Siirry sisältöön
Äiti ja lapsi kävelevät käsi kädessä kalliolla metsämaisemassa.

Päivitetty 1.10.2021

Huom! Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuudesta löydät muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Koronavirus (COVID-19): tietoa vierailijoille 

Löydät päivitettyä tietoa koronaviruksen tilanteesta sekä Espoossa ja Suomessa matkustamisesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n sivustolta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Re-open EU -palvelu kertoo ajankohtaiset tiedot matkailusta ja maiden välisistä matkustusrajoituksista https://reopen.europa.eu/fi

Lisätietoa koronaviruksesta englanniksi löytyy WHO:n sivustolta: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Terveystietoa vierailijoille

Jos vierailija kokee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta ja/ tai hänellä on syytä epäillä altistuneensa koronavirukselle, on lääketieteellistä neuvoa syytä kysyä viipymättä.

Vierailijoita kehotetaan ottamaan ensin puhelimitse yhteyttä Päivystysapuun numeroon 116 117. 

Terveystietoa espoolaisille Espoon kaupungin nettisivuilla (päivitetty 1.10.)

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, pysy kotona - jos oireesi ovat vakavia, kysy puhelimitse toimintaohjeita. Terveysasemalle voi tulla vain ajanvarauksella. 

Koronatestaus ja oirearviot:

Itsehoito-ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Lataa terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus! Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronarokotuksen voivat saada kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat espoolaiset. 12-15-vuotiaita rokotetaan kouluissa 16.8. alkaen. Massarokotukset Metro Areenalla lopetetaan viikolla 40. Rokotukset jatkuvat kauppakeskuksissa.

Tapahtumat ja palvelut Espoossa (päivitetty 1.10.)

Aluehallintoviraston uusimman päätöksen myötä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia ei jatketa syyskuun jälkeen. Aiemmat rajoitukset päättyvät 30.9., joten 1.10. alkaen Suomessa ei ole aluehallintoviraston määräämiä kookontumisrajoituksia.

Ravintolat saavat palvella seuraavasti: 

Rajoituksia tarkistetaan määräajoin.

Espoon liikuntatilat, kirjastot, kulttuuritalot ja museot ovat avoinna. Tapahtumiin myydään 1.10. alkaen lisää lippuja. Tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot.

Liikunnan ja kulttuurin harrastustoimintaa voidaan järjestää kaikenikäisille sisä- ja ulkotiloissa. Myös kilpailutoiminta (pelit, kilpailut, turnaukset) palaa ennalleen 1.10. alkaen. Liikunnan ja kulttuurin harrastustoiminnassa suositellaan jatkossakin välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja noudattamaan yleisiä hygieniaohjeita. Lisäksi suositellaan, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa ja kontakteja toisten ryhmien kanssa vältetään. Myös suositus maskien käytöstä on voimassa. Harrastustoiminnan ohje on voimassa toistaiseksi. 

Päivittyviä uutisia:

Kurkkaa Visit Espoon tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumat -kooste ja osallistu tapahtumiin myös turvallisesti omalta kotisohvalta käsin! Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien ajankohtaiset tapahtumatiedot kannattaa tarkistaa aina tapahtumien omilta nettisivuilta.

visitespoo.fi:n tiedot palveluntarjoajien aukioloajoista eivät välttämättä ole ajan tasalla. Suosittelemme vierailemaan tahojen omilla verkkosivuilla. 

Visit Espoo on peruuttanut kaikki itse järjestämänsä tapahtumat toistaiseksi estääkseen koronaviruksen leviämistä. Kaikki Visit Espoon järjestämät sidosryhmätilaisuudet järjestetään Skype- tai Teams-kokouksena tai siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Liikkuminen Espoossa (päivitetty 1.10.)

Kotimaassa voi toistaiseksi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.

Kaikkea matkustamista tulee välttää sairaana. Matkan aikana tulee muistaa huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kaikissa julkisissa tiloissa suositellaan käytettäväksi kasvomaskeja. Julkisesta liikenteestä VR:n junissa ja HSL:n kulkuvälineissä on voimassa maskipakko 11.3.2021 alkaen. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja pitää välttää. Matkailuyritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen, varautumissuunnitteluun ja henkilökunnan kouluttamiseen.

HSL suositukset joukkoliikenteen käyttöön:

Matkailuneuvonta (päivitetty 1.10.)

Matkailuneuvontamme palvelee sähköisesti sekä puhelimitse. Voit olla yhteydessä puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppin kautta. Numero +358 (0)43 824 6866 vastaa klo 10-15. Vaihtoehtoisesti yhteyttä voit ottaa sähköpostitse visit@espoo.fi tai Facebookissa sivujemme Visit Espoo kautta. 

Espoon kaupungin asiointipisteet palvelevat Espoon Keskuksessa, Tapiolassa, Matinkylässä, Kalajärvellä, Leppävaarassa sekä Espoonlahdessa. Asiointipisteiden ajankohtaiset aukioloajat ovat Espoon nettisivuilla.

Helsingin matkailuneuvontapisteet ovat avoinna. Sähköiset palvelukanavat ovat myös avoinna päivittäin klo 9-16.
Puhelinpalvelu: 09 3101 3300
E-mail: Helsinki.touristinfo@hel.fi
Chat: palvelu avoinna myhelsinki.fi -sivulla.