Hoppa till innehåll
Ansvarsfullt alternativ

Hagalund

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

Original Sokos Hotel Tapiola Garden är en trivsam träffpunkt i Esbo i trädgårdsstadsdelen Hagalund som har ett brett utbud av tjänster och underhållning.

Tapiola Garden är Hagalundbornas eget vardagsrum, en byggnad som har allt som ett bra hotell ska ha. Du kan äta middag i restaurangen Grill It! (www.visitespoo.fi/sv/tjanst/grill-it/) där läckra rätter tillagas av förstklassiga råvaror på träkolsgrill. För den som gillar bastubad hålls basturna varma kvällstid på vardagar, och både morgon och kväll på veckosluten. Ett dopp i poolen på bastuavdelningen sätter fart på blodcirkulationen. Om du gillar cykling kan du trampa på motionscykel i gymet, och dessutom lånas det ut cyklar till gäster som vill ta sig en rundtur i trädgårdsstaden.

Hagalund, där hotellet är beläget, är som en liten stad där du hittar all service du kan tänkas behöva. Arkitekt Aarne Ervi är den som har satt störst prägel på stadsdelen Hagalund, som kom till under 1950-talet. Bland annat byggnaderna kring Hagalunds centralbassäng, som Centraltornet, biografen Kino Tapiola, Hagalunds simhall och detta hotell, bär hans signatur. Den moderna trädgårdsstadens uppkomst gjorde finländsk stadsplanering världsberömd. Den nya metrolinjen till Esbo är inte riktigt klar än, men redan nu tar du dig enkelt och snabbt från Hagalund till företagsområdena i Helsingfors och Esbo.

Hagalund är också en kulturstadsdel med otaliga evenemang. Hotellet ligger på kort promenadavstånd från Esbo kulturcentrum, Stadsteatern och Utställningscentret WeeGee. Du kan arrangera egna evenemang på Tapiola Garden, våra trivsamma möteslokaler är utmärkta för familjefester.