Hoppa till innehåll
Ansvarsfullt alternativ

Noux

Finlands naturcentrum Haltia

Haltia är ett upplevelserikt utställnings- och evenemangscentrum vid Noux nationalpark där du får en äkta upplevelse om våra nationalparker. Vi erbjuder även moderna mötesutrymmen och utomhusaktiviteter samt restaurang och naturbutik.

Den ekologiskt planerade träbyggnaden Haltia är ett utställnings- och evenemangcentrum bara 40 minuter från Helsingfors centrum. Miljövänligheten i Haltia är i topp-nivå och vi förbinder oss i vår verksamhet till hållbar utveckling.

Naturutställningarna för dig ut i naturen

Haltias utställningar för dig ut i Finlands natur. Du kan bekanta dig med de mäktiga landskapen i våra nationalparker, fina vandringsleder och till naturhuvudstadens naturområden.

Från naturcentret är det lätt att fara på utfärd till närnaturen eller till Noux nationalpark. Med förhandsbeställning kan man reservera guidning till Haltias utställningar, arkitektur, ekoteknologi eller ut i naturen med en vildmarksguide.

Haltias samarbetspartners erbjuder utfärder till Noux nationalpark som t.ex. åka renkälke på vintern, paddla på sommaren, koppla av i skogen eller plocka svarp och bär.

Möten och evenemang

Vi erbjuder upplevelserika inramningar för evenemang och tillställningar. Haltias auditorium passar för 30-200 personers tillställningar och upp till 500 personers evenemang kan hållas i huset som privat tillställning. I bastukabinettet Saivo och i de andra mötesutrymmena med utsikt till sjön, ordnas fungerande möten.

Restaurang Haltia och naturbutik

Restaurang Haltia erbjuder dagligen Naturen på tallriken -lunch samt cafeprodukter samt en underbar utsikt över sjölandskap. Du får också med vägkost för en utfärd. Naturbutiken med ekologista produkter kompletterar Haltias service.

Vi vill erbjuda våra besökare berörande naturupplevelser, inspirera dem att ge sig ut i Finlands storslagna natur och stärka deras relation till naturen. Kom och låt naturen beröra dig!

 

Miljöcertifikat

Välj en tjänsteleverantör med miljöcertifiering så väljer du ansvarsfullt.