Hyppää pääsisältöön

Tämä sivu löytyy kielillä:

neljän päivän läheisyys

Jaa

Pipsa Longan neljän päivän läheisyys tarkastelee ihmisten ja lokkien rinnakkaiseloa merellisessä rantalomakohteessa neljän vuorokauden ajan.

Näytelmässä ihmisen lajityypilliseen toimintaan kuuluu parveilu etelän aurinkorannalla, ajan kuluttaminen hotellihuoneiden yksinäisyydessä sekä puheensorina rantaravintolan terassilla. Näytelmän ranta ei ole nostalginen joutilaisuuden idylli, vaan samea meri puskee esiin kuolleiden kalojen vallin. Maisemaa asuttavat lokit seuraavat eri perspektiiveistä hieman punakoiden ihmisten toimintaa.

Näyttämöllä ei nähdäkään pääroolissa ihmistä, vaan siinä tuodaan ihmisen kokemuksen rinnalle lokkien todellisuus. Esityksen keskeinen teema on myös toisten lajien kanssa jakamamme kuolevaisuus.

neljän päivän läheisyydessä näyttämölle aukeaa maisema, jossa tarkastellaan eri etäisyyksiltä, läheltä ja kaukaa, luonnon ja kulttuurin limittymisiä. Humoristisen ja hämmentävän teoksen kerrontaa kuljettavat dokumentaarinen videokuva, tila, valo, ääni ja musiikki. Esityksessä kuullaan kamariorkesteri Avantin! tulkitsemana Kaija Saariahon sävellys Cloud Trio (2009).

Suomenkielinen kantaesitys 13.9.2023 Revontulihallissa.

Näyttämö: Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola
Liput: 35 / 32 / 20
Esityskieli: suomi
Tekstityskielet: suomi, englanti ja venäjä mobiilisovelluksella
Tämä tuote on osa kategorioita

Tuotetiedot

Esteettömyys
Tuote on esteetön
Hinta
20 €
-35 €
henkilö
*Tarkista hinta- ja saatavuustiedot palveluntarjoajan verkkosivuilta tai verkkokaupasta.
neljän päivän läheisyys
Palveluntarjoaja
Espoon Kaupunginteatteri
Saatavuus
Tam
Hel
Maa
Huh
Tou
Kes
Hei
Elo
Syy
Lok
Mar
Jou
Aukioloajat
Ma
Avoin
Ti
Avoin
Ke
Avoin
To
Avoin
Pe
Avoin
La
Avoin
Su
Avoin