Hoppa till innehåll

Noux

Minas Oy

Aktiviteter

Upplevelsedagar, kurser, utflykter och helgläger med tema ’’Hästvän’’.

I Esbo, Nuuksio nationalpark, organiserar Minas Oy upplevelsedagar, kurser, utflykter och helgläger på sommaren, med tema ’’Hästvän’’. Vi erbjuder även vagn-/slädturer på en fjordhäst. Ridning antingen i samband med upplevelsedagen eller som din egen utflykt. För barn även ridning.

Du kan ordna upplevelsedagar för upp till 20 personer, med natur och hästar i centrum. Vi skräddarsyr dagen efter dina behov, till exempel kan hästar bara vara skaparna av dagens landskap, eller dagen kan byggas kring hästar. Du kan välja aktiviteter för din dag, till exempel gårdsspel, vagntur, en skogstur med hästar, eller det kan också vara lugnande vid lägerelden eller i skogen. Vissa kan också välja en vagntur och andra tar en guidad promenad i skogen under tiden.

Vagnarna dras av Felix Foss. Vagnarna är svenska jaktvagnar från 1920-talet, som nu fortsätter sitt liv i Nuuksio nationalpark, totalrenoverade. Vagnarna rymmer cirka 6 personer, men även i början av Felix karriär kommer en måttlig publik att hämtas. Vi gör cirka 1,5 timmars utflykter, inklusive kaffe/te/juice och en bulle. Vi kan också planera en utflykt/kortare resa tillsammans enligt dina behov.

En skogstur med häst/hästar i Nuuksio nationalpark är en stor upplevelse för alla, oavsett om du redan är en erfaren hästman eller bara med familjen. Vi kan planera en skogstur som passar dina behov. Vissa längtar efter tystnad, lugn i naturen i närheten av hästar, medan andra längtar efter en pigg utomhus och chattar med andra människor. Skogsturen inkluderar inte ridning.