Hoppa till innehåll

Alberga

Naturens hus Villa Elfvik

Kultur och sevärdheter

Historisk jugendvilla, som verkar till förmån för en mångsidiagre och mer hållbar miljö. Villa Elfvik är belägen intill havet vid Bredvikens naturskyddsområde.

Historisk jugendvilla, som verkar till förmån för en mångsidiagre och mer hållbar miljö. Villa Elfvik är belägen intill havet vid Bredvikens naturskyddsområde.

För barn

I husets övrevåning finns Grävlingsskogen, där man kan kika in i grävlingsgryten, leka med handdockor och rollspelskläder, teckna eller tillbringa en lugn sagostund. Vid Naturens hus ordnas ofta utflykter i den närliggande omgivningen, pysselstunder och annat roligt program i naturen omkring.

Naturstigen

Bredvikens naturskyddsområde är ett av Södra Finlands bästa fågelvatten och även internationellt värdefullt. Från Villa Elfviks gårdsområde börjar en 700 meter lång naturstig, längs vilken det är möjligt att röra sig både med rullstol och barnvagn. Även upp i fågeltornet är det möjligt att ta sig med rullstol.

 

Utställningarna

Villa Elfviks utställning "Leve Esbo" presenterar de värdefullaste detaljerna i naturen i Esbo, lundarna, fågelvattnen, höglandet och sjöarna i Noux samt skärgården. De växlande utställningarna presenterar olika miljö- och naturteman.

Café Elfvik

Naturens hus har ett eget café vid namn Café Elfivk, som är öppet på söndagar.

Fritt inträde.

Mötes- och festlokaler

Utrymmen för många olika slags tillställningar. Det är möjligt att ordna fester och övriga tillställningar utanför husets öppethållningstider. Då har man nedrevåningens utrymmen till sitt förfogande, där det finns utrymme för 50 personer att sitta. Som catering rekommenderas husets caféinnehavare. Observera att rökning och användning av levande ljus inte är tillåtet inomhus.

Kontaktinformation

Elfvikintie 4, 02600 Espoo
villaelfvik@espoo.fi
0438269208

www.espoo.fi/sv/enheter/27540