Hoppa till innehåll

Hagalund

Utställningscentret WeeGee

WeeGee: Ett centrum för museer, utställningar och evenemang.

Utställningscentret WeeGee är ett mångsidigt centrum för museer, utställningar och evenemang i Hagalund i Esbo. WeeGee bedriver sin verksamhet i Weilin&Göös tidigare tryckeri som ritades av Aarno Ruusuvuori (1925–1992).

WeeGee är värd för EMMA – Esbo moderna konstmuseum, som presenterar inhemsk och internationell modernism, modern konst och design, samt KAMU som är en del av Esbo stadsmuseum som bevarar, samlar in och ställer ut Esbo stads historia. EMMAs och KAMUs aktuella utställningar finns på museernas egna webbplatser.

På WeeGee finns också en permanent utställning om Mauri Kunnas älskade karaktärer samt Kunnas liv och arbetsmetoder. Från maj till september kan du också uppleva det utopistiska plasthuset Futuro som ritats av arkitekt Matti Suuronen (1933–2013).

På WeeGee finns förutom museer och utställningar också museibutiken EMMA Shop och Cafe Zoceria WeeGee som bjuder på läckert kaffe och läckra luncher.

Det är enkelt att ta sig till utställningscentret WeeGee med kollektivtrafiken. WeeGee är beläget cirka 800 meter från Hagalunds metrostation, och den närmaste stadscykelstationen är belägen intill WeeGee på Flitarvägen. Parkeringsplatsen utomhus på Flitarvägen och parkeringsanläggningen Kulttuuriparkki för bilister är avgiftsbelagda. Tillgängliga parkeringsplatser ligger framför WeeGee-huset. Från den tillgängliga parkeringsplatsen finns en ramp till huvudentrén.

Aktuella evenemang, öppettider och biljettinformation finns på WeeGees webbplats. Utställningscentret WeeGee bjuder på upplevelser året runt.