Hyppää pääsisältöön
Ihminen makaa riippumatossa puiden välissä kallioisella merenrannalla.

Meri ja saaristo

Tämä sivu löytyy kielillä:

Jaa

Ihastu Espoon saaristoon ja Rantaraittiin

Onni on hetki meren äärellä ja Espoossa pääset merelle helposti. Espoon 165 saarta ovat kuin mosaiikki ja yli 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen, ja jopa Saunalahteen asti. 

Merellinen Espoo ilahduttaa ja palvelee ympäri vuoden. Syksyisin rannat tarjoavat muun muassa upeita pyöräilyreittejä ja talvinen merimaisema hurmaa jo itsessään - innokkaimmille joka kajakin kyydistä käsin.

Kesäisin saaristovene kuljettaa sinut viehättäviin ulkoilusaariin – tai voit rentoutua viehättävällä lounasristeilyllä saaristossa vailla huolia. Piipahda lähisaarilla tai karujen kallioiden ulkosaaristossa. Kävele, pyöräile tai lenkkeile ja viihdy uimarannoilla, venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Lähde kalaan, melomaan tai hyppää SUP-laudan päälle. Rohkeimmat haastavat itsensä wakeboarding -radalla ja tyrskyveneen kyydissä. 

Voit kalastaa Espoon vesillä vapaasti mato-ongella ja pilkillä. Rantakalaan merenrantaan pääset vaikka metrolla ja kaupunkifillarilla! Osta uistelulupa Espoon asiointipisteistä tai verkosta. Länsimetro vie lähes merelle asti: merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta.

Pääkuva: Marjaana Tasala

Ilmakuvaa kesäiseltä Pentalan saarelta.
Kuva: Mika Viitanen

Majoitusta saariston tuntumassa

Kansikuva Visit Espoon Meri ja saaristo -esitteestä.

Merellinen Espoo esitteenä

Tutustu merellisen Espoon parhaisiin kohteisiin ja palveluihin Meri ja saaristo -esitteessämme!