Hoppa till innehåll
Ansvarsfullt alternativ

Alberga

Äventyrspark Huippu

Fart, spänning och en känsla av lyckande i den soliga tallskogen. På Huippu kan du uppleva världen från en ekorres perspektiv eller spela ett avslappnande spel äventyrsgolf.

Äventyr i trädtopparna…

Äventyrsparken Huippus repbanor höjer sig bokstavligen över vardagen. På Huipu balanserar vi, kryper i tunnlar, klättrar i nät och går på svajande broar på 4-18 meters höjd över skogsmarken. Farten garanteras av de skyhöga linbanorna, varav den längsta är mer än hundra meter lång. Huippu upplevelsen kulminerar i ett Tarzan-hopp som kittlar i bottnet av magen.

…på golfbanan

Förutom äventyr i trädtopparna kan du även spela äventyrsgolf på Huippu. Huippus 12-håls äventyrsgolfbana är den första i sitt slag i huvudstadsregionen. Äventyrsgolf är upplevelserik minigolf och passar alla åldrar. Höjdpunkten i Huippus äventyrsgolf är vattenhindren och färjeturen från en fairway till en annan mitt i rundan.

...och i frilufts rymningsspel

Rymningsspelen utomhus är ett flyktspel som utspelar sig i naturen, där målet är att lösa de pussel och gåtor man stöter på under spelet inom 60 minuter genom att arbeta tillsammans med en grupp. Att gå framåt i spelet kräver framför allt kvickhet och logiskt tänkande, men i centrum för allt är samarbete.

Välkommen och äventyra utomhus!

Till vem passar äventyr i trädtopparna?

Huippu har olika nivåers banor som alla kan välja mellan baserat på sin längd, mod och ork. Tidigare klättrings erfarenhet behövs inte. Äventyrsledarna guidar klättrarna i användningen av sälen och säkerhetssystemet samt hjälper i behov under äventyret.

I Huippu är minimi längden 100cm. Under 120cm långa barn slipper och klättra bara med en vuxen. Under 13 åringar behöver en övervakare med till parkområdet. 13-17 år gamla får klättra på egen hand men behöver ett skriftligt lov från vårdnadshavaren.

Ävntyret passar alla utan fysiska nedsättningar. Höjdbanorna rekommenderas dock inte till gravida.

Arbetsvälmående i trädtopparna och på golfbanan

Huippu erbjuder för team-, tyky/tyhy- och rekreations dagarnas äventyrare både höghöjdsbanor, golf, rymningsspel som höjer gruppandan och mötespaket. En lagdag i Huippu krönas av en gemensam mat stund i friluften.

Läs mera av lag dagar i Huippu.

Äventyr med hela gänget

En delad äventyr i trädtopparna eller nere på golfbanan är iallafall ett dubbelt så spännande äventyr! Till Huippu kan man komma t.ex. på klassresa, svensexa eller och fira födelsedag! Huippu med alla äventyrsledare och golfbanor är möjligt att boka också helt för egen användning.

Äventyrliga evenemang i Huippu

Huippu ordnar under äventyrssäsongen också olika evenemang. Kolla de uppkommande evenemangen från evenemangs kalendern.

Öppethållningstider

Äventyrspark Huippu är öppet från början på maj till ca. slutet av oktober. Det gäller att försäkra noggrannare öppethållningstider

Närmaste parkering:
Veräjäpellonkatu 15 (Albergas simhall)
Och Vanha Maantie 15

 

Miljöcertifikat

Välj en tjänsteleverantör med miljöcertifiering så väljer du ansvarsfullt.