Siirry sisältöön
Äiti ja lapsi kävelevät käsi kädessä kalliolla metsämaisemassa.

 

Päivitetty 26.3.2021

Huom! Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuudesta löydät muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Koronavirus (COVID-19): tietoa vierailijoille 

Löydät päivitettyä tietoa koronaviruksen tilanteesta sekä Espoossa ja Suomessa matkustamisesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n sivustolta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Re-open EU -palvelu kertoo ajankohtaiset tiedot matkailusta ja maiden välisistä matkustusrajoituksista https://reopen.europa.eu/fi

Lisätietoa koronaviruksesta englanniksi löytyy WHO:n sivustolta: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Terveystietoa vierailijoille (päivitetty 5.1.)

Jos vierailija kokee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta ja/ tai hänellä on syytä epäillä altistuneensa koronavirukselle, on lääketieteellistä neuvoa syytä kysyä viipymättä.

Vierailijoita kehotetaan ottamaan ensin puhelimitse yhteyttä Päivystysapuun numeroon 116 117. 

Terveystietoa espoolaisille – www.espoo.fi/koronavirus (päivitetty 5.1.)

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, pysy kotona - jos oireesi ovat vakavia, kysy puhelimitse toimintaohjeita. Terveysasemalle voi tulla vain ajanvarauksella. 

Koronatestaus ja oirearviot:

Itsehoito-ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Lataa terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus! Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronarokotukset ovat alkaneet Espoossa. Ensimmäisenä rokotteen ovat saaneet maanantaina 4.1.2021 Espoon sairaalassa 45 henkilökunnan jäsentä. Viikolla 1 tavoitteena on rokottaa yhteensä 180 henkilöä. Rokotukset jatkuvat 11.1.2021, jolloin kaupunki saa 1200 rokotetta jaettavaksi Espoon ammattilaisille.

Tapahtumat ja palvelut Espoossa (päivitetty 26.3.)

Kaikki yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kielletty HUSin alueella alkaen maanantaina 30.11.2020 ja rajoitus on voimassa 30.4.2021 asti. Julkisista kokoontumisista suositellaan pidettävän vain välttämättömät ja noudatettavan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita. Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 24.3.2021 rajoitusten jatkamisesta. Hallitus ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto ovat antanut uusia ohjeistuksia 11.3.2021. Liikkumisrajoituksiin liittyvistä seikoista informoidaan, kun/jos päätöksestä tulee virallinen.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on 24.3.2021 linjannut rajoituksista ja suosituksista, jotka ovat voimassa määräajaksi. Määräaikaa on muutettu AVIn päätöksen mukaisesti. Ravintolat ja kahvilat ovat suljettuina vähintään 8.-28.3. välisen ajan. Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään 30.4.2021 saakka niin, että korkeintaan 6 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen on sallittu edellyttäen, että niissä voidaan noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta. Korkeintaan 6 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää vain välttämättömät, kuten lakisääteiset yhtiökokoukset ellei etäyhteyksien hyödyntäminen ole mahdollista. Sama koskee yksityisiä tilaisuuksia.

Viimeisimpien ohjeistusten mukaan kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona 30.4. asti. Poikkeuksena tähän alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta, jota pidetään turvallisuusohjeet huomioonottaen avoinna 25.2.2021 päätetyn mukaisesti. Kaikki kaupungin palvelu- ja asiakastilat, kuten kulttuurikeskukset, liikuntapaikat (pl. em. lasten ja nuorten harrastustoiminta), nuorisotilat ja museot ovat suljettuna 30.4. asti. Kirjastoissa asionti on mahdollista rajoitetusti. Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen alakoulujen lähiopetuksen tilat pidetään auki. Muut siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3.2021. Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 12 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella, jossa koronavirus on leviämisvaiheessa. Lisätietoja tilanteista, joissa maskin käyttöä suositellaan, on saatavilla THL:n sivustolta. Ohjeessa kehotetaan huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 2 metrin turvavälit tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla. Henkilömääriä rajoittamalla ja sekoittumista välttämällä voidaan vähentää altistuneiden määrää, mikäli osallistujien joukossa todettaisiin koronavirustartunta.

Päivittyviä uutisia (uusin ylimpänä):

Kurkkaa Visit Espoon tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumat kooste ja osallistu tapahtumiin kotisohvalta! Huomioithan, että muilta osin visitespoo.fi:n tapahtumakalenteri ei ole ajan tasalla toistaiseksi. Pahoittelemme tästä johtuvia virheitä tapahtumakalenterissamme. Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien ajankohtaiset tapahtumatiedot kannattaakin tarkistaa tapahtumien omilta nettisivuilta.

visitespoo.fi:n tiedot palveluntarjoajien aukioloajoista eivät välttämättä ole ajan tasalla. Suosittelemme vierailemaan tahojen omilla verkkosivuilla. 

Visit Espoo on peruuttanut kaikki itse järjestämänsä tapahtumat toistaiseksi estääkseen koronaviruksen leviämistä. Kaikki Visit Espoon järjestämät sidosryhmätilaisuudet järjestetään Skype- tai Teams-kokouksena tai siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Liikkuminen Espoossa (päivitetty 15.3.)

Kotimaassa voi toistaiseksi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.

Kaikkea matkustamista tulee välttää sairaana. Matkan aikana tulee muistaa huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kaikissa julkisissa tiloissa suositellaan käytettäväksi kasvomaskeja. Julkisesta liikenteestä VR:n junissa ja HSL:n kulkuvälineissä on voimassa maskipakko 11.3.2021 alkaen. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja pitää välttää. Matkailuyritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen, varautumissuunnitteluun ja henkilökunnan kouluttamiseen.

HSL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista ruuhka-aikana.

Matkailuneuvonta (päivitetty 25.3.)

Matkailuneuvontamme palvelee sähköisesti sekä puhelimitse. Voit olla yhteydessä puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppin kautta. Numero +358 (0)43 824 6866 vastaa klo 10-15. Vaihtoehtoisesti yhteyttä voit ottaa sähköpostitse visit@espoo.fi tai Facebookissa sivujemme Visit Espoo kautta. 

Espoon kaupunki sulkee ajalle 30.11.2020–30.4.2021 kolme kuudesta asiointipisteestään. Sulkeutuvat yksiköt sijaitsevat Espoonlahdessa, Leppävaarassa ja Tapiolassa.
Espoon keskuksen, Kalajärven ja Matinkylän asiointipisteet pysyvät toistaiseksi auki normaalisti. Ajankohtaiset aukioloajat löytyvät: https://www.espoo.fi/asiointi.

Helsingin matkailuneuvontapisteet ovat suljettu 30.4.2021 saakka. Sähköiset palvelukanavat ovat avoinna päivittäin klo 9-16.
Puhelinpalvelu: 09 3101 3300
E-mail: Helsinki.touristinfo@hel.fi
Chat: palvelu avoinna myhelsinki.fi -sivulla.