Hyppää pääsisältöön
Ilmakuva Otaniemen kampukselta. Rantaviiva ja punatiilisiä rakennuksia.

Otaniemen kampus

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Otaniemen kampusalue kansainvälisten kongressien pitopaikkana

Otaniemi, vain 10 minuutin päässä Helsingistä, on Espoon tutkimuksen ja tieteen keskus, jossa suurin osa Espoon kansainvälisistä tieteellisistä konferensseista järjestetään. Kompakti alue tarjoaakin modernin ja tehokkaan konferenssipaikan, jossa kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä.

Otaniemessä sijaitsee Aalto-yliopiston pääkampus sekä kaikki yliopiston neljä korkeakoulua. Aalto-yliopiston päärakennus ja tunnettu kongressitalo Dipoli, Kandidaattikeskus, Väre ja yliopiston muut yksiköt yhdessä Technopoliksen kanssa tarjoavat lukuisia moderneja kokoustiloja. Kävelymatkan päässä kokouspaikoista löytyy myös useampi eri majoitusvaihtoehto.

Alla oleva video tiivistää mahdollisuudet ja kapasiteetit kongressien järjestämiseen alueella. 

Tervetuloa järjestämään kansainvälinen kongressi tai seminaari Espooseen, Otaniemen kampukselle! 

Katso lintuperspektiivistä missä kokoustalot, hotellit, ravintolat ja virkistyskohteet sijaitsevat tiiviillä, mutta vehreällä ja meren ympäröimällä kampusalueella. Ja mistä kongressidelegaatit löytävät myös lähimmän metroaseman.

Otaniemi houkuttelee tieteentekijöitä ja tieteellisiä kongresseja

Otaniemi on koti Suomen johtavalle tieteen ja teknologian yliopistolle, Aalto-yliopistolle, ja sen pääkampukselle. Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisesti monitieteisenä tiede- ja taideyhteisönä teknisissä tieteissä, liiketaloudessa ja taiteissa. Lisäksi VTT - Teknologian tutkimuskeskus, yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista, sijaitsee alueella.

Sekä Aalto-yliopisto että VTT vaikuttavat merkittävästi Espoon suosioon kongressikohteena laajojen kansainvälisten verkostojensa ja aktiivisten tutkijoidensa ja asiantuntijoidensa ansiosta, jotka houkuttelevat tärkeitä tieteellisiä tapahtumia Espooseen.

Otaniemi-alue muodostaa myös suurimman teknologiakeskittymän Pohjoismaissa. Tähän keskittymään kuuluvat useiden suurten kansainvälisten yritysten, kuten Koneen ja Nesteen, pääkonttorit. Lisäksi Otaniemessä sijaitsee A Grid, yksi Euroopan suurimmista kasvu- ja startup-yritysten keskuksista.

Jos haluat tutustua tarkemmin Aalto-yliopiston kampukseen, lähde virtuaaliselle kampuskierrokselle. 

Virtuaalikierros kampuksella.

Kongressitilat Otaniemessä

Otaniemen kampus tarjoaa useita huippuluokan konferenssitiloja, yhdistäen upouudet rakennukset ikoniseen Alvar Aallon arkkitehtuuriin. Yhteensä alueella on yli 100 erikokoista kokoustilaa, mikä mahdollistaa parhaan yhdistelmän löytämisen kunkin kongressin tarpeisiin.

Suurimmat seminaarisalit ovat Dipolissa, Aalto-yliopiston päärakennuksessa (jopa 1000 henkilölle) ja Kandidaattikeskuksessa (Aalto-sali 570 henkilölle). Technopoliksen Innopoli 1 ja 2 rakennuksissa on mahdollista järjestää noin 100 hengen kongresseja. 

Vaikka suurin yksittäiseen tilaan saadaan 1000 henkeä tuolirivein, on kampuksella mahdollista järjestää kongresseja suurempiakin tapahtumia. Kesällä 2022 Aalto-yliopisto isännöi EURO 2022 -kongressia, johon osallistui 1800 delegaattia. Kongressiohjelma jakaantui yliopiston eri rakennuksiin hyödyntäen suurimpia saleja. 

