Hoppa till innehåll

Otnäs - Kägeludden, Hagalund

BJÖRNHOLM

BJÖRNHOLM I ESBO ÄR ETT MÅNGSIDIGT REKREATIONSOMRÅDE FÖR ALLA ÅLDRAR DÄR DU KAN NJUTA AV DEN RENA NATUREN, HAVET OCH STRANDPROMENADEN.

Björnholm i Esbo är en vacker och populär fritids- och sommarplats som ligger alldeles nära Kägeludden och Hanaholmen. Björnholm är ett mångsidigt rekreationsområde som lämpar sig för alla åldrar. Njut av den rena naturen, havet och Strandpromenaden.

Vid Strandpromenaden finns en förtjusande, liten badstrand med en fantastisk vy mot havet. Genom att följa Strandpromenaden kommer du antingen in i en skog eller till gårdsplanen kring den kulturhistoriskt värdefulla Sinebrychoffs villa. I området finns också en gammal lantgårds ekonomibyggnader och trädgård. Du kan hyra villan för fester och möten.

Björnholm ligger invid Strandpromenaden och Västerleden, vid goda förbindelser – du kommer dit antingen med kollektivtrafikmedel eller stadscykel, genom att promenera eller med egen bil. På Björnholm och i dess närhet finns många olika företag, bland annat Hanaholmens kulturcentrum och vattenidrottscentret Laguuni Keilis.

På Björnholm ordnas också olika evenemang året om – kanske har du varit på en guidning i villan, besökt en konstutställning av konstnärerna som håller till på Björnholm eller deltagit i evenemanget Karhusaari-päivä?

Välkommen till ett fascinerande område med idrott, natur, kultur och historia!

 

 

BJÖRNHOLMS VILLA LIGGER PÅ EN UTMÄRKT PLATS VID HAVET OCH VÄSTERLEDEN.

Sinebrychoffs villa, som byggdes i slutet av 1800-talet, ligger på en utmärkt plats vid havet, på Björnholm i Esbo, intill Hanaholmen och Kägeludden. Villans huvudbyggnad hyrs ut för fester och möten. Du kan hyra bottenvåningen där det finns ett kök för småskalig matlagning och mötesrum för cirka 20 personer samt en festvåning där det finns en veranda, ett dansrum, ett rum som heter blå rummet, en salong, en matsal och ett terum. På festvåningen finns det bordsplatser för cirka 100 personer.

Rummen i byggnadens övre våning har hyrts ut till konstnärer som arbetsrum. Vid stranden som hör till villaområdet finns det en båtbrygga. I de inre delarna av området finns en lantgårds gamla ekonomibyggnader. I området mot Westend finns det en badstrand med räck för armhävningar, dippställningar och bajamajor på somrarna.

Lokaluthyrningen har öppet tisdag och onsdag kl. 13.00–16.00. Under andra tider kan du skicka din begäran om platsreservation till adressen karhusaari.taidekeskus@espoo.fi.

Björnholm är också ett mångsidigt och populärt fritids- och rekreationsområde. Läs mer på Esbo stads webbplats (på finska): Karhusaari – Espoon monipuolinen virkistysalue | Espoon kaupunki

Kontaktinformation

02100 Espoo