunnettavuutta. Kongressit edesauttavat parhaassa tapauksessa myös uusien tutkimushankkeiden syntymistä sekä lisää tutkija- ja opiskelijavaihtoa yliopistojen ja tutkimuslaitosten välillä.

- Perinteisesti Espoon kongressimaailma on ollut teknologiapainotteinen, mutta Aalto-yliopiston kaikkien ydintoimintojen keskittäminen Espooseen avaa meille uusia mahdollisuuksia myös kauppatieteiden ja taiteen kongressien suuntaan. Jo tulevana kesänä Espoossa järjestetään huomattava taiteen alan kongressi InSEA, johon järjestäjä odottaa noin 500 osallistujaa, iloitsee Valo.

Espoo kestävän kehityksen edelläkävijöiden joukossa kongressialalla

Espoon kaupunki on tutkitusti Euroopan taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävin kaupunki. Kaupungin Convention Bureau eli Visit Espoo haluaa olla myös kokous- ja kongressitoimialan edelläkävijänä kestävän kehityksen saralla. Global Destination Sustainability -indeksi mittaa kaupungin ympäristötekoja ja paikallisen Convention Bureaun toimintaa sekä palveluntarjoajien sitoutumista kestävyyden näkökulmasta. Tuoreimmassa GDS-listauksessa Espoo on sijalla 14.

Espoo haluaa erottautua kestävän kehityksen markkinointiviestinnällään myös kotimaan kokousmarkkinassa. 11.-12.4. järjestettävillä Kongressimessuilla Visit Espoo viestii kestävämpien ja ympäristöystävällisempien kokousten ja tapahtumien järjestämisestä ja jakaa käytännön vinkkejä tapahtumajärjestäjille. Kongressimessut ovat kokous- ja tapahtuma-alan merkittävin tapahtuma kotimaassa.

- Meille on erittäin tärkeää viestiä vastuullisuudesta kokousten ja kongressien järjestämiseen liittyen. Olemme olleet vuodesta 2010 alkaen rakentamassa Pohjoismaista maailman ensimmäistä vastuullisten kokousten aluetta ja tätä työtä haluamme jatkaa, Valo sanoo.
 

Lisätietoja:
Visit Espoo
Miikka Valo, Kongressipäällikkö 
Puh. 043 824 6038
sposti: miikka.valo@espoo.fi