Kultur och sevärdheter

I Utställningscentret WeeGee finns fyra museer: EMMA – Moderna konstmuseet i Esbo, Esbo stadsmuseums KAMU, Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä och Finlands Urmuseum. Utställningscentret som ligger i Hagalund i Esbo erbjuder upplevelser för besökare i alla åldrar. Vid sidan av utställningarna har vi guidade visningar, verkstäder och evenemang med olika teman. WeeGees aula, mötesrum och restauranger hyrs ut för konferenser och fester.

I WeeGee finns även en museibutik och restaurangen SIS. Deli+Café. På bakgården står ett av arkitekt Matti Suuronen ritat Futurohus som är öppet för allmänheten från maj till augusti. Besök också Studio Suuronen och njut av dess utställningar.

Det före detta tryckeriet inhyser öppna och arkitektoniskt intressanta utrymmen som välkomnar besökaren till utställningar, veckoslutsbruncher eller bara till att koppla av i en fåtölj och njuta av stämningen i aulan.

Utställningscentret WeeGee:s aktörer:

Kom på besök och gör en resa i konstens, kunskapens, historiens, kulturernas, smakernas, dofternas och färgernas oändligt fascinerande värld.

Kontaktinformation

Ahertajantie 5, 02100 Espoo
weegee.info@espoo.fi
+358 (0)9 8163 1818
www.kulttuuriespoo.fi/sv/node/906

Öppettider

Öppettider 2017

måndagar stängt
tis., tors. kl. 11–18
ons. kl 11–19
fre. kl. 11–19 ( gratis inträde kl. 17–19 )
lör.–sön. kl. 11–17

Utställningscentret WeeGee Bilder