Hoppa till innehåll

Noux

Noux nationalpark

Noux nationalpark utgör en pärla i huvudstadsregionens natur. Parken lämpar sig utmärkt för både dagsutflykter och utflykter med övernattning.

Nationalparken sträcker sig över Esbo, Kyrkslätt och Vichtis. Den totala ytan är ca 55 km2. Nationalparkens natur är mångsidig och består av såväl dalar, raviner och bergsstup samt urskog, sjöar och tjärnar.

Läge

Nouxvägen 84 (Solvalla i Noux). Lätt att komma till nationalparken med buss eller bil. Från Alberga med buss nummer 238 till Siikaniemi och från Esbo centrum med buss nummer 245 till Kattila. För bilister finns parkeringsplatser i Kattila, Högbacka och Siikaniemi.

Friluftsleder

Det finns både enklare och mer krävande friluftsleder. Ett tiotal naturstigar och leder med varierande längd från 1,5 km till över 10 km långa leder.

Naturstugor

I nationalparkens östra del i Haukkalampi finns naturstugorna Haukanpesä och Haukkalampi. I Haukanpesä finns bl.a. kartor och smått och gott till salu. Haukkalampi har en permanent utställning om flygekorren. 

Vill du veta mera om den finska naturen? Besök Finlands Naturcentrum Haltia.

Tilläggsuppgifter

Information om Noux nationalpark, kokskjul, lägerplatser, ordningsregler osv. finns på luontoon.fi/nuuksio. Uppgifter om inkvartering finns på Visit Espoo bloggen.