Hoppa till innehåll

Förälska dig i konferensstaden Esbo

Esbo, Finlands näst största stad överraskar. Naturen är nära. Modern arkitektur, spetsföretag, kultur och orörd natur möter varandra. Flera internationella företag som Kone och Neste samt en stor del av de finska börsföretagen har också valt Esbo till sin hemort. Den innovativa atmosfären lockar vetenskaps- och forskningsexperter. Staden är också internationellt känd, speciellt Aalto Universitetet och kampusområdet i Otnäs som är centrum för forskning och innovation.

Esbo är som ett Finland i miniatyr: vidsträckta naturområden, havsstränder, skärgård, sjöar, kulturlandskap och byggda områden. Vårt läge intill huvudstaden Helsingfors ger fina förutsättningar för internationella kontakter och möten. Det är inget under att Esbo är Finlands näst populäraste kongresstad. År 2019 var staden värd för 92 internationella kongresser i vilka deltog drygt 10 000 kongressdelegater. Aalto Universitetets högskolor, forskningscentra, företag - koncentrationen av innovation och kompetens i huvudstadsområdet lockar årligen tusentals mötes- och kongressgäster till Esbo.

FINT UTBUD AV MÖTESPLATSER OCH KUNNIG PERSONAL

För både små och stora kongresser och evenemang finns det hotell- och möteskapasitet i Esbo, traditionella kongressanläggningar, möteshotell och konsertsalar. Det finns också fina herrgårdar och villor i stämningsfull naturmiljö för olika fester och mottagningar. I Esbo kan man också njuta av lugnt boende med närhet till naturen.

TILLGÄNGLIGHET OCH KOLLEKTIVTRAFIK

Esbos läge på Finlands sydkust, nära huvudstaden Helsingfors är utmärkt. Inom en halvtimme når man den internationella flygplatsen Helsinki Aiport med ungefär 130 direkta flyg från olika delar av världen. Båtförbindelser bl.a. till Tallinn, Stockholm och St. Petersburg. Med Allegro tåget kommer man bekvämt till St. Petersburg på 3,5 timme!

Lokaltrafik

Det är lätt att resa inom huvudstadsregionen. Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Kyrkslätt och Sibbo bildar ett enhetligt kollektivtrafiksområde med gemensamt biljettsystem. Det finns olika typer av resekort och bruksändamålet avgör vilket kort det lönar sig att välja. Samkommunen Helsingforsregionens trafik (HRT) ansvarar för planeringen och organiseringen av kollektivtrafiken i medlemskommunerna. Mera information och tidtabellerna för den lokala kollektivtrafiken i Esbo samt i hela Helsingforsregionen hittar du på HRT:s webbsidor.

 

Reseplanerare

Med hjälp av av HRT:s reseplanerar -tjänst hittar man enkelt de bästa kollektivtrafikförbindelserna och tidtabellerna i huvudstadsregionen. Reseplaneraren omfattar huvudstadsregionens bussar, tunnelbana, spårvagnar, närtåg samt Sveaborgsfärjorna. Reseplaneraren beskriver hur du tar dig från dörr till dörr, vilket innebär att den visar promenadvägar från startpunkten till den första hållplatsen och från den sista hållplatsen till slutdestinationen, samt promenadvägar i samband med eventuellt byte av fordon.

Tips för kongressarrangörer

Det är möjligt att få rabatt på kollektivtrafikens biljetter. Större evenemang kan också få fribiljett för ackrediterade om deltagarantalet är minst 1000 personer. Närmare uppgifter från Visit Espoo kongressteam.


MILJÖANSVAR OCH HÅLLBARA MÖTEN

Många Esboföretag har varit redan länge föregångare inom miljövänlig turism. Scandic Espoo var i tiderna Finlands andra Svanenmärkta hotell. Kongresscentrum Dipoli var den första WWW:s Green Office- certifierade anläggningen inom mötesbranschen. Värmnings- och kylningssystemet i Finlands Naturcentrum Haltia är ett fint exempel på ekologiska lösningar. Byggnaden uppvärms och kyls ner med den energi som fås från solen och jorden. På restaurangerna i Esbo satsar man på närmat - pröva på EspooMenu -restaurangerna. Otaliga naturturismföretag följer i sin verksamhet Forststyrelsens principer för naturturismen. Bekanta dig med vår sida Grönare möte i Esbo.

MÅNGSIDIGA KRINGARRANGEMANG OCH AKTIVITETER

Esbo erbjuder varje dag på en hel del upplevelser från morgon till kväll. Oavsett årstid bjuder Esbo på ett rikt utbud av kultur och evenemang, intressanta sevärdheter, skärgård och vildmarksinspirerade aktiviteter för grupper i Noux nationalpark. Här är några exempel på kringarrangemang: kockskola ute i naturen, kanottur på 4 olika sjöar i Noux, Inipi Spa & Ice Spa, snöskoutflykt eller pimpelfiske, bad i en överlevnadsdräkt bland isflaken, åktur med hundspann eller besök på renfarmen i Noux. Bekanta dig med utbudet på våra sidor eller kontakta oss på Visit Espoo, så hjälper vi dig vidare. 

Kolla in programtjänster i Esbo eller be tips direkt från Visit Espoo kongressteam - vi hjälpa dig gärna!