Tutustu Espoon muihin kongressitiloihin

Anna Visit Espoon auttaa sopivan kongressitilan löytämisessä

Löytääksesi parhaiten tarpeisiisi sopivan tilan, ota rohkeasti yhteyttä Visit Espoon kokous- ja kongressitiimiin. Autamme sinua ilmaisilla ja puolueettomilla palveluillamme käynnistämään kongressiprojektisi ja varmistamme yhdessä, että tunnet kaikki vaihtoehdot ja palveluntarjoajat alueella. 

Kongressimajoitus

Otaniemessä järjestettävien kongressien osallistujille on tarjolla useita majoitusvaihtoehtoja kävelyetäisyydellä tärkeimmistä kongressitaloista. Yhteensä alueelta löytyy yli 700 hotellihuonetta. 

Näiden Lisäksi kokoushotelli Hanasaari toimii usein yhtenä virallisista konferenssihotelleista. Hotelli sijaitsee kauniilla saarella vain kahden metropysäkin päässä Otaniemestä.

Alkuvuonna 2024 Otaniemeen avautuu myös yli 400 yksikön huoneistohotelli Noli Studios, jonka kapasiteetista noin 70 huonetta tulee lyhytaikaiseen majoituskäyttöön ja sopii mainiosti myös kongressien osallistujille.

Etenkin suuremmissa kongresseissa, majoituskiintiöitä varataan luonnollisesti myös Helsingistä. Onhan kampukselle helppo saapua metrolla. 

palvelut Otaniemessä: Ravintola- ja kahvilatärpit

Otaniemen alueelta löydät mukavia ravintoloita ja kahviloita, joihin suunnata kokouksen tai virallisen kongressipäivän jälkeen. Alue on tunnettu myös panimoistaan, joiden tap roomeissa ja kaupoissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa!

Katso Visit Espoon ravintolatärpit alta.

Otaniemen alueella on näiden lisäksi kymmeniä lounasravintoloita, ja kahviloita, jotka palvelevat erityisesti arkisin opiskelijoita ja tuhansia kampuksella työssäkäyviä. 

Ravintola Fat Lizardin julkisivu ja terassi, jonka edustalla Fat Lizard logolla oleva lava-auto.
Kuva: Ravintola Fat Lizard.

Fat Lizard ja Fat Lizard Panimo

Suosittu ravintola ja olutkellari Fat Lizard tunnetaan myös Otaniemen olohuoneena ja se on yksi suosituimmista lounaspaikoista. Ravintolan à la carte -valikosta löytyy salaatteja, tuoreita kalaruokia, vegaaniburgereita ja pizzaa puu-uunista - myös gluteenittomana ja vegaanisena.

Harva voi vastustaa ruoan yhdistämistä Fat Lizardin omaan olueen. Hanassa on laaja valikoima oluita myös muilta pienpanimoilta. Varmista, että vierailet myös olutkaupassa ja panimossa, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä ravintolasta.

Fat Lizard Otaniemi
Fat Lizard Panimo ja panimokauppa

Lucy in the Sky ravintolan ikkunoista avautuva lasitettu kesäterassi ja merimaisema.
Kuva: Lucy in the Sky ravintola.

Lucy in the Sky

Lucy on kattoravintola ja baari Keilaniemessä, vain yhden metropysäkin tai reilun kilometrin kävelymatkan päässä Otaniemestä.  Lucy tarjoaa nykyaikaista bistroruokaa ja ainutlaatuisen näköalan Accountor Towerin huipulta, yli 80 metrin korkeudessa. 

Ravintolaa voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin, kuten konferenssipäivällisiin tai iltavastaanottoihin. Lucy in the Sky on täydellinen 100 hengen istuvaan illalliseen ja enintään 150 henkilölle cocktailtilaisuuksiin.

Lucyinthesky.fi

Bistro Rannan ravintolasali, jossa katettuja pöytiä.
Kuva: Radisson Blu Espoo, Bistro Ranta

Bistro Ranta

Radisson Blu Hotel Espoon ravintola Bistro Ranta valmistaa herkullisia bistro-ruokia modernilla twistillä ja tarjoaa laadukkaita oluita ja talon viinejä. Kesällä voit ruokailla terassilla merinäköalalla.

Tämä rannikkoravintola on myös ihanteellinen paikka juhlille ja isommille illallisille. Ravintolassa on istumapaikat jopa 150 hengelle.

raflaamo.fi/fi/ravintola/espoo/bistro-ranta

Ostoskeskus A Blocin julkisivu ja pääsisäänkäynti.
Kuva: Kauppakeskus A Bloc.

Kauppakeskus A Bloc

Tämä pieni ostoskeskus sijaitsee Aalto-yliopiston metropysäkin ja Väre-rakennuksen vieressä. A Blocissa on kahviloita, ravintoloita, päivittäistavarakauppoja ja Aalto Unversity Shop, josta voi ostaa yliopiston brändättyjä tuotteita, Aalto ARTS Books -kirjallisuutta ja opiskelijoiden luomia tuotteita.

abloc.fi

Kongressin jälkeen ulkoilemaan ja saaristoon

Espoon Rantaraitille ulkoilemaan

Ylpeytemme, 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti, on ulkoilijan paratiisi, joka kulkee kaupungin rantaviivaa pitkin. Se vie sinut luonnonsuojelualueilta rannoille, satamiin ja lähellä sijaitseviin museoihin Otaniemen rannoilta käsin. Miksi et kannustaisi osallistujia tekemään aamulenkkejä tai kävelyretkiä ennen kokouksia tai mitä jos järjestäisit opastetun aamujuoksun osallistujille? 

Esimerkiksi Radisson Blu Hotel Espoon ovelta pääsee suoraan rantaraitille. Tutustu Rantaraittiin: espoo.fi/fi/liikunta-ja-luonto/liikunta-ja-ulkoilureitit/rantaraitti.

Saaristoveneen kyydissä ulkoilusaariin

Kesäisin liikennöivän Espoon saaristoliikenteen yksi satamista ja lähtölaitureista sijaitsee Radisson Blu Hotelin vieressä Otaniemessä. Satama on nimeltään Otaranta, ja sieltä lautta kuljettaa sinut nopeasti seuraaville saarille: Gåsgrund, Rövaren, Stora Herrö ja Iso Vasikkasaari. 

Tutustu reitteihin ja aikatauluihin saaristoliikenne sivuillamme

Laajalahden luonnonsuojelualueelle lintuja bongailemaan

Aivan Otaniemen vieressä sijaitseva Laajalahti tunnetaan pääkaupunkiseudun parhaimpina lintuvesinä ja sen luonnonsuojelualueesta suurin osa onkin avovettä. Alueen polut ja lintutornit tekevät Laajalahdesta erinomainen paikan luonnon ystäville, lintubongareille, lenkkeilijöille ja pyöräilijöille. 

Otaniemestä (Konemiehentie 2) lähtee kolmen kilometrin mittainen pitkospuupolku, joka johtaa luonnonsuojelualueelle ja Villa Elfvikin luontotalolle Laajalahdessa. Myös virallista Rantaraittia pitkin pääset Laajalahteen. Lue lisää Laajanlahden luonnonsuojelualueesta aluetta ylläpitävän Metsähallituksen sivuilta: luontoon.fi/laajalahti.

Kuinka pääsen Otaniemeen

Otaniemi sijaitsee reilun 20 kilometrin päässä Helsingin lentokentältä. Taksimatka kestää noin 30 minuuttia, ja hinta on noin 40–50 euroa. 

Julkinen liikenne lentokentältä kestää noin tunnin. Voit valita joko;

  • junan tai bussin lentokentältä Helsingin päärautatieasemalle, ja sieltä metron kampukselle (pysäkki on nimeltään Aalto-yliopisto).
  • junan kentältä Huopalahteen ja siellä vaihto bussiin numero 550, joka tuo sinut Otaniemeen.

Helsingin keskusta on noin 10 kilometrin päässä Otaniemestä, ja sinne pääsee suoraan metrolla ja bussilla kampukselta